KU Leuven

Doctoraatsbursaal in werfopvolging met behulp van Computer Vision

2024-09-02 (Europe/Brussels)
Baan opslaan

Over de werkgever

KU Leuven is an autonomous university. It was founded in 1425. It was born of and has grown within the Catholic tradition.

De pagina van de werkgever bekijken

Er is een vacature voor een PhD-onderzoeker in de Geomatica onderzoeksgroep van het departement Burgerlijke Bouwkunde van de KU Leuven. De kandidaat zal actief deelnemen aan projecten die gericht zijn op het gebruik van computervisie om problemen met werfopvolging op te lossen (bijv. het beoordelen van schade en voortgang). De positie start op 1 oktober 2024 en loopt voor vier jaar (twee + twee jaar bij goede beoordeling).
Het laboratorium van de Geomatica groep is gevestigd op de KU Leuven campus in Gent, centraal gelegen in België, in het hart van Europa. De onderzoeksgroep richt zich op praktische toepassingen op het gebied van bouw en landmeetkunde en focust op gegevensverzameling, -verwerking en -interpretatie voor de creatie van semantisch rijke databases, zoals BIM en GIS, en de analyse van de gebouwde omgeving. De nadruk ligt op de verwerking van geometrie zoals puntenwolken en meshes, en op informatie die wordt geëxtraheerd uit afbeeldingen van de gebouwde omgeving.
Het onderzoek binnen de Geomatica groep, geleid door prof. Maarten Vergauwen en prof. Maarten Bassier, breidt zich snel uit. De groep heeft momenteel ongeveer 15 onderzoekers, die zowel aan individuele onderzoeksonderwerpen als internationale projecten werken. In het bijzonder, gerelateerd aan dit project, is er expertise in machine learning voor geospatiale toepassingen, remote sensing, en de creatie van intelligente databases. De onderzoeksgroep heeft ook sterke banden met de industrie en de onderzoeksgemeenschap. Binnen de KU Leuven heeft de groep contacten, relevant voor dit project, met afdelingen van de departementen Elektrotechniek (ESAT) en Burgerlijke Bouwkunde, en extern met projectpartners zoals CERTH, UPF en de universiteit van Luik. Het laboratorium van de groep is goed uitgerust met state-of-the-art Lidar- en fotogrammetrische hard- en software en krachtige verwerkingsunits die de kandidaat kan gebruiken voor het onderzoek.

Website van de eenheid

Project

  • Je werkt aan de projecten van de groep om de bouw van gebouwen en infrastructuur te monitoren (https://saiga1105.github.io/ITC-KUL-CONSTRUCTOR/) en ontwikkelt methoden om de documentatie van bouwplaatsen te verbeteren.
  • Je ontwikkelt geavanceerde methoden om BIM/GIS/CAD-elementen in gelokaliseerde beelden en puntenwolkdata te interpreteren om bruikbare positionerings- en verschijningsinformatie voor bouwstakeholders te extraheren.
  • Je werkt samen met bouwplaatsmanagers om de belangen van KU Leuven te vertegenwoordigen, gegevensuitwisseling te waarborgen en innovatie te bevorderen.
  • Je voert je eigen onderzoek uit in andere (sub-)projecten en werkt samen met je mede PhD-kandidaten.
  • Je assisteert bij de onderwijstaken van de groep.
  • Je schrijft (mee aan) wetenschappelijke artikelen en publiceert je onderzoek in conferenties en toonaangevende (A1) internationale, peer-reviewed tijdschriften.

Profiel

  • Je hebt een masterdiploma in (industriële) ingenieurswetenschappen, computervisie, geomatica, of een vergelijkbare richting, behaald met een algemeen resultaat van minstens onderscheiding (cum laude).
  • Je houdt van programmeren en het implementeren van oplossingen voor concrete problemen, vaak door commerciële software te combineren met open-source API's.
  • Ervaring met patroonherkenning, machine learning en beeldinterpretatie is een pluspunt.
  • Je beheerst de Engelse taal uitstekend, zowel mondeling als schriftelijk. Kennis van het Nederlands is een pluspunt.
  • Je bent bereid om in een interdisciplinair team te werken en masterstudenten mede te begeleiden.
  • Je hebt een onderzoekende en creatieve geest, evenals goede probleemoplossende vaardigheden. Je kunt zelfstandig werken en resultaten genereren.
  • Belangrijke opmerking: je motivatiebrief (zie hieronder) moet de reden(en) bevatten waarom je geïnteresseerd bent in deze specifieke functie, evenals feiten of voorbeelden die aantonen dat je voldoet aan de genoemde vereisten.

Aanbod

  • Je krijgt een contract van 4 (2+2) jaar als doctoraatsbursaal aan KU Leuven.
  • Je maakt deel uit van een snelgroeiende onderzoeksgroep, als onderdeel van een gemotiveerd interdisciplinair team, met een uitgebreid internationaal netwerk.
  • Je wordt een medewerker van KU Leuven, een van de grootste onderzoeksuniversiteiten van Europa en de meest innovatieve universiteit van Europa (eerste plaats in de Reuters-ranglijst).
  • Je krijgt de mogelijkheid om deel te nemen aan internationale conferenties en samenwerkingen en om een multidisciplinaire onderzoeker te worden.
  • Je ontvangt een competitief salaris en voordelen. Bovendien worden PhD onderzoekers door de universiteit ondersteund in hun carrière en kunnen zij talloze cursussen volgen om hun vaardigheden te verbeteren.

data challenge voor werfopvolging van de Geomatica groep

Interesse?

Stuur je sollicitatie in, met daarbij:
1. Een motivatiebrief, waarin je uitlegt waarom je geïnteresseerd bent in deze specifieke functie. Beschrijf je achtergrond en expertise en vermeld feiten en voorbeelden die aantonen dat je voldoet aan de genoemde vereisten (max 1 pagina).
2. Een CV, inclusief een volledige lijst van publicaties en een portfolio van projecten indien aanwezig.
3. Kopieën van je universitaire diploma's en cijferlijsten.
4. Naam en contactinformatie van een referentie.
De functie start op 1 oktober 2024. De uiterste sollicitatiedatum is 2 september 2024, maar eerdere sollicitaties worden aangemoedigd en zullen in overweging worden genomen zodra ze worden ontvangen.

Meer informatie is te verkrijgen bij prof. dr. ing. Maarten Bassier, maarten.bassier@kuleuven.be

KU Leuven wil een inclusieve, respectvolle en sociaal veilige gemeenschap zijn. Wij omarmen diversiteit tussen individuen en groepen als een meerwaarde. Open dialoog en verschillen in perspectief zijn noodzakelijk in een ambitieuze onderzoeks- en onderwijsomgeving. In ons streven naar gelijke kansen erkennen wij de gevolgen van historische ongelijkheden. Wij aanvaarden geen enkele vorm van discriminatie op basis van, onder meer, geslacht, genderidentiteit en -expressie, seksuele oriëntatie, leeftijd, etnische of nationale afkomst, huidskleur, levensbeschouwelijke overtuiging, neurodivergentie, arbeidshandicap, gezondheid, of socio-economische status. Bij vragen over toegankelijkheid of aangeboden ondersteuning helpen we je graag op dit e-mailadres.

Informatie over de vacature

Functienaam
Doctoraatsbursaal in werfopvolging met behulp van Computer Vision
Werkgever
Locatie
Oude Markt 13 Leuven, België
Gepubliceerd
2024-06-30
Uiterste sollicitatiedatum
2024-09-02 23:59 (Europe/Brussels)
2024-09-02 23:59 (CET)
Soort functie
PhD
Baan opslaan

Meer vacatures bij deze werkgever

Over de werkgever

KU Leuven is an autonomous university. It was founded in 1425. It was born of and has grown within the Catholic tradition.

De pagina van de werkgever bekijken