KU Leuven

Postdoctoraal onderzoeker binnen de Biomechanica van de Menselijke Beweging

2024-07-25 (Europe/Brussels)
Baan opslaan

Over de werkgever

KU Leuven is an autonomous university. It was founded in 1425. It was born of and has grown within the Catholic tradition.

De pagina van de werkgever bekijken

De onderzoeksgroep Biomechanica van de Menselijke beweging is een multidisciplinair team van onderzoekers dat zich richt op het identificeren van bewegingsgerelateerde biomarkers die helpen bij het stratificeren van patiënten of atleten en het optimaliseren van behandeling en training. Hiervoor gebruiken we een hybride aanpak die experimentele metingen aanvult met computationele technieken. We geloven sterk in deze unieke aanpak omdat het ons in staat stelt om mechanistische paden voor behandeling en training te benadrukken en uiteindelijk leidt tot het voorspellen van beweging en weefseladaptatie.
Website van de eenheid

Functie

  • Je biedt ondersteuning aan doctoraatsstudenten bij het opzetten van meetprotocollen binnen het bewegingsanalyse labo. Daarnaast assisteer je bij het opleiden van nieuwe onderzoekers binnen de onderzoeksgroep.

  • Je biedt ondersteuning bij de verwerking van data gegeneerd vanuit 3D bewegingsregistratie technieken en medische beeldvorming.
  • Je ondersteunt bij het uitschrijven en opzetten van onderzoeksprojecten binnen de onderzoeksgroep Biomechanica van de Menselijke Beweging.
  • Je staat mee in voor de coördinatie van de onderwijstaken binnen de onderzoeksgroep biomechanica van de menselijke beweging.
  • Je biedt administratieve en technische ondersteuning bij activiteiten binnen de onderzoeksgroep (bijvoorbeeld vertegenwoordiging departementsraad).

Profiel

  • Je hebt een diploma doctor in de biomedische of ingenieurswetenschappen en een sterke affiniteit met bewegings- en revalidatiewetenschappen.
  • Je hebt ervaring met het gebruik van 3D bewegingsregistratie meetapparatuur voor een biomechanische analyse van de beweging.
  • Je programmeert vlot in matlab - en eventueel ook - python
  • Je hebt ervaring met OpenSim voor een biomechanische analyse van de beweging.
  • Ervaring met beeldgebaseerde modelering of echografie is een voordeel.
  • Je hebt ervaring in het analyseren en interpreteren van biomechanische data.
  • Je hebt ervaring met onderwijs.
  • Je hebt sterke communicatievaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk, je hebt organisatietalent en je kan goed coördineren.
  • Je bent ondernemend en je respecteert deadlines.
  • Je vindt het samenwerken binnen een (internationaal) team van onderzoekers een aantrekkelijke uitdaging die je graag wenst aan te gaan.
  • Schriftelijk en mondeling vlot in in het Engels, bij voorkeur kennis van het Nederlands.

Aanbod

We bieden een deeltijdse tewerkstelling aan van bepaalde duur voor 1 jaar als postdoctoraal onderzoeker, dat verlengd kan worden na een positieve evaluatie van een jaar.

Interesse?

Meer informatie is te verkrijgen bij prof. dr. Benedicte Vanwanseele, tel.: +32 16 32 91 23, mail: benedicte.vanwanseele@kuleuven.be.

KU Leuven wil een inclusieve, respectvolle en sociaal veilige gemeenschap zijn. Wij omarmen diversiteit tussen individuen en groepen als een meerwaarde. Open dialoog en verschillen in perspectief zijn noodzakelijk in een ambitieuze onderzoeks- en onderwijsomgeving. In ons streven naar gelijke kansen erkennen wij de gevolgen van historische ongelijkheden. Wij aanvaarden geen enkele vorm van discriminatie op basis van, onder meer, geslacht, genderidentiteit en -expressie, seksuele oriëntatie, leeftijd, etnische of nationale afkomst, huidskleur, levensbeschouwelijke overtuiging, neurodivergentie, arbeidshandicap, gezondheid, of socio-economische status. Bij vragen over toegankelijkheid of aangeboden ondersteuning helpen we je graag op dit e-mailadres.

Informatie over de vacature

Functienaam
Postdoctoraal onderzoeker binnen de Biomechanica van de Menselijke Beweging
Werkgever
Locatie
Oude Markt 13 Leuven, België
Gepubliceerd
2024-06-26
Uiterste sollicitatiedatum
2024-07-25 23:59 (Europe/Brussels)
2024-07-25 23:59 (CET)
Soort functie
Baan opslaan

Meer vacatures bij deze werkgever

Over de werkgever

KU Leuven is an autonomous university. It was founded in 1425. It was born of and has grown within the Catholic tradition.

De pagina van de werkgever bekijken