...
KU Leuven

Praktijkassistent Globale Economie Leuven

2022-05-31
Opslaan als favoriet

Over de werkgever

KU Leuven is an autonomous university. It was founded in 1425. It was born of and has grown within the Catholic tradition.

De pagina van de werkgever bekijken

(ref. AAP-2022-98)

Voor de Stafdienst Studenten - Studiebegeleiding van de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen zoeken wij op de Leuvense campus een Praktijkassistent Economie – 100% De KU Leuven verstevigt haar plek in de wereldranglijsten elk jaar opnieuw. Het is een unieke werkomgeving waar onderzoek en academische innovatie hand in hand gaan met een groot hart voor studenten en medewerkers. Als één van de zestien faculteiten adviseert de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen (FEB) diverse beleidskringen en de bedrijfswereld met focus op kwalitatief onderwijs en wetenschappelijk onderzoek. De faculteit biedt opleidingen op vier campussen gevestigd in Antwerpen, Brussel, Leuven en Kortrijk. De Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen zoekt een praktijkassistent Economie voor de ‘Stafdienst Studenten - Studiebegeleiding’ op campus Leuven. Deze stafdienst staat in voor de begeleiding van de studenten voornamelijk in de eerste fase van de bacheloropleiding. Meer info vind je hier: https://feb.kuleuven.be/studentenportaal/begeleiding/vakinhoudelijke-begeleiding-leuven Word jij onze nieuwe studiebegeleider economie op campus Leuven? Ben jij de ontbrekende schakel in ons team? Laat van je horen en solliciteer. Solliciteren voor deze vacature kan tot en met 31/05/2022. Wil je meer weten over deze functie? Contacteer dan Sven Neukermans, tel.: +32 16 32 67 42, mail: sven.neukermans@kuleuven.be KU Leuven wil een omgeving creëren waarin alle talenten maximaal tot ontplooiing kunnen komen, ongeacht gender, leeftijd, culturele herkomst, nationaliteit of functiebeperking. Heb je vragen in verband met toegankelijkheid of ondersteuningsmogelijkheden, dan kan je ons contacteren via diversiteit.HR@kuleuven.be.

Website van de eenheid

Functie

Studiebegeleiding van bachelorstudenten aan de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen (FEB) houdt het volgende in:

• In de rol van studiebegeleider help je studenten, voornamelijk in het eerste jaar van de bacheloropleiding, bij het verwerken van de leerstof van de opleidingsonderdelen Economie (‘Markten en Prijzen’ en ‘De Globale Economie’).

• Binnen een didactisch team verstrek je - vanuit een doorgedreven vakinhoudelijke en vakdidactische expertise -  onderwijs aan (instromende) studenten binnen een aangepaste leeromgeving. Je bent verantwoordelijk voor de organisatie en het verzorgen van werkcolleges en monitoraatsessies, waarbij de leerstof herhaald en ingeoefend wordt.

• Je ontwikkelt een pakket van aanbod- en vraaggestuurde studiebegeleiding en leerprocesbegeleiding/coaching voor (instromende) studenten, in wisselwerking met de andere FEB-campussen en andere dienstverleners. 

• Je ontvangt studenten met individuele vragen, zowel inhoudelijk als op het vlak van studievaardigheden (methode en planning).

• Je bent betrokken bij de hele evaluatiecyclus van de betreffende vakken: examen (of andere tussentijdse evaluaties) opstellen, logistiek, toezicht, quoteren en de inzage- en feedbackmomenten.

• Je bent deel van een team van studiebegeleiders die naast de vakinhoudelijke en leerprocesbegeleiding ook eerstelijnsadvies geven aan studenten bij het maken van weloverwogen keuzes tijdens hun studieloopbaan. 

• Je neemt actief deel aan opleidingen en initiatieven i.v.m. onderwijsvernieuwing, onderwijstechnologie en activering en begeleiding van studenten.

Profiel

We zijn op zoek naar iemand die de juiste kwaliteiten weet te combineren. Kan je de meeste punten afvinken van onze checklist? Dan is er een match tussen jou en onze stafdienst studenten. We zoeken iemand 

• met sterke analytische vaardigheden en een doorgedreven vakinhoudelijke kennis; je hebt daarom bij voorkeur een diploma master in de economische wetenschappen, master in de toegepaste economische wetenschappen, master handelsingenieur of master handelsingenieur in de beleidsinformatica

• met een duidelijke interesse voor onderwijs

• die geduldig en studentgericht is: je kan studenten motiveren bij het ontwikkelen van een goede studiehouding en studiemethode.

• die goed in teamverband kan werken

• die proactief is en graag initiatief neemt, en dit wil toepassen in het organiseren en aanbieden van een stimulerende leeromgeving.

Aanbod

Tegenover jouw kwaliteiten staat een aantrekkelijk aanbod: 

• een voltijdse tewerkstelling van bepaalde duur voor 1 jaar (1 september 2022 – 31 augustus 2023), verlengbaar tot maximum 5 jaar. Concrete start- en einddatum zijn nog vast te leggen in onderling overleg. 

• een verloning in barema 43: https://admin.kuleuven.be/personeel/wedde/graadbarema/ap/barema43.pdf

• een mooi pakket aan extralegale voordelen: https://www.kuleuven.be/personeel/jobsite/academisch-personeel/academic-staff-research-education-informatie#arbeidsvoorwaarden

Interesse?

Meer informatie is te verkrijgen bij de heer Sven Neukermans, tel.: +32 16 32 67 42, mail: sven.neukermans@kuleuven.be of mevrouw Katrien Van Valckenborgh, tel.: +32 16 32 66 21, mail: katrien.vanvalckenborgh@kuleuven.be.

Solliciteren voor deze vacature kan tot en met 31/05/2022 via onze online sollicitatietoepassing

KU Leuven wil een omgeving creëren waarin alle talenten maximaal tot ontplooiing kunnen komen, ongeacht gender, leeftijd, culturele herkomst, nationaliteit of functiebeperking. Hebt u vragen in verband met toegankelijkheid of ondersteuningsmogelijkheden, dan kan u ons contacteren via diversiteit.HR@kuleuven.be.

Informatie over de vacature

Functienaam
Praktijkassistent Globale Economie Leuven
Werkgever
Locatie
Oude Markt 13 Leuven, België
Gepubliceerd
2022-05-06
Uiterste sollicitatiedatum
2022-05-31
Soort functie
Opslaan als favoriet

Meer vacatures bij deze werkgever

Over de werkgever

KU Leuven is an autonomous university. It was founded in 1425. It was born of and has grown within the Catholic tradition.

De pagina van de werkgever bekijken

Vergelijkbare vacatures

Loopbaanadvies