Centrum Wiskunde & Informatica (CWI)

Promovendus, project “data-gedreven optimalisatie in de acute ouderenzorg”

Unspecified
Baan opslaan

Over de werkgever

Founded in 1946, CWI is the national research institute for mathematics and computer science in the Netherlands and is located at Science Park Amst...

De pagina van de werkgever bekijken

Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) heeft een vacature binnen de onderzoeksgroep Stochastics voor een

getalenteerde promovendus,

over het onderwerp “data-gedreven optimalisatie in de acute ouderenzorg”.

Functiebeschrijving

Eén van de grootste uitdagingen voor de komende decennia is de kwaliteit van de acute zorg voor kwetsbare ouderen, die als gevolg van de vergrijzing en de krapte op de arbeidsmarkt enorm onder druk is komen te staan. Met als gevolg te lange wachtlijsten voor de juiste zorg, met alle gevolgen van dien voor de ouderen. Om deze uitdagingen het hoofd te kunnen bieden doen we onderzoek naar het verbeteren van de doorstroom van kwetsbare ouderen in de acute ouderenzorg.

In de afgelopen jaren heeft onze groep gewerkt aan (logistieke) oplossingen voor betere doorstroming in de acute ouderenzorg in de regio Amsterdam en landelijk: van preventie van acute zorgvragen, toegang tot eerstelijnsverblijf tot wachtlijsten in verpleeghuiszorg. Door het transparant gebruik van data, kijken naar huidige doorverwijs- en opnameprocessen en te spreken met professionals en beleidsmakers over anders organiseren van de zorg, kunnen we nu met simulaties zien wat de consequenties zijn van anders organiseren. Hierdoor kunnen bestuurders en overheden beter onderbouwde keuzes maken.

Met deze kennis willen we in de komende vier jaar met jou een aantal vervolgstappen zetten: in zeven regio’s in Nederland willen we  zorgen dat in alle regio’s de zorg voor kwetsbare ouderen op peil blijft, ondanks dat er minder zorgmedewerkers zijn. Dat is een grote uitdaging. Als promovendus toegepaste wiskunde ben je de spil in twee projecten: ‘toekomstbestendig eerstelijnsverblijf’ en ‘logistieke oplossingen voor kortdurende zorg’. Je werkt samen met het onderzoeksteam en de regio’s aan nieuwe zorgoplossingen.

Voortzetting van succesvolle samenwerking met het Amsterdam UMC
Het project bouwt voort op een een zeer succesvolle en prettige samenwerking tussen CWI en Amsterdam UMC, waarin we belangrijke eerste stappen hebben gezet naar het ontwikkelen van modellen en methoden voor het verbeteren van de doorstroom.

Positie

  1. Wij bieden een voltijdse PhD-plaats van vier jaar aan.
  2. Uitstekende begeleidings- en ontwikkelmogelijkheden tijdens je promotie-onderzoek en de mogelijkheid om je werk op congressen te presenteren in binnen- en buitenland.
  3. Een promotieplek met een leuk team, meerdere promovendi en een maatschappelijk relevante uitdaging waar onder andere het ministerie van VWS en de zorgverzekeraars in geinteresseerd zijn.
  4. Je werkt zowel op het CWI als ook in het Amsterdam UMC, locatie VUmc.

Wat wij vragen

  1. Je hebt een academische master-opleiding toegepaste wiskunde, econometrie, business analytics, data science - of een vergelijkbare studie - afgerond.
  2. Je bent geïnteresseerd in de ontwikkelingen in de zorg en je zoekt een promotieplek met maatschappelijke impact.
  3. Je bent communicatief vaardig en een teamspeler.
  4. Je houdt van samenwerken, kan anderen goed bevragen, met hen zoeken naar oplossingen en vervolgens deze oplossingen simuleren.
  5. Omdat het project veel samenwerking vraagt met zorgorganisaties in de regio, is beheersing van de Nederlandse taal een vereiste.

Wat wij bieden

De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO-onderzoeksinstellingen. De initiële arbeidsovereenkomst zal een duur van 18 maanden hebben. Na een positieve evaluatie wordt de overeenkomst met 30 maanden verlengd. Het bruto maandsalaris voor een promovendus op voltijdbasis bedraagt gedurende het eerste jaar € 2.720,- en loopt op tot € 3.484,- over de periode van vier jaar. Daarnaast heeft de werknemer recht op een vakantietoeslag van 8% van het bruto jaarsalaris en een eindejaarsuitkering van 8,33%. CWI biedt aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden

Bezoek onze website voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden: https://www.cwi.nl/jobs/terms-of-employment
https://www.cwi.nl/jobs/terms-of-employment en
https://www.nwo-i.nl/en/working-at-nwo-i/jobsatnwoi/​​​​​

Informatie en sollicitatie

Dien een motivatiebrief, CV, inclusief de e-mailadressen van twee referenties, een cijferlijst en een kopie van je masterscriptie en bij voorkeur een publicatielijst. Er is geen deadline voor aanmelding. De vacature blijft open totdat deze ingevuld is.

Voor meer informatie over de vacature kan je  contact opnemen met prof.dr. Rob van der Mei, e-mail mei@cwi.nl. Kijk voor meer informatie over het CWI op www.cwi.nl of bekijk onze video over werken bij het CWI.

Het CWI stimuleert een divers personeelsbestand: Wij werven en selecteren op basis van capaciteiten en talent. Wij moedigen iedereen met de juiste kwalificaties ten zeerste aan om op de vacature te solliciteren, ongeacht leeftijd, geslacht, afkomst, seksuele geaardheid of fysieke capaciteiten.

Voor meer informatie over werken bij CWI, bezoek dan onze website www.cwi.nl of bekijk onze film watch our video about working at CWI

Diversiteitscode

CWI streeft naar een divers personeelsbestand: we willen talent en creativiteit ontwikkelen door mensen met verschillende achtergronden en culturen samen te brengen. We werven en selecteren op basis van competenties en talenten. Daarom moedigen we iedereen, die zich herkent in de vacature, ongeacht leeftijd, geslacht, origine, geaardheid of handicap, aan te reageren.

Over CWI

Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) is het Nederlandse nationale onderzoeksinstituut voor wiskunde en informatica en maakt deel uit van de Institutenorganisatie van de Nederlandse Wetenschapsorganisatie (NWO). De missie van het CWI is het uitvoeren van baanbrekend onderzoek op het gebied van wiskunde en informatica, het genereren van nieuwe kennis op deze gebieden en het overbrengen ervan naar het bedrijfsleven, de industrie en de samenleving als geheel.

Het CWI is een internationaal georiënteerd instituut, met 160 wetenschappers uit circa 27 landen. De faciliteiten zijn eersteklas en omvatten uitstekende IT-ondersteuning, carrièreplanning, trainingen en cursussen. CWI is gevestigd op Science Park Amsterdam, de thuisbasis van AMS-IX, dat zich momenteel ontwikkelt tot een belangrijke onderzoekslocatie op het gebied van de natuurwetenschappen in Nederland, waar de wetenschappen van de Universiteit van Amsterdam en verschillende andere nationale onderzoeksinstituten zijn gehuisvest. naar CWI.

Onderzoeksgroep
Voor meer informatie over de groep kan je  de groepspagina bezoeken en hun video bekijken (zie https://www.cwi.nl/research/groups/stochastics).

Informatie over de vacature

Functienaam
Promovendus, project “data-gedreven optimalisatie in de acute ouderenzorg”
Locatie
Science Park 123 Amsterdam, Nederland
Gepubliceerd
2023-09-29
Uiterste sollicitatiedatum
Unspecified
Soort functie
PhD
Baan opslaan

Meer vacatures bij deze werkgever

Over de werkgever

Founded in 1946, CWI is the national research institute for mathematics and computer science in the Netherlands and is located at Science Park Amst...

De pagina van de werkgever bekijken

Dit vind je misschien ook interessant

...
Understanding Users to Optimise 3D Experiences Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) Leestijd: 5 min
...
Futureproofing Computer Security Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) Leestijd: 4 min
...
Better Statistics Leads to Better Research Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) Leestijd: 5 min
...
Making the Invisible Visible Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) Leestijd: 5 min
...
Bringing Quantum Computers Closer to Reality Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) Leestijd: 4 min
Meer stories