...
KU Leuven

PhD in Elektronisch Textiel Batterijen

2021-12-03
Opslaan als favoriet Email-alert aanmaken

Over de werkgever

KU Leuven is an autonomous university. It was founded in 1425. It was born of and has grown within the Catholic tradition.

De pagina van de werkgever bekijken

(ref. BAP-2021-769)

Het project zal plaats vinden in de Duurzame Materialen eenheid (SEMPER) van het Materiaalkunde Departement van KU Leuven, Campus Brugge.

Website van de eenheid

Project

Het domein van draagbare elektronica groeit exponentieel, en komt met de nood aan innovatie in draagbare energie opslagsystemen. Lithium-ion en lithium-ion polymeer batterijen zijn de meest gebruikte batterijtypes voor draagbare elektronica. Ze hebben een hoge energiedensiteit en een lange levensduur. Toch kennen deze batterijtypes ook enkele uitdagingen met betrekking tot de kost, veiligheid, milieufactoren tijdens het maken en op het einde van hun levensduur, de beperkte voorraad van de ruwe materialen en de recyclagekost. Daarom wordt er gezocht naar alternatieve energie opslagsystemen die minder duur zijn en meer milieuvriendelijk. Bovendien vinden we bij de evolutie van draagbare elektronica ook draagbaar elektronisch textiel met bijkomende functionaliteiten die heel interessant kunnen zijn voor gezondheidsmonitoring en andere toepassingen. Deze draagbare technologie heeft het potentieel om enorme vooruitgang te boeken in snellere digitalisatie en monitoring op afstand.

Het doel van het PhD project is om enkele van de uitdagingen van elektronisch textiel batterijen aan te gaan, zoals veiligheid, efficiëntie, kwaliteit van monitoring signalen en de praktische kant. De materialen moeten aan verschillende vereisten voldoen, zoals duurzaamheid, flexibiliteit, wasbaarheid, sensor werking, en recycleerbaarheid. Het onderzoek omvat nieuwe materialen synthese labostudies, fysische en chemische analytische methodes, materiaal karakteriseringstechnieken, en elektrochemische testen. Bijzondere aandacht zal gegeven worden aan de elektrode/elektrolyt grensvlakken, en productiemethode.

We zoeken een zeer getalenteerde en gemotiveerde PhD kandidaat die innovatief onderzoek zal uitvoeren in het domein van materiaalkunde. De ideale kandidaat heeft excellente chemische en ingenieurs labovaardigheden, en een sterke interesse in milieuvriendelijke batterijen voor draagbare elektronische toepassingen.

Succesvolle voltooiing van het onderzoeksproject zal leiden tot een aantal wetenschappelijke internationale tijdschrift publicaties en een PhD aan de Faculteit Industriële ingenieurswetenschappen (KU Leuven). Resultaten van het onderzoek zullen gepubliceerd worden in internationale wetenschappelijke tijdschriften en zullen gepresenteerd worden op conferenties en aan geïnteresseerde bedrijven en potentiële gebruikers.

Profiel

De kandidaat:

- Heeft een Europese master in ingenieurswetenschappen, materiaalkunde, chemische ingenieurswetenschappen, chemie of equilvalent, en behoort tot de top 10% van zijn/haar klas

- Heeft een sterke interesse en kennis in het domein van materiaalsynthese, elektrochemie, niet-toxische materialen, en fysische chemie van grensvlakken

- Heeft sterke communicatie vaardigheden en wil hun onderzoeksresultaten op nationale en internationale conferenties voorstellen, en op sociale media, en onderzoekspapers schrijven voor publicatie in internationale peer-reviewed tijdschriften

- Wil helpen met onderwijsactiviteiten en co-supervisie van bachelor of master projecten

- Wil een PhD fellowship aanvraag schrijven

- Is flexibel, heeft goeie time management vaardigheden en zelf-discipline, kan onafhankelijk werken en in een team

- Heeft een creatieve, kritische, analytische en innovatieve mindset

- Is zeer vlot in gesproken en geschreven Engels

- Ervaring als een onderzoeker of in industrie is een plus

- Auteur of co-auteur van een peer-reviewed publicatie is een plus

Aanbod

De succesvolle kandidaat zal aangenomen worden als een PhD onderzoeker. We bieden een full-time contract aan van één jaar, dat kan verlengd worden tot drie jaar na positieve evaluatie. De hoofdwerkplaats is de Brugge campus.

De KU Leuven streeft een beleid van gelijke kansen en diversiteit na.

Start datum: 1 oktober 2022

Interesse?

Meer informatie is te verkrijgen bij prof. dr. Veerle Vandeginste, tel.: +32 50 66 49 32, mail: veerle.vandeginste@kuleuven.be.

Solliciteren voor deze positie kan tot 3 december 2021 via de online sollicitatie tool.

Naast je CV en motivatiebrief, gelieve ook een pdf versie van je Master thesis, een overzicht van je studieresultaten, en de contactgegevens van twee referenties bij te voegen.

Solliciteren voor deze vacature kan tot en met 03/12/2021 via onze online sollicitatietoepassing

KU Leuven wil een omgeving creëren waarin alle talenten maximaal tot ontplooiing kunnen komen, ongeacht gender, leeftijd, culturele herkomst, nationaliteit of functiebeperking. Hebt u vragen in verband met toegankelijkheid of ondersteuningsmogelijkheden, dan kan u ons contacteren via diversiteit.HR@kuleuven.be.

Informatie over de vacature

Functienaam
PhD in Elektronisch Textiel Batterijen
Werkgever
Locatie
Oude Markt 13, België
Gepubliceerd
2021-11-03
Uiterste sollicitatiedatum
2021-12-03
Soort functie
PhD
Opslaan als favoriet Email-alert aanmaken

Meer vacatures bij deze werkgever

Over de werkgever

KU Leuven is an autonomous university. It was founded in 1425. It was born of and has grown within the Catholic tradition.

De pagina van de werkgever bekijken

Vergelijkbare vacatures

...
Become an IB Examiner for Swedish A: Literature International Baccalaureate® (IB) 11 uur geleden
...
Solar Energy Assistant/Associate Professor University of Nizwa 10 maanden geleden
...
Assistant Professor in Marketing Wenzhou-Kean University 3 maanden geleden
...
Become an IB Examiner for Croatian A: Literature International Baccalaureate® (IB) 12 uur geleden
...
Become an IB Examiner for Danish A: Literature International Baccalaureate® (IB) 12 uur geleden
Meer vacatures

Relevante stories