KU Leuven

Academische positie in Industriële Organisatie

2024-11-14 (Europe/Brussels)
Baan opslaan

Over de werkgever

KU Leuven is an autonomous university. It was founded in 1425. It was born of and has grown within the Catholic tradition.

De pagina van de werkgever bekijken

Aan de onderzoekseenheid Economie van de KU Leuven is er een voltijdse academische positie vacant. We zoeken gemotiveerde kandidaten met een veelbelovend onderzoeksdossier en met aantoonbare onderwijscompetentie.

Website van de eenheid

Opdracht

Onderzoek

De Onderzoekseenheid Economie biedt een actieve en internationaal georiënteerde onderzoeksomgeving. Wij zoeken een dynamische, gemotiveerde en internationaal georiënteerde onderzoeker in de economie, met een onderzoeksspecialisatie in het gebied van industriële organisatie. Andere domeinen zijn niet uitgesloten voor excellente onderzoekers.
U werkt in nauwe samenwerking met de leden van de Onderzoekseenheid Economie aan uw onderzoeksagenda. U bent verantwoordelijk om nieuwe wetenschappelijke onderzoeksprojecten op te starten, de vereiste financiële middelen aan te trekken en de internationale samenwerking verder uit te bouwen. U streeft naar excellentie in uw onderzoek en levert zo een bijdrage aan de reputatie van de onderzoekseenheid en van de Faculteit. 

Onderwijs

U verzorgt kwalitatief hoogstaand academisch onderwijs binnen de economie-opleidingen op bachelor-, master- en doctoraatsniveau. U doceert vakken op elk niveau en de specifieke onderwijsopdracht wordt passend ingevuld afhankelijk van uw profiel. We verwachten dat uw onderwijsprestaties voldoen aan de eisen die aan academische opleidingen worden gesteld wat niveau, oriëntatie en academisch gehalte betreft. U draagt verder bij aan het onderwijs via de begeleiding van masterthesissen en als promotor van doctoraatsstudenten. Tenure track kandidaten zullen bij aanvang een beperkte lesopdracht toegekend krijgen.
U ontwikkelt uw onderwijs in lijn met de KU Leuven-visie op activerend en onderzoeksgebaseerd onderwijs (voor meer informatie, zie: https://www.kuleuven.be/onderwijs/visie-en-beleid/visie-op-leren-en-onderwijs/overzicht-visie). U maakt gebruik van de mogelijkheden voor onderwijskundige professionalisering die de faculteit en de universiteit aanbieden. U draagt ook bij aan het pedagogisch project van de universiteit en toont het nodige engagement voor de kwaliteit van de opleiding.

Dienstverlening

U toont bereidheid om u te integreren in de onderzoekseenheid, actief deel te nemen en bij te dragen aan professionele groepsactiviteiten, en binnen de faculteit en onderzoekseenheid interne dienstverleningstaken op te nemen. Het ter beschikking stellen van onderwijs- en onderzoeksexpertise aan het maatschappelijk werkveld en het bijdragen aan het brede maatschappelijk debat behoort ook tot uw opdracht. 

Profiel

U heeft uiterlijk op de begindatum van tewerkstelling een diploma van doctor in de economische wetenschappen of een gerelateerd doctoraatsdiploma. 
U hebt excellente onderzoeksoutput of onderzoekspotentieel. De kwaliteit van uw onderzoek blijkt uit publicaties in internationale toptijdschriften, veelbelovende lopende onderzoeksprojecten en work-in-progress papers en/of internationale ervaring. Kandidaten die nog maar pas hun doctoraat behaald hebben of dat in de nabije toekomst zullen behalen, tonen hun onderzoekspotentieel aan door middel van de kwaliteit van hun doctoraat of arbeidsmarktpaper, en academische referenties. Ervaring met het schrijven van projectaanvragen voor onderzoeksfinanciering en een sterk internationaal netwerk strekken tot aanbeveling. 

U heeft ervaring met academisch onderwijs en beschikt over aantoonbare didactische vaardigheden. U beschikt over de nodige communicatieve en organisatorische vaardigheden en u bent een teamspeler.

Uw gesproken en geschreven Engels is excellent. De bestuurstaal van de KU Leuven is het Nederlands. Als u bij aanwerving geen of onvoldoende Nederlands kent, voorziet de KU Leuven in een opleidingsaanbod dat u moet toelaten om deel te nemen aan bestuursvergaderingen. Vooraleer u in het Nederlands doceert, wordt u de gelegenheid geboden om de daartoe vereiste kennis van het Nederlands te verwerven. 

Aanbod

De vacature staat open voor zowel junior als senior onderzoekers. Doctoraatsstudenten in de laatste fase van hun doctoraatstraject kunnen zich eveneens kandidaat stellen. Junior kandidaten worden aangeworven in de rang van Docent (tenure track, vijf jaar). In geval van positieve evaluatie na vijf jaar, geeft de tenure track aanleiding tot een vaste benoeming als Hoofddocent. Senior kandidaten worden aangeworven in de rang van Hoofddocent of (Gewoon) Hoogleraar, afhankelijk van hun kwalificaties en academische ervaring. 
Wij bieden u een dynamische en internationaal georiënteerde onderzoeksomgeving. Voor meer informatie zie: https://feb.kuleuven.be/research/economics/ces/. 
De FEB werd de afgelopen jaren door onafhankelijke  accreditatiecommissies systematisch hoog gerangschikt op vlak van onderzoeks- en onderwijskwaliteit. De Faculteit heeft de gerenommeerde EQUIS-accreditatie verworven en beschikt over een uitgebreid nationaal en internationaal netwerk, zowel in de academische als in de bedrijfswereld. Voor meer informatie zie: http://feb.kuleuven.be/eng/research/.
De KU Leuven is goed uitgerust om buitenlandse professoren en hun familie te verwelkomen en biedt praktische ondersteuning op het gebied van immigratie en administratie, huisvesting, kinderopvang, Nederlands leren, en partner loopbaancoaching, onder andere. Om wetenschappelijke integratie en onderzoek in de eerste fase te faciliteren wordt een startfinanciering van 110.000 euro aangeboden aan nieuwe professoren, die geen substantiële andere financiering hebben en die minstens voor 50% aangeworven worden. 
De KU Leuven voert een gelijke kansen- en diversiteitsbeleid en moedigt kandidaten uit groepen die binnen de universiteit momenteel ondervertegenwoordigd zijn expliciet aan om zich kandidaat te stellen. Voor meer informatie, zie: https://www.kuleuven.be/english/life-at-ku-leuven en  http://feb.kuleuven.be/eng/about-feb/jobs/. 

Interesse?

Meer informatie is te verkrijgen bij prof. dr. Jo Van Biesebroeck, voorzitter Onderzoekseenheid Economie, mail: jo.vanbiesebroeck@kuleuven.be of prof. dr. Wilfried Lemahieu, decaan, Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen, mail: wilfried.lemahieu@kuleuven.be.

Externe referentiebrieven kunnen opgeladen worden via www.econjobmarket.org of kunnen gestuurd worden naar evi.fosse@kuleuven.be.
Meer informatie over de sollicitatieprocedure en de documenten die opgeladen moeten worden, vindt u hier terug: https://www.kuleuven.be/personeel/jobsite/en/academic-staff/senior-academic-staff-tenure-track-information#job-application.
 Indien u problemen ondervindt bij het elektronisch solliciteren, kan u mailen naar solliciteren@kuleuven.be.
Kandidaten worden uitgenodigd om online te solliciteren tot 14 november 2024, 23u CET via de online tool.

KU Leuven wil een inclusieve, respectvolle en sociaal veilige gemeenschap zijn. Wij omarmen diversiteit tussen individuen en groepen als een meerwaarde. Open dialoog en verschillen in perspectief zijn noodzakelijk in een ambitieuze onderzoeks- en onderwijsomgeving. In ons streven naar gelijke kansen erkennen wij de gevolgen van historische ongelijkheden. Wij aanvaarden geen enkele vorm van discriminatie op basis van, onder meer, geslacht, genderidentiteit en -expressie, seksuele oriëntatie, leeftijd, etnische of nationale afkomst, huidskleur, levensbeschouwelijke overtuiging, neurodivergentie, arbeidshandicap, gezondheid, of socio-economische status. Bij vragen over toegankelijkheid of aangeboden ondersteuning helpen we je graag op dit e-mailadres.

Informatie over de vacature

Functienaam
Academische positie in Industriële Organisatie
Werkgever
Locatie
Oude Markt 13 Leuven, België
Gepubliceerd
2024-08-27
Uiterste sollicitatiedatum
2024-11-14 23:59 (Europe/Brussels)
2024-11-14 23:59 (CET)
Baan opslaan

Meer vacatures bij deze werkgever

Over de werkgever

KU Leuven is an autonomous university. It was founded in 1425. It was born of and has grown within the Catholic tradition.

De pagina van de werkgever bekijken