KU Leuven

Praktijkassistent Chemie - biochemie

2024-09-18 (Europe/Brussels)
Baan opslaan

Over de werkgever

KU Leuven is an autonomous university. It was founded in 1425. It was born of and has grown within the Catholic tradition.

De pagina van de werkgever bekijken

Campus Groep T Leuven is een internationale campus die onderwijs, onderzoek en dienstverlening verricht in Engineering Technology. Ze is een onderdeel van de KU Leuven Faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen. De opleidingen tot bachelor, master en doctor in de industriële wetenschappen (industrieel ingenieur) combineren een brede wetenschappelijke en technologische vorming met een uitgesproken gerichtheid op toepassingen en implementatie. Campus Groep T Leuven engageert zich daarbij in het bijzonder voor activiteiten met een brede maatschappelijke meerwaarde, zoals sustainable engineering en healthcare engineering. Ondernemerschap, creativiteit en innovatie lopen als een rode draad doorheen de opleidingen en het onderzoek.
Website van de eenheid

Functie

  • Je geeft les binnen de bachelor- en masteropleidingen Industriële Wetenschappen van de KU Leuven en bent medeverantwoordelijk voor chemie- en biochemie-gerelateerde opleidingsonderdelen.
  • Je begeleidt de oefenzittingen, labosessies en het projectwerk binnen chemie-gerelateerde opleidingsonderdelen (zoals chemie, moleculaire biologie, ingenieursbeleving-project, ...). Je ontwikkelt het nodige studiemateriaal, houdt dit up-to-date en bewaakt de link met actueel wetenschappelijk onderzoek rond jouw vakgebied. Deze opdrachten verlopen in het Nederlands en/of in het Engels.
  • Projecten vormen een belangrijk onderdeel van de opleidingen op Campus Groep T. Je staat in voor het coachen van studenten tijdens hun projectwerk en masterthesis.
  • Je begeleidt studenten, geeft hun feedback en evalueert ze.
  • Je werkt nauw samen met studenten, onderzoekers en docenten op een internationale campus.
  • Je bent mede verantwoordelijk voor het beheer van de labo's.
  • Je speelt ook een rol in de public relations van de opleiding. Je werkt mee aan verschillende evenementen zoals infodagen, open bedrijvendag, wetenschapspopularisering, bezoeken van internationale delegaties, SID-ins, ....

Profiel

  • Je bent houder van een diploma van master in de industriële wetenschappen (industrieel ingenieur), master in de ingenieurswetenschappen (burgerlijk ingenieur), master in de chemie of biochemie, master in de bio-ingenieurswetenschappen of een andere master met voldoende diepgang in chemie en chemische technologie.
  • Je houdt van lesgeven en kan studenten enthousiasmeren. Ervaring in projectwerk en projectonderwijs met bachelor- en masterstudenten vormt een meerwaarde.
  • Je kan zelfstandig en pro-actief werken, hebt zin voor orde en je bent accuraat.
  • Je bent analytisch, resultaatgericht en studentgericht.
  • Je gebruikt vlot computers en je kent de software noodzakelijk voor je onderwijsopdracht.
  • Je bent een enthousiaste, ondernemende teamspeler met inventieve ideeën die zoekt naar verbeteringen, experimenteert met nieuwe concepten en problemen oplost op een creatieve en heldere wijze.
  • Je wilt je inzetten voor het verspreiden van de missie en de waarden van de faculteit : je staat open voor andere culturen en wereldvisies en bent gemotiveerd om te werken in een internationale omgeving.
  • Je beschikt over communicatieve vaardigheden en bent vlot in het Nederlands en het Engels, overeenkomstig de taalvereisten die van kracht zijn voor het hoger onderwijs in Vlaanderen.
  • Je bent ertoe bereid om gelijkaardige opdrachten eventueel te vervullen op andere locaties in Heverlee of op andere campussen van de faculteit.

Aanbod

Wij bieden jou een voltijdse aanstelling (vervangingsopdracht) tot en met 9 februari 2025 als praktijkassistent in barema 43. Naast de verloning biedt KU Leuven tal van extralegale voordelen.

Interesse?

Meer informatie is te verkrijgen bij prof. dr. ir. Inge Holsbeeks, tel.: +32 16 30 10 91, mail: inge.holsbeeks@kuleuven.be.

KU Leuven wil een inclusieve, respectvolle en sociaal veilige gemeenschap zijn. Wij omarmen diversiteit tussen individuen en groepen als een meerwaarde. Open dialoog en verschillen in perspectief zijn noodzakelijk in een ambitieuze onderzoeks- en onderwijsomgeving. In ons streven naar gelijke kansen erkennen wij de gevolgen van historische ongelijkheden. Wij aanvaarden geen enkele vorm van discriminatie op basis van, onder meer, geslacht, genderidentiteit en -expressie, seksuele oriëntatie, leeftijd, etnische of nationale afkomst, huidskleur, levensbeschouwelijke overtuiging, neurodivergentie, arbeidshandicap, gezondheid, of socio-economische status. Bij vragen over toegankelijkheid of aangeboden ondersteuning helpen we je graag op dit e-mailadres.

Informatie over de vacature

Functienaam
Praktijkassistent Chemie - biochemie
Werkgever
Locatie
Oude Markt 13 Leuven, België
Gepubliceerd
2024-09-05
Uiterste sollicitatiedatum
2024-09-18 23:59 (Europe/Brussels)
2024-09-18 23:59 (CET)
Soort functie
Baan opslaan

Meer vacatures bij deze werkgever

Over de werkgever

KU Leuven is an autonomous university. It was founded in 1425. It was born of and has grown within the Catholic tradition.

De pagina van de werkgever bekijken

Dit vind je misschien ook interessant