...
University of Antwerp

Navorser in de Onderwijswetenschappen/Pedagogische wetenschappen

2022-06-15
Opslaan als favoriet

Bepaal mee de toekomst - Universiteit Antwerpen

De Universiteit Antwerpen is een dynamische, toekomstgerichte universiteit. We bieden vernieuwend academisch onderwijs aan meer dan 20000 studenten, verrichten baanbrekend wetenschappelijk onderzoek en spelen een belangrijke dienstverlenende rol in de maatschappij. We zijn een van de grootste, meest internationale en innovatieve werkgevers van de regio. Met meer dan 6000 medewerkers uit 100 verschillende landen bouwen we dagelijks aan de wereld van morgen. Door wetenschappelijk toponderzoek verleggen we grenzen en geven we de richting aan. De richting van de toekomst. En die kan jij mee bepalen. 

Het departement  ‘Opleidings- en onderwijswetenschappen (OOW) van de Faculteit Sociale Wetenschappen en de Antwerp School of Education (ASoE) (Universiteit Antwerpen) en de onderzoekseenheid ‘Onderzoekseenheid Gezins- en Orthopedagogiek’ van de Faculteit Psychologie en Pedagogische wetenschappen (KU Leuven) zoeken een een deeltijdse (40%) navorser in de Onderwijswetenschappen/Pedagogische wetenschappen

Functie

 • Je zal werkzaam zijn op het O&O project ‘Kwaliteitsvol onderwijs voor leerlingen met ernstige meervoudige beperkingen’, onder leiding van Prof. Bea Maes, Prof. Sara Nijs (KU Leuven) en Prof. Elke Struyf (UAntwerpen).
 • Dit onderzoek zet in op het verkrijgen van wetenschappelijk onderbouwde inzichten in de wijze waarop kwaliteitsvol onderwijs voor leerlingen met ernstige meervoudige beperkingen (EMB) kan gerealiseerd worden. In de praktijk blijkt dat scholen en zorgaanbieders uiteenlopende initiatieven nemen om een geïntegreerd of complementair onderwijs- en zorgaanbod te ontwikkelen voor deze leerlingen. In dit project zal op basis van een review een toetsingskader ontwikkeld worden dat de verwachtingen expliciteert met betrekking tot een kwaliteitsvol en volwaardig onderwijsaanbod voor leerlingen met EMB. Tevens zal op basis van casestudies en een vignettenstudie een analyse gemaakt worden van de wijze waarop vandaag concreet vormgegeven wordt aan onderwijs- en zorgarrangementen voor leerlingen met EMB en welke drempels en hinderpalen daarbij ervaren worden. Tenslotte zal in een actie-onderzoek met vijf leerlingen met EMB waar het onderwijs dreigt vast te lopen een concrete werkwijze geïmplementeerd worden om een geïntegreerd onderwijs- en zorgplan te ontwikkelen.
 • Jouw opdracht bestaat erin om, samen met een collega-onderzoeker, het casestudieonderzoek, de vignettenstudie en het actieonderzoek uit te voeren, d.w.z. ter plekke data verzamelen (via interviews, groepsgesprekken en observatie), deze data verwerken via verticale en horizontale analyse, en de bevindingen rapporteren in een onderzoeksrapport.

Profiel

 • Je behaalde een masterdiploma bij voorkeur in de Pedagogische Wetenschappen, Master in de Psychologie of Master in Opleidings- en Onderwijswetenschappen of je behaalt het diploma uiterlijk op het moment van aanstelling;
 • Je kan uitstekende studieresultaten voorleggen;
 • Je hebt een passie voor en bij voorkeur ervaring met het uitvoeren van kwalitatief onderzoek;
 • Je onderzoekskwaliteiten sluiten aan bij het facultaire en universitaire onderzoeksbeleid;
 • Je kan zowel in groep werken, als eigen initiatief tonen;
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling. Je spreekt en schrijft vlot Engels;
 • Je bent vertrouwd met wetenschappelijk onderwijskundige/orthopedagogische/(school-) psychologische literatuur in het algemeen, en literatuur rond inclusie in het bijzonder;
 • Je bent kwaliteitsgericht, integer, creatief en samenwerkingsgericht;
 • Je hebt zin voor verantwoordelijkheid, werkt zelfstandig en flexibel, en beschikt over een goed organisatievermogen.

Aanbod

 • We bieden een contract voor een periode van 12 maanden.
 • De voorziene startdatum is 1 september 2022 of zo spoedig mogelijk nadien.
 • Je brutomaandwedde wordt berekend volgens het barema van assistent in de loonschalen voor het Bijzonder Academisch Personeel.
 • Je krijgt ecocheques, internet-connectiviteitsvergoeding, een groepsverzekering, een verzekering gewaarborgd inkomen, en een fietsvergoeding of volledige terugbetaling van je woon-werkverkeer met het openbaar vervoer.
 • Je werkt grotendeels op de stadscampus van de Universiteit Antwerpen, in een dynamische en stimulerende werkomgeving.
 • Lees hier meer over werken bij de Universiteit Antwerpen.

Solliciteren?

 • Je kan tot en met 15 juni 2022 voor deze vacature solliciteren via het online sollicitatieplatform van de Universiteit Antwerpen. Klik op de knop ‘Solliciteren’, vervolledig het online sollicitatieformulier en voeg zeker de volgende bijlages toe: (1) een motivatiebrief, (2) je academisch cv;
 • De selectiecommissie zal zo snel mogelijk na de sollicitatiedeadline alle sollicitaties bekijken. Zodra er een beslissing genomen is, brengen we je op de hoogte en informeren we je over de volgende stappen in de selectieprocedure. We vragen alvast om met deze data in je agenda rekening te houden: 12 juli (voormiddag, selectiegesprek in Antwerpen) en 13 juli (namiddag, selectiegesprek in Leuven). Je kan in je motivatiebrief aangeven welk moment voor jou het best schikt.
 • Bij vragen over het online sollicitatieformulier kan je de Frequently Asked Questions raadplegen of mailen naar jobs@uantwerpen.be. Bij inhoudelijke vragen over de functie kan je contact opnemen met Prof. Elke Struyf (elke.Struyf@uantwerpen.be) of met prof. Sara Nijs (Sara.Nijs@kuleuven.be ).

De Europese Commissie bekroonde het HR-beleid van de Universiteit Antwerpen met de ‘HR Excellence in Research Award’. We zijn een duurzame, gezinsvriendelijke organisatie die maximaal in de groei van medewerkers investeert. We stimuleren diversiteit en hechten veel belang aan een inclusieve werkomgeving met gelijke kansen - ongeacht gender, functiebeperking, afkomst, levensbeschouwing, seksuele oriëntatie of leeftijd. Wij moedigen mensen met een diverse achtergrond en diverse eigenschappen aan om te solliciteren.

Informatie over de vacature

Functienaam
Navorser in de Onderwijswetenschappen/Pedagogische wetenschappen
Locatie
Prinsstraat 13 Antwerpen, België
Gepubliceerd
2022-05-09
Uiterste sollicitatiedatum
2022-06-15
Soort functie
Opslaan als favoriet

Meer vacatures bij deze werkgever

Over de werkgever

The University of Antwerp (Universiteit Antwerpen) is characterised by its high standards in education, internationally competitive research and en...

De pagina van de werkgever bekijken

Vergelijkbare vacatures

Relevante stories

...
Inclusive Education for All Free University of Bozen - Bolzano Leestijd: 4 min
...
Inclusive Education for All Free University of Bozen - Bolzano Leestijd: 4 min
...
Inclusive Education for All Free University of Bozen - Bolzano Leestijd: 4 min
...
Inclusive Education for All Free University of Bozen - Bolzano Leestijd: 4 min
...
Inclusive Education for All Free University of Bozen - Bolzano Leestijd: 4 min
Meer stories

Loopbaanadvies