Ghent University

Doctoraatsbursaal - Vakgroep Volksgezondheid en Eerstelijnszorg

2024-07-31 (Europe/Brussels)
Baan opslaan

Over de werkgever

Ghent University is one of the top 100 universities in the Dutch language area, with more than 44,000 students and 15,000 staff members.

De pagina van de werkgever bekijken

Uiterste inschrijvingsdatum Jul 31, 2024 00:00

Vakgroep/directie/dienst GE39 - Vakgroep Volksgezondheid en Eerstelijnszorg

Type contract Contract van bepaalde duur

Diploma Master in Geneeskunde, Master in Public Health, Master in Gezondheidsbevordering, Master in Sociologie

Bezettingsgraad 100%

Vacature type Overig academisch personeel

Functieomschrijving

Beschrijving van het project
Screeningsprogramma’s voor baarmoederhalskanker zijn alleen effectief als afwijkende uitstrijkjes tijdig worden opgevolgd. In Vlaanderen wordt echter 20% van de abnormale uitstrijkjes niet tijdig opgevolgd. Met dit project willen we nagaan of er sociale ongelijkheden zijn in het tijdig opvolgen van afwijkende uitstrijkjes in Vlaanderen; en de haalbaarheid en effectiviteit evalueren van een co-creatieve interventie om de opvolging van afwijkende uitstrijkjes te verbeteren.

Taken

  • Uitvoeren van een literatuur review
  • Finaliseren en opvolgen van een reeds lopende aanvraag voor het verkrijgen van administratieve data en voorbereiden van de dataset voor analyse
  • Analyseren van sociale ongelijkheid in tijdige opvolging van afwijkende uitstrijkjes aan de hand van administratieve data
  • Ontwikkelen, implementeren en evalueren van een interventie in co-creatie met de doelgroep om de opvolging van afwijkende uitstrijkjes te verbeteren
  • Uitschrijven, presenteren en publiceren van wetenschappelijke, Engelstalige artikels op basis van dit onderzoek om tot een doctoraal proefschrift te komen
  • Adequaat functioneren binnen de Vakgroep en onderzoeksgroep en de daarbij horende taken vervullen inzake dienstverlening en onderwijsondersteuning.

Functieprofiel

  • Kandidaten zijn bij aanwerving houder van een masterdiploma in het vakgebied van de gezondheidswetenschappen of humane wetenschappen (bv. Master in Sociologie, Master in Gezondheidsbevordering, Master in Public Health, Master in Geneeskunde) of gelijkwaardig.
  • Kandidaten hebben een sterke motivatie voor wetenschappelijk onderzoek.
  • Kandidaten hebben interesse in kankerepidemiologie, gezondheidsongelijkheid en interventieontwikkeling.
  • Kandidaten zijn communicatief, empathisch, vlot, georganiseerd, kritisch ingesteld, precies, flexibel, kunnen projectmatig werken en werken graag samen met een doelgroep in het kader van onderzoek.
  • Kandidaten kunnen zowel zelfstandig werken als in team functioneren.
  • Kandidaten hebben goede schrijf- en rapporteringsvaardigheden.
  • Kandidaten zijn de Nederlandse taal voldoende machtig om interviews te kunnen afnemen en het co-creatieproces te kunnen doorlopen met de doelgroep.

ONS AANBOD

  • Wij bieden een voltijdse positie als doctoraatsbursaal bestaande uit een initiële periode van 12 maanden - die na positieve evaluatie, verlengd wordt naar een periode van in totaal maximum 48 maanden.
  • De indiensttreding kan ten vroegste vanaf 01/10/2024
  • Je wordt tewerkgesteld binnen de Vakgroep Volksgezondheid en Eerstelijnszorg en werkt nauw samen met de Vakgroep Gezondheidsbevordering van de Universiteit Maastricht.  Je zal begeleid worden door een interdisciplinair team waarbij de dagelijkse begeleiding zal gebeuren door Prof. dr. Katrien Vanthomme (Universiteit Gent), Prof. Dr. Vera Verbestel (Universiteit Maastricht) en Prof. dr. Sara Willems (Universiteit Gent).
  • Mogelijkheid tot een onderzoeksverblijf aan Universiteit Maastricht tijdens het doctoraatstraject.
  • Het beursbedrag bedraagt 100% van het netto salaris van een AAP-lid in gelijke gezinsomstandigheden. Het individuele beursbedrag wordt door de directie Personeel en Organisatie bepaald op basis van gezinstoestand en anciënniteit. Het beursbedrag is een niet-belastbare studiebeurs. Meer informatie over onze salarisschalen
  • Verder kan elk UGent-personeelslid rekenen op een aantal voordelen, zoals een breed opleidings- en vormingsaanbod, 36 dagen vakantieverlof aangevuld met jaarlijks vastgelegde brugdagen, een fietsvergoeding, ecocheques enz. Een volledig overzicht van onze personeelsvoordelen.

Solliciteren

Kandidaten voor deze vacature dienen de volgende documenten, samengevoegd tot één enkel, gestructureerd pdf-document, op te sturen naar Prof. dr. Katrien Vanthomme (Katrien.Vanthomme@ugent.be) ten laatste tegen 31 juli 2024:
1. Een motivatiebrief waaruit blijkt dat de opleiding, vaardigheden en interesses van de kandidaat voldoen aan het functieprofiel van de vacature
2. Een curriculum vitae
3. Puntenbriefjes van alle studiejaren in het hoger onderwijs
4. Contactgegevens van twee referenties

Na dossierselectie zullen begin augustus een aantal kandidaten uitgenodigd worden voor een gesprek en participatie aan enkele specifieke testen. Laattijdige of onvolledige sollicitaties worden niet aanvaard. Vragen voor meer informatie kunnen eveneens gericht worden aan Prof. Katrien Vanthomme (Katrien.Vanthomme@Ugent.be of 09 332 04 25).

Informatie over de vacature

Functienaam
Doctoraatsbursaal - Vakgroep Volksgezondheid en Eerstelijnszorg
Werkgever
Locatie
Sint-Pietersnieuwstraat 33 Gent, België
Gepubliceerd
2024-06-13
Uiterste sollicitatiedatum
2024-07-31 23:59 (Europe/Brussels)
2024-07-31 23:59 (CET)
Soort functie
PhD
Baan opslaan

Sollicitatieaanwijzingen

Please send your application to Katrien.Vanthomme@ugent.be

Meer vacatures bij deze werkgever

Over de werkgever

Ghent University is one of the top 100 universities in the Dutch language area, with more than 44,000 students and 15,000 staff members.

De pagina van de werkgever bekijken

Dit vind je misschien ook interessant

...
More Plants on Our Plates: Transforming the Food System With Fermentation Free University of Bozen - Bolzano Leestijd: 4 min
...
5 Reasons to Pursue Your PhD at EMBL European Molecular Biology Laboratory (EMBL) Leestijd: 4 min
...
The genetic detectives discovering who we really are University of Turku Leestijd: 5 min
...
Deciphering the Gut’s Clues to Our Health University of Turku Leestijd: 5 min
...
Understanding the Role of Epigenetics in Evolution University of Jyväskylä Leestijd: 4 min
Meer stories