Centrum Wiskunde & Informatica (CWI)

Informatiespecialist Bibliotheek (x/v/m) voor 32 uur per week

2024-06-30 (Europe/Amsterdam)
Baan opslaan

Over de werkgever

Founded in 1946, CWI is the national research institute for mathematics and computer science in the Netherlands and is located at Science Park Amst...

De pagina van de werkgever bekijken

Door de ontwikkelingen in het digitale ecosysteem verandert de bibliotheekwereld razendsnel. Tegelijk blijft het onze gezamenlijke uitdaging om de integriteit van wetenschappelijke informatie te borgen en die langdurig beschikbaar te houden. Wil jij meehelpen om die twee aspecten te verenigen?

Functiebeschrijving

Voor de CWI Bibliotheek zoeken wij iemand die primair onze wetenschappelijke output beheert in onze institutionele repository en daar management rapportages uit oplevert. Daarnaast zorg je dat we aansluiten bij (inter)nationale digitale- en beleidsontwikkelingen en neem je initiatieven tot het verbeteren van onze informatiestromen en dienstverlening. Met de Coördinator Information & Documentation werk je samen op het gebied van Open Science.

In de dagelijkse praktijk los je bijvoorbeeld een harvesting probleem op, voer je artikelen in, beantwoord je een vraag van een onderzoeker of draai je een query. Op eigen intitiatief onderzoek je interessante nieuwe tools of projecten. Afhankelijk van je interesses zijn er ook andere taken op te pakken. Af en toe zul je bijspringen bij het administratieve werk en een boek uitlenen of een archiefstuk zoeken. Met een klein team van 4 collega’s bieden we dienstverlening aan meer dan 350 wetenschappers.

Wat wij vragen

  • Je beschikt over minimaal HBO werk- en denkniveau en een opleiding of werkervaring in een relevant vakgebied. Denk aan bibliotheken, informatieanalyse, wetenschappelijk onderzoek, functioneel applicatiebeheer of database beheer.
  • Bij voorkeur heb je al enige kennis van Open Access en/of Open Science.
  • Je hebt affiniteit met Open Source software en collectieve projecten.
  • Je stelt je servicegericht op en communiceert makkelijk in zowel het Nederlands als het Engels (mondeling en schriftelijk).

Wat wij bieden

De arbeidsovereenkomst is in eerste instantie voor de duur van een jaar, met uitzicht op een vast dienstverband bij gebleken geschiktheid. Het salaris is minimaal €3.241,- en maximaal €5.141,- bruto per maand (schaal 10) op basis van een fulltime dienstverband, exclusief vakantie- en eindejaarsuitkering.

Onze gunstige arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO-Onderzoekinstellingen, met onder andere ruime verlofmogelijkheden. De arbeidsvoorwaarden zijn flexibel en maken de combinatie van zorg en werk mogelijk.

Informatie en sollicitatie

De sluitingsdatum voor deze vacature is 30 juni 2024.

Een sollicitatie bestaat minimaal uit een motivatiebrief en een uitgebreid CV.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Voor aanvullende informatie over de vacature kan je contact opnemen met Vera Sarkol, Coördinator Information & Documentation, telefoonnummer 020-5924011, e-mail vera.sarkol@cwi.nl.

De werving vindt gelijktijdig in- en extern plaats waarbij geschikte interne kandidaten voorrang hebben.

Meer informatie

Voor meer informatie over het CWI, bezoek dan www.cwi.nl of bekijk onze film “Working at CWI”.

Diversiteitscode

CWI streeft naar een divers personeelsbestand: we willen talent en creativiteit ontwikkelen door mensen met verschillende achtergronden en culturen samen te brengen. We werven en selecteren op basis van competenties en talenten. Daarom moedigen we iedereen, die zich herkent in de vacature, ongeacht leeftijd, geslacht, origine, geaardheid of handicap, aan te reageren.

Over CWI

Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) is het nationaal onderzoeksinstituut voor wiskunde en informatica en is onderdeel van de Institutenorganisatie van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). CWI verricht fundamenteel toponderzoek en draagt kennis over aan de maatschappij, in het bijzonder aan het bedrijfsleven. CWI is gevestigd op het Science Park Amsterdam, knooppunt van vooraanstaand onderwijs, hoogwaardig onderzoek en kennisintensieve bedrijven.

Samen met zijn ruim 150 wetenschappers uit meer dan 25 landen biedt CWI een prettige, collegiale en internationale werkomgeving voorzien van uitstekende faciliteiten.

Informatie over de vacature

Functienaam
Informatiespecialist Bibliotheek (x/v/m) voor 32 uur per week
Locatie
Science Park 123 Amsterdam, Nederland
Gepubliceerd
2024-05-16
Uiterste sollicitatiedatum
2024-06-30 23:59 (Europe/Amsterdam)
2024-06-30 23:59 (CET)
Soort functie
Baan opslaan

Meer vacatures bij deze werkgever

Over de werkgever

Founded in 1946, CWI is the national research institute for mathematics and computer science in the Netherlands and is located at Science Park Amst...

De pagina van de werkgever bekijken

Dit vind je misschien ook interessant

...
Understanding Users to Optimise 3D Experiences Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) Leestijd: 5 min
...
Futureproofing Computer Security Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) Leestijd: 4 min
...
Better Statistics Leads to Better Research Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) Leestijd: 5 min
...
Making the Invisible Visible Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) Leestijd: 5 min
...
Bringing Quantum Computers Closer to Reality Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) Leestijd: 4 min
Meer stories