KU Leuven

Dt. gastdocent (10%) - beroepsethiek en integriteit van de jurist

2024-10-10 (Europe/Brussels)
Baan opslaan

Over de werkgever

KU Leuven is an autonomous university. It was founded in 1425. It was born of and has grown within the Catholic tradition.

De pagina van de werkgever bekijken

KU Leuven is een onderzoeksintensieve, internationaal georiënteerde universiteit die zowel fundamenteel als toegepast wetenschappelijk onderzoek uitvoert. Zij is sterk inter- en multidisciplinair gericht en streeft naar internationale excellentie. De Faculteit en de onderzoekseenheden werken hiervoor actief samen met onderzoekspartners in binnen- en buitenland.

De Faculteit Rechtsgeleerdheid en Criminologische Wetenschappen van de Groep Humane Wetenschappen van KU Leuven heeft een deeltijdse vacature voor een aanstelling als gastdocent beroepsethiek en integriteit van de jurist (10%).

De Faculteit Rechtsgeleerdheid en Criminologische Wetenschappen heeft een sterke nationale en internationale reputatie inzake onderwijs, onderzoek en dienstverlening. Zij streeft op elk van deze vlakken leiderschap na op nationaal, Europees en internationaal niveau. Daarbij wenst de Faculteit zich te onderscheiden door het academische karakter van haar werkzaamheden en het besef van de grote maatschappelijke rol van dat domein. De techniciteit van het rechtsdomein is daarom te overstijgen met originaliteit in onderzoek, aandacht voor waarden, bewustzijn voor de interactie van de rechtsregels in een meergelaagde rechtsorde, intra- en interdisciplinariteit.

Functie

De opdracht omvat het verzorgen van het opleidingsonderdeel ‘Beroepsethiek en integriteit van de jurist’ (in het Nederlands, master in de Rechten, campus Leuven). Dit vak beoogt studenten een kader aan te reiken waarmee ze kunnen reflecteren over concrete ethische vragen en integriteitskwesties in de uitoefening van hun beroep. 
Het onderwijs moet beantwoorden aan de eisen die aan academische opleidingen worden gesteld wat niveau, oriëntatie en academisch gehalte betreft. Het sluit aan bij het onderwijsconcept van KU Leuven; in het bijzonder is het onderzoeksgebaseerd en -georiënteerd. Engagement voor de kwaliteit van de opleiding als geheel wordt als vanzelfsprekend beschouwd.

Profiel

U heeft een doctoraat in de Rechten behaald en u hebt relevante praktijkervaring. 
Uw onderzoeks- en praktijkervaring geven blijk van originaliteit, abstractievermogen en openheid.
U beschikt over een gedegen visie op, en de bekwaamheid tot, het verzorgen van academisch hoogstaand onderzoeksgebaseerd onderwijs en uitstekende didactische vaardigheden. Onderwijservaring is een pluspunt. 
U beschikt over aantoonbare organisatorische, sociale en professionele vaardigheden en leidinggevende capaciteiten om u collegiaal en flexibel in teamverband in te schakelen.
Een zeer goede kennis van het Nederlands, Frans en Engels is een vereiste. 

Aanbod

Wij bieden een deeltijdse tewerkstelling (10%) aan in een intellectueel uitdagende omgeving. 
U wordt aangesteld als gastdocent (barema 14) voor een periode van 1 jaar, verlengbaar. De aanstelling start op 1 september 2025.

Meer informatie

Arbeidsvoorwaarden

Interesse?

Er wordt verwacht dat u aan het sollicitatiedossier toevoegt:
- een motivatiebrief (max. 2 pagina’s); 
- een uitgebreid cv met publicatielijst;
- een beschrijving van uw visie op academisch onderwijs;
- onderwijsevaluaties waarover u beschikt.

Meer informatie is te verkrijgen bij prof. dr. Wouter Devroe, mail: of prof. dr. Benoit Allemeersch, tel.: +32 16 32 52 65, mail: benoit.allemeersch@kuleuven.be.

Indien u problemen ondervindt bij het elektronisch solliciteren, kan u mailen naar solliciteren@kuleuven.be.

KU Leuven wil een inclusieve, respectvolle en sociaal veilige gemeenschap zijn. Wij omarmen diversiteit tussen individuen en groepen als een meerwaarde. Open dialoog en verschillen in perspectief zijn noodzakelijk in een ambitieuze onderzoeks- en onderwijsomgeving. In ons streven naar gelijke kansen erkennen wij de gevolgen van historische ongelijkheden. Wij aanvaarden geen enkele vorm van discriminatie op basis van, onder meer, geslacht, genderidentiteit en -expressie, seksuele oriëntatie, leeftijd, etnische of nationale afkomst, huidskleur, levensbeschouwelijke overtuiging, neurodivergentie, arbeidshandicap, gezondheid, of socio-economische status. Bij vragen over toegankelijkheid of aangeboden ondersteuning helpen we je graag op dit e-mailadres.

Informatie over de vacature

Functienaam
Dt. gastdocent (10%) - beroepsethiek en integriteit van de jurist
Werkgever
Locatie
Oude Markt 13 Leuven, België
Gepubliceerd
2024-09-11
Uiterste sollicitatiedatum
2024-10-10 23:59 (Europe/Brussels)
2024-10-10 23:59 (CET)
Soort functie
Baan opslaan

Meer vacatures bij deze werkgever

Over de werkgever

KU Leuven is an autonomous university. It was founded in 1425. It was born of and has grown within the Catholic tradition.

De pagina van de werkgever bekijken