KU Leuven

Praktijkassistent – Master of European Studies (MAES)

2024-07-10 (Europe/Brussels)
Baan opslaan

Over de werkgever

KU Leuven is an autonomous university. It was founded in 1425. It was born of and has grown within the Catholic tradition.

De pagina van de werkgever bekijken

De "Master of European Studies: Transnational and Global Perspectives (MAES)" is een multidisciplinaire opleiding, die gemeenschappelijk georganiseerd wordt door de Faculteit Letteren en de Faculteit Sociale Wetenschappen. Het doel van de MAES-opleiding is om studenten op te leiden die Europa begrijpen als een historisch veelzijdige regio, met intense transnationale interacties binnen Europa als ook met de rest van de wereld. De opleiding trekt ieder jaar een grote groep van ambitieuze en getalenteerde studenten aan van over de hele wereld. Binnen de MAES-opleiding zijn we op zoek naar een praktijkassistent om het didactische en organisatorische team te gaan versterken.

Functie

De belangrijkste taken van deze functie zijn als volgt:
• Assisteren bij en verantwoordelijkheid opnemen t.a.v. een reeks organisatorische, communicatieve en/of coördinerende taken, inclusief o.a. de voorbereiding en presentatie van de infosessie aan de start van het academiejaar, programmawijzigingen verzamelen en opvolgen, het onderhouden van de Toledopagina’s, de noodzakelijke communicatie verzorgen naar de studenten, het bijdragen aan de beoordeling van de toelatingsdossiers, de ECTS-fiches updaten in samenspraak met de vakdocenten, het fungeren als eerste aanspreekpunt voor de studenten, en het voorbereiden van staf en POC-vergaderingen.
• Assistentie verlenen bij verschillende vakken op het brede domein van Europese Studies, o.a. de interdisciplinaire OPOs "Transnational and Global Perspectives on Europe" en “Research design & methodology”. 
• Meewerken aan de ontwikkeling en implementatie van vormen van onderwijsvernieuwing, in het bijzonder audiovisueel materiaal, actieve leervormen en groepswerk.
• Assisteren bij het beoordelen en begeleiden van masterthesissen en examens op het brede domein van Europese Studies.
• Bijdragen aan de internationale uitstraling en promotie van de MAES, inclusief via sociale media.
• Helpen bij het onderhouden van contacten en het organiseren van evenementen voor MAES studenten en met alumni.
• Assisteren bij het onderhouden en tot stand brengen van contacten met partneruniversiteiten.
• Opnemen van surveillantietaken tijdens examens.

Profiel

• Je hebt een masterdiploma in de humane of sociale wetenschappen behaald met uitstekende studieresultaten.
• Je bezit diepgaande kennis van de Europese en/of internationale studies.
• Je hebt sterke sociale en didactische vaardigheden en een sterk interesse om deze vaardigheden verder te ontwikkelen.
• Je bezit goede organisatorische vaardigheden en werkt efficiënt en nauwgezet.
• Je bent communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk.
• Je hebt een open, luisterbereide houding en je werkt met de nodige integriteit.
• Je beschikt over een groot inlevingsvermogen, probleemoplossende vaardigheden en je hebt voeling met de leefwereld van studenten.
• Je kan zelfstandig werken, maar bent ook samenwerkingsgericht. Je stelt je flexibel op tijdens drukkere periodes.
• Je hebt een uitstekende beheersing van het Engels en het Nederlands.

Aanbod

We bieden een voltijdse functie (100%) aan als praktijkassistent in barema 43 gedurende 1 jaar, die na positieve evaluatie maximaal tot 5 jaar kan worden verlengd.
De startdatum zal 1 september 2024 zijn.

Interesse?

Meer informatie is te verkrijgen bij de MAES programmadirecteur prof. dr. Arnim Langer, tel.: +32 16 32 32 63, mail: arnim.langer@kuleuven.be of MAES opleidingshoofd de heer Wouter Wolfs, tel.: +32 16 32 09 51, mail: wouter.wolfs@kuleuven.be.

De interviews zullen plaatsvinden op 12 juli 2024.

KU Leuven wil een inclusieve, respectvolle en sociaal veilige gemeenschap zijn. Wij omarmen diversiteit tussen individuen en groepen als een meerwaarde. Open dialoog en verschillen in perspectief zijn noodzakelijk in een ambitieuze onderzoeks- en onderwijsomgeving. In ons streven naar gelijke kansen erkennen wij de gevolgen van historische ongelijkheden. Wij aanvaarden geen enkele vorm van discriminatie op basis van, onder meer, geslacht, genderidentiteit en -expressie, seksuele oriëntatie, leeftijd, etnische of nationale afkomst, huidskleur, levensbeschouwelijke overtuiging, neurodivergentie, arbeidshandicap, gezondheid, of socio-economische status. Bij vragen over toegankelijkheid of aangeboden ondersteuning helpen we je graag op dit e-mailadres.

Informatie over de vacature

Functienaam
Praktijkassistent – Master of European Studies (MAES)
Werkgever
Locatie
Oude Markt 13 Leuven, België
Gepubliceerd
2024-06-11
Uiterste sollicitatiedatum
2024-07-10 23:59 (Europe/Brussels)
2024-07-10 23:59 (CET)
Soort functie
Baan opslaan

Meer vacatures bij deze werkgever

Over de werkgever

KU Leuven is an autonomous university. It was founded in 1425. It was born of and has grown within the Catholic tradition.

De pagina van de werkgever bekijken