...
University of Antwerp

Mandaatassistent Comparatieve perinatale ontwikkeling

2021-12-09
Opslaan als favoriet E-mailalert

Bepaal mee de toekomst - Universiteit Antwerpen

De Universiteit Antwerpen is een dynamische, toekomstgerichte Europese universiteit. We bieden vernieuwend academisch onderwijs aan meer dan 20 000 studenten, verrichten baanbrekend wetenschappelijk onderzoek en spelen een belangrijke dienstverlenende rol in de maatschappij. We zijn een van de grootste, meest internationale en innovatieve werkgevers van de regio. Met meer dan 6 000 medewerkers uit 100 verschillende landen bouwen we dagelijks aan de wereld van morgen. Door wetenschappelijk toponderzoek verleggen we grenzen en geven we de richting aan. De richting van de toekomst. En die kan jij mee bepalen.

Het Departement Diergeneeskundige Wetenschappen van de Faculteit Farmaceutische, Biomedische en Diergeneeskundige Wetenschappen heeft de volgende voltijdse vacature:

mandaatassistent Comparatieve perinatale ontwikkeling

Functie

Je maakt als mandaatassistent(e) deel uit van het Assisterend Academisch Personeel (AAP). Je besteedt minstens 50% van je werktijd aan de voorbereiding van een doctoraatsproefschrift. Daarnaast verleen je ondersteuning aan onderwijs, onderzoek en dienstverlening.

Doctoraatsonderzoek

 • Je werkt actief aan de voorbereiding en verdediging van een doctoraal proefschrift binnen de onderzoeksgroep CoPeD (comparative perinatal development). Een van de onderzoekslijnen richt zich op het bestuderen van de gevolgen (en mogelijk remediëring) van een verstoorde ontwikkeling in utero (prematuriteit en/of intra uterine growth retardation (IUGR)). Met je doctoraatsonderzoek bestudeer je de effecten van prematuriteit en/of IUGR in combinatie met bepaalde voedingscomponenten of opfokstrategiëen op darmgezondheid (gut health) in brede zin. Je gebruikt hiervoor in vitro en in vivo methoden.
 • Je organiseert je doctoraatsonderzoek en rapporteert regelmatig over de voortgang.
 • Je volgt de doctoraatsopleiding aan de Antwerp Doctoral School ter ondersteuning van je doctoraatstraject.
 • Je presenteert de bevindingen van je doctoraatsonderzoek op wetenschappelijke congressen en je streeft naar kwaliteitsvolle publicaties.
 • Je draagt bij aan het aantrekken van (inter)nationale onderzoeksfinanciering.

Onderwijs

 • Je neemt onderwijsondersteunende taken op en je verstrekt kwaliteitsvol academisch onderwijs in het domein van de Anatomie (“Anatomie van de vertebraten”, 8 studiepunten; “Het actieve bewegingsstelsel I en II”, telkens 7 studiepunten, “Toegepaste Neuroanatomie”, 3 studiepunten) binnen de bachelor Diergeneeskunde, het domein van de Embryologie binnen de bachelor Diergeneeskunde (“Embryologie en Teratologie”, 5 studiepunten) en in het domein van Laboratory Animal Sciences (“Function B”, 6 studiepunten, “Function A/C”, 4 studiepunten).
 • Jouw onderwijsopdracht evolueert in functie van de opleidingsprogramma’s.
 • Je ondersteunt bij de ontwikkeling van werkvormen, leer- en lesmaterialen, en evaluaties m.b.t. de praktische component van de eerder vermelde opleidingsonderdelen.
 • Je begeleidt studenten bij bachelorscripties en masterproeven.

Onderzoek

 • Je ondersteunt de lopende onderzoeksprojecten en de werking van de onderzoeksgroep Comparatieve Perinatale Ontwikkeling.

Dienstverlening

 • Je draagt actief bij aan wetenschappelijke en maatschappelijke dienstverlening van het Departement Diergeneeskunde. Je ondersteunt onder meer de studentenwerving en de alumniwerking en je zetelt in raden en commissies.

Profiel

 • Je behaalde een masterdiploma in Diergeneeskunde. Laatstejaars studenten kunnen ook kandideren.
 • Je behaalde een certificaat van proefleider (categorie C).
 • Je kan uitstekende studieresultaten voorleggen.
 • Je onderzoekskwaliteiten sluiten aan bij het facultaire en universitaire onderzoeksbeleid.
 • Je onderwijscompetenties sluiten aan bij de onderwijsvisie van de Universiteit Antwerpen.
 • Je bent gemotiveerd om je verdere professionele ontwikkeling actief in handen te nemen.
 • Je gaat kwaliteitsgericht, integer, creatief en samenwerkingsgericht te werk.
 • Je beschikt over een rijbewijs B.

Aanbod

 • We bieden een aanstelling als mandaatassistent voor een periode van twee jaar. De aanstelling is tweemaal hernieuwbaar na positieve evaluatie, tot een totale termijn van 6 jaar.
 • Je brutomaandwedde wordt berekend volgens het barema van assistent in de loonschalen voor het Assisterend Academisch Personeel.
 • De voorziene startdatum is 1 februari 2022.
 • Je werkt grotendeels op Campus Drie Eiken, in een dynamische en stimulerende werkomgeving.
 • Lees hier meer over werken bij de Universiteit Antwerpen en ontdek alle andere voordelen.

Solliciteren?

 • Je kan tot en met 8 december 2021 voor deze vacature solliciteren via het online sollicitatieplatform van de Universiteit Antwerpen. Klik op de knop ‘Solliciteren’, vervolledig het online sollicitatieformulier en voeg zeker de volgende bijlages toe: (1) een motivatiebrief, (2) je (academisch) cv, (3) een voorstel (1 A4) tot een onderzoeksonderwerp en -plan dat past binnen het voorgestelde onderzoeksdomein van de onderzoeksgroep.
 • De selectiecommissie zal zo snel mogelijk na de sollicitatiedeadline alle sollicitaties bekijken. Zodra er een beslissing genomen is, brengen we je op de hoogte en informeren we je over de volgende stappen in de selectieprocedure.
 • Bij vragen over het online sollicitatieformulier kan je de Frequently Asked Questions raadplegen of mailen naar jobs@uantwerpen.be. Bij inhoudelijke vragen over de functie kan je contact opnemen met prof. dr. Chris Van Ginneken (chris.vanginneken@uantwerpen.be) of prof. dr. Steven Van Cruchten (steven.vancruchten@uantwerpen.be)

De Europese Commissie bekroonde het HR-beleid van de Universiteit Antwerpen met de ‘HR Excellence in Research Award’. We zijn een duurzame, gezinsvriendelijke organisatie die maximaal in de groei van medewerkers investeert. We stimuleren diversiteit en hechten veel belang aan een inclusieve werkomgeving met gelijke kansen - ongeacht gender, functiebeperking, afkomst, levensbeschouwing, seksuele oriëntatie of leeftijd. Wij moedigen mensen met een diverse achtergrond en diverse eigenschappen aan om te solliciteren.

Informatie over de vacature

Functienaam
Mandaatassistent Comparatieve perinatale ontwikkeling
Locatie
Prinsstraat 13 Antwerpen, België
Gepubliceerd
2021-10-01
Uiterste sollicitatiedatum
2021-12-09
Soort functie
Opslaan als favoriet E-mailalert

Meer vacatures bij deze werkgever

Over de werkgever

The University of Antwerp (Universiteit Antwerpen) is characterised by its high standards in education, internationally competitive research and ...

De pagina van de werkgever bekijken

Vergelijkbare vacatures

...
Become an IB Examiner for Swedish A: Literature International Baccalaureate® (IB) 1 week geleden
...
Solar Energy Assistant/Associate Professor University of Nizwa 10 maanden geleden
...
Assistant Professor in Marketing Wenzhou-Kean University 3 maanden geleden
...
Become an IB Examiner for Croatian A: Literature International Baccalaureate® (IB) 1 week geleden
...
Become an IB Examiner for Danish A: Literature International Baccalaureate® (IB) 1 week geleden
Meer vacatures

Relevante stories

...
The Power of Ultrafast Lasers Advanced Research Center for Nanolithography ARCNL Leestijd: 4 min
...
Going Nuclear to Save Time University of Jyväskylä Leestijd: 5 min
...
Towards a Green and Ethical Future University of Jyväskylä Leestijd: 4 min
...
Herbal Warfare: A Natural Weapon to Fight Parasites Free University of Bozen - Bolzano Leestijd: 4 min
Meer stories