...
University of Antwerp

Zelfstandig academisch personeel Psychische gezondheid en zorg

2022-05-23
Opslaan als favoriet

De Universiteit Antwerpen is een dynamische, toekomstgerichte Europese universiteit. We bieden vernieuwend academisch onderwijs aan meer dan 20 000 studenten, verrichten baanbrekend wetenschappelijk onderzoek en spelen een belangrijke dienstverlenende rol in de maatschappij. We zijn een van de grootste, meest internationale en innovatieve werkgevers van de regio. Met meer dan 6 000 medewerkers uit 100 verschillende landen bouwen we dagelijks aan de wereld van morgen. Door wetenschappelijk toponderzoek verleggen we grenzen en geven we de richting aan. De richting van de toekomst. En die kan jij mee bepalen.

De vakgroep Huisartsgeneeskunde en Bevolkingsgezondheid van de Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen heeft de volgende deeltijdse 20 % vacature: zelfstandig academisch personeel in het domein psychische gezondheid en zorg

Functie

Je maakt deel uit van het Zelfstandig Academisch Personeel (ZAP) en je draagt bij aan de drie kerntaken van de Universiteit Antwerpen: onderwijs , onderzoek  en dienstverlening. Ook organiserende en leidinggevende taken kunnen tot je opdracht behoren.

Onderwijs

 • Je verstrekt kwalitatief hoogstaand onderwijs in het basiscurriculum geneeskunde en master na master opleiding Huisartsgeneeskunde in het domein van psychische gezondheid en geïntegreerde eerstelijnszorg (m.i.v. zelfzorg, somatisch onvoldoende verklaarde klachten, public mental health / populatiemanagement)
 • Jouw onderwijsopdracht evolueert in functie van de opleidingsprogramma’s.
 • Je werkt mee aan de ontwikkeling van activerende, studentgecentreerde en competentiegerichte opleidingsonderdelen en studieprogramma’s.
 • Je begeleidt studenten bij bachelor- en masterproeven binnen de opleidingen in de FGGW die aansluiten bij je onderwijs- en onderzoekstopics.

Onderzoek

 • Je bouwt zelfstandig wetenschappelijk onderzoek uit in het domein van psychische gezondheid en zorg, i.h.b. m.b.t. public mental health / populatiemanagement, somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten, de organisatie en toegankelijkheid van zorg en welzijn van zorgprofessionals
 • Je initieert nieuwe onderzoekslijnen, hanteert vertrouwde en innovatieve onderzoeksstrategieën en coördineert de voortgang van wetenschappelijke onderzoeksprojecten. Je participeert eveneens in de lopende onderzoeksprogramma’s.
 • Je verwerft en beheert (inter)nationale onderzoeksfinanciering.
 • Je publiceert in internationale tijdschriften en vakliteratuur.
 • Je bouwt een internationaal wetenschappelijk netwerk uit.
 • Je begeleidt doctoraatsstudenten en postdoctorale onderzoekers.

Dienstverlening

 • Je neemt interne en externe opdrachten van wetenschappelijke en maatschappelijke dienstverlening op, o.m. academisch verantwoordelijke/ coördinator voor Psy-net, expert in verschillende commissies en raden, en adviseur t.a.v. overheden

Organisatie en leiderschap

 • Je neemt coördinerende verantwoordelijkheden op het vlak van onderwijs, onderzoek en/of dienstverlening op en je bouwt mee aan het beleid. 
 • Je geeft op een motiverende, coachende wijze leiding. Daarbij heb je aandacht voor het groeiproces en de ontwikkeling van je medewerkers.

Profiel

 • Je bent klinisch psycholoog-gedragstherapeut met praktijkervaring en behaalde een doctoraat op proefschrift
 • Je kan putten uit een rijke klinische ervaring, maar hebt ook aantoonbare onderzoekservaring, bijv. inzake fondsenwerving en publicaties
 • Je hebt affiniteit met de eerstelijnsgezondheidszorg en een grondige kennis van het brede veld van de geestelijke gezondheidszorg. Je volgt nieuwe initiatieven in de ggz op (relevante regelgeving, samenwerkingsverbanden, taakverdelingen en verantwoordelijkheden, innovaties, …)
 • Je hebt kennis van zowel kwantitatieve als kwalitatieve onderzoeksmethoden.
 • Jouw onderzoekskwaliteiten sluiten aan bij het facultaire en universitaire onderzoeksbeleid.
 • Jouw onderwijscompetenties sluiten aan bij de onderwijsvisie van de Universiteit Antwerpen. Je beschikt over een getuigschrift ‘basiskwalificatie onderwijs’ en bent gemotiveerd om je didactische vaardigheden verder te ontwikkelen via de aangeboden professionaliseringsmogelijkheden.
 • Indien je de bestuurstaal, het Nederlands, niet machtig bent, ben je bereid om het Nederlands te leren tot op het ERK-niveau B2. Zodra je een lesopdracht opneemt als (co)titularis, kan je aantonen dat je de onderwijstaal van het opleidingsonderdeel op het ERK-niveau C1 beheerst. We ondersteunen internationale medewerkers met een integratietraject en bieden een passende taalbegeleiding aan in het kader van de Vlaamse taalregelgeving.
 • Je toont leiderschapspotentieel en je geeft blijk van organisatievermogen.
 • Je gaat kwaliteitsgericht, integer, creatief en samenwerkingsgericht te werk.
 • Je bent een netwerker; je legt contacten binnen het veld van de (geestelijke) gezondheidszorg, incl. patiënten- en familieorganisaties en de betrokken overheden, om je onderwijs- en onderzoekstaken te versterken.

Aanbod

 • We bieden een deeltijdse aanstelling als ZAP-lid voor een periode van 3 jaar. De aanstelling is hernieuwbaar na positieve evaluatie. De graad van je aanstelling (docent, hoofddocent, hoogleraar of gewoon hoogleraar) bepalen we op basis van je professionele ervaring en academische kwalificaties.
 • Jouw brutomaandwedde wordt berekend volgens de barema’s voor het Zelfstandig Academisch Personeel en pro rata berekend op basis van het tewerkstellingspercentage. 
 • Je krijgt ecocheques, internet-connectiviteitsvergoeding en een fietsvergoeding of volledige terugbetaling van je woon-werkverkeer met het openbaar vervoer.
 • De voorziene startdatum is 1 oktober 2022 of zo spoedig mogelijk nadien.
 • Je werkt grotendeels op CDE, in een dynamische en stimulerende werkomgeving.
 • Lees hier meer over werken bij de Universiteit Antwerpen en ontdek alle andere voordelen.

Solliciteren?

 • Je kan tot en met 23 mei 2022 voor deze vacature solliciteren via het online sollicitatieplatform van de Universiteit Antwerpen. Klik op de knop ‘Solliciteren’, vervolledig het online sollicitatieformulier en voeg zeker de volgende bijlages toe: (1) je motivatiebrief, (2) de ingevulde sollicitatiebijlage voor ZAP, (3) je academisch cv.
 • De selectiecommissie zal zo snel mogelijk na de sollicitatiedeadline alle sollicitaties bekijken. Zodra er een beslissing genomen is, brengen we je op de hoogte en informeren we je over de volgende stappen in de selectieprocedure.
 • Bij vragen over het online sollicitatieformulier kan je de Frequently Asked Questions raadplegen of mailen naar jobs@uantwerpen.be. Bij inhoudelijke vragen over de functie kan je contact opnemen met Prof. Paul Van Royen tel: +3232652527, e-mail: paul.vanroyen@uantwerpen.be

De Europese Commissie bekroonde het HR-beleid van de Universiteit Antwerpen met de ‘HR Excellence in Research Award’. We zijn een duurzame, gezinsvriendelijke organisatie die maximaal in de groei van medewerkers investeert. We stimuleren diversiteit en hechten veel belang aan een inclusieve werkomgeving met gelijke kansen - ongeacht gender, functiebeperking, afkomst, levensbeschouwing, seksuele oriëntatie of leeftijd. Wij moedigen mensen met een diverse achtergrond en diverse eigenschappen aan om te solliciteren.

Informatie over de vacature

Functienaam
Zelfstandig academisch personeel Psychische gezondheid en zorg
Locatie
Prinsstraat 13 Antwerpen, België
Gepubliceerd
2022-04-08
Uiterste sollicitatiedatum
2022-05-23
Opslaan als favoriet

Meer vacatures bij deze werkgever

Over de werkgever

The University of Antwerp (Universiteit Antwerpen) is characterised by its high standards in education, internationally competitive research and en...

De pagina van de werkgever bekijken

Vergelijkbare vacatures

...
Academic Vacancies (Lecturing, Teaching & Research) Sheffield Hallam University 1 week geleden
...
Assistant Professor University of Nottingham 1 week geleden
...
Teaching Associate (fixed term) University of Nottingham 1 week geleden
Meer vacatures

Relevante stories

...
Bridging Adolescence and Society with Neuroscience Erasmus Universiteit Rotterdam Leestijd: 4 min
...
How National Identity Influences Support for EU Integration London School of Economics and Political Science (LSE) Leestijd: 4 min
Meer stories