KU Leuven

Doctoraatsstudent – Moleculaire mechanismen van polycystische nierziekte

2023-03-07
Opslaan als favoriet

Over de werkgever

KU Leuven is an autonomous university. It was founded in 1425. It was born of and has grown within the Catholic tradition.

De pagina van de werkgever bekijken

Dit onderzoek zal uitgevoerd worden in de PKD Onderzoeksgroep (KU/ UZ Leuven) in samenwerking met het Departement Nefrologie (VUB/UZ Brussel).

Over ons onderzoek
In ons translationeel onderzoek trachten we de mechanismen achter cystevorming in autosomale dominante polycystische nierziekte (ADPKD) te begrijpen, en zijn we op zoek naar nieuwe vroege biomerkers van de ziekte. ADPKD is de meest voorkomende erfelijke nierziekte en wordt gekenmerkt door de progressieve ontwikkeling van niercysten. Uiteindelijk leidt dit tot nierfalen, dialyse en de nood aan transplantatie. Over de jaren heen heeft onze onderzoeksgroep de middelen verzameld en ontwikkeld om ADPKD grondig te kunnen bestuderen: een longitudinale biobank, humane ADPKD niercelmodellen, ADPKD-gerelateerde analyses en muismodellen. Ons onderzoek is fundamenteel en klinisch met een focus op de vroege stadia van de ziekte.
Voor meer informatie, bezoek https://gbiomed.kuleuven.be/pkdresearchgroup.

Project

Voor uw doctoraatsproject, zal u zowel fundamenteel als klinisch onderzoeken welke afwijkingen ontstaan als gevolg van ADPKD en hoe deze symptomen kunnen verbeterd worden. De opdracht bestaat voor het grootste deel uit de verdere ontwikkeling van fundamenteel en klinisch onderzoek, dataverwerking en het schrijven van wetenschappelijke publicaties. Deze studies zullen voornamelijk plaatsvinden in de KU Leuven, in samenwerking met UZ Brussel/VUB.

Profiel

 • U bent in het bezit van een Master’s diploma in een richting relevant voor het project (e.g. Geneeskunde, Farmaceutische Wetenschappen, Biomedische Wetenschappen, Biologie, Biochemie).
 • U wilt zich voltijds toeleggen op doctoraatsonderzoek
 • U spreekt en schrijft vloeiend Engels en heeft een academische schrijfstijl
 • U heeft brede interesses. Fundamenteel en translationeel onderzoek in ADPKD spreekt u aan.
 • U bent gedreven en leergierig en geniet van wetenschappelijke literatuur.
 • U werkt accuraat en precies. U kan kritisch en probleemoplossend denken.
 • U bent vaardig in communicatie en teamwerk.

Aanbod

 • De mogelijkheid tot het uitvoeren van voltijds wetenschappelijk onderzoek in het kader van een doctoraat (gezamenlijk aan KU Leuven en VUB) voor minimum één jaar met de optie tot verlenging met het oog op het behalen van een doctoraat.
 • Een internationaal gerenommeerde onderzoeksomgeving (fundamenteel en klinisch onderzoek).
 • Een gedreven en positieve werkomgeving.
 • Toegang tot de nodige state-of-the-art technologie.
 • De mogelijkheid tot het uitbouwen van een interdisciplinair netwerk en tot participatie aan sociaal en wetenschappelijk relevant onderzoek.
 • Dagelijkse opvolging door een toegewijde senior post-doc.
 • Ondersteuning van doctoraatsscholen zowel aan de KU Leuven als aan de VUB.

Interesse?

Indien geïnteresseerd, stuur een gedetailleerd CV en motivatie naar jeanpaul.decuypere@kuleuven.be met in cc djalila.mekahli@uzleuven.be en peter.janssens@uzbrussel.be.
KU Leuven wil een omgeving creëren waarin alle talenten maximaal tot ontplooiing kunnen komen, ongeacht gender, leeftijd, culturele herkomst, nationaliteit of functiebeperking. Hebt u vragen in verband met toegankelijkheid of ondersteuningsmogelijkheden, dan kan u ons contacteren via diversiteit.HR@kuleuven.be.

Informatie over de vacature

Functienaam
Doctoraatsstudent – Moleculaire mechanismen van polycystische nierziekte
Werkgever
Locatie
Oude Markt 13 Leuven, België
Gepubliceerd
2023-01-24
Uiterste sollicitatiedatum
2023-03-07 23:59:59
Soort functie
PhD
Opslaan als favoriet

Meer vacatures bij deze werkgever

Over de werkgever

KU Leuven is an autonomous university. It was founded in 1425. It was born of and has grown within the Catholic tradition.

De pagina van de werkgever bekijken