Universiteit Hasselt

Doctoraatsbursaal Entrepreneurial matchmaking

2023-06-15 (Europe/Brussels)
Opslaan als favoriet

Achtergrond
Het Research Center for Entrepreneurship and Family Firms (RCEF) is op zoek naar een dynamische en ondernemende collega om doctoraal onderzoek te voeren. De missie van dit onderzoekscentrum is om maatschappelijke waarde te creëren aan de hand van relevant en rigoureus academisch onderzoek, onderwijs en nauwe samenwerking met de bedrijfswereld. Meer info op www.uhasselt.be/rcef .

Functie-inhoud
Je zal onderzoek voeren, wetenschappelijke artikels schrijven en publiceren, actief deelnemen aan internationale en nationale congressen, met als doel een doctoraatsproefschrift te schrijven.
Het onderzoeksthema richt zich op het onderzoeken van de juiste matchmaking op het gebied van co-founders, investeerders en ondernemende teams. Dit zou kunnen inhouden dat u de factoren onderzoekt die bijdragen aan een succesvolle match tussen deze verschillende partijen, zoals gedeelde waarden en doelen, complementaire vaardigheden en persoonlijkheden, en het belang van een goede communicatie en samenwerking. Een ander aspect van dit onderzoek zou kunnen zijn om te onderzoeken hoe verschillende matchmakingmethoden en -platforms, zoals netwerkevenementen, online platforms en persoonlijke connecties, verschillen in termen van succesvolle matches. U kunt ook kijken naar de verschillende factoren die bijdragen aan de effectiviteit van deze methoden, zoals de kwaliteit van de aanwezige kandidaten en de mate van personalisatie en begeleiding die wordt geboden. Overleg met uw promotor zal u helpen bij het afbakenen van uw onderzoeksvragen en het identificeren van de belangrijkste gebieden die moeten worden onderzocht. Het is ook belangrijk om een duidelijke onderzoeksopzet te hebben, inclusief een methodologie en een plan voor dataverzameling en -analyse, om ervoor te zorgen dat uw onderzoek grondig en betrouwbaar is.
Je maakt deel uit van een dynamisch, interdisciplinair onderzoeksteam met een breed internationaal en nationaal netwerk. Als nieuwe collega help je samen met het team tevens mee aan het realiseren van de groei van RCEF.
Met betrekking tot onderwijs word je ingezet voor taken in de vakgroep Accountancy, Financiering en Governance. Tot slot neem je deel aan de Doctoral School of Behavioral Sciences & Humanities.

Profiel

  • Je behaalde een Master in Economische wetenschappen, Toegepaste economische wetenschappen, Handelsingenieur, Handelswetenschappen (of gelijkwaardig).
    Laatstejaarsstudenten worden eveneens aangemoedigd om zich kandidaat te stellen.
  • Je werkt zelfstandig, resultaatgericht en planmatig en hebt uitstekende organisatorische vaardigheden.
  • Je beschikt over het nodige probleemoplossend vermogen.
  • Je beschikt over de nodige kritische ingesteldheid als onderzoeker.
  • Je hebt sterke mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden, in het Engels en in het Nederlands.
  • Je kan goed werken in teamverband.
  • Affiniteit met onderzoek en/of ondernemerschap is een pluspunt.

Aanbod
Je wordt aangesteld en verloond als doctoraatsbursaal.
We bieden jou een voltijdse aanstelling in een contract van bepaalde duur (2×2 jaar, na positieve tussentijdse evaluatie). Je komt terecht in een multidisciplinaire onderzoeksgroep met een internationale reputatie. Jouw werkplek bevindt zich op onze groene campus in Diepenbeek.

Selectieprocedure
Je kan enkel online solliciteren en dit tot en met 15 juni 2023.
De selectieprocedure bestaat uit een voorselectie op sollicitatiedossier en een interview.
Het interview kan gepaard met een bijhorende schrijfopdracht.

Meer info
Prof. dr. Pieter VANDEKERKHOF, +32-11-268712, pieter.vandekerkhof@uhasselt.be
Prof. dr. Jelle SCHEPERS, +32-11-268741, jelle.schepers@uhasselt.be

Meer weten over werken aan de UHasselt? Kijk op www.uhasselt.be/jobs voor onder meer onze personeelsvoordelen.

Informatie over de vacature

Functienaam
Doctoraatsbursaal Entrepreneurial matchmaking
Locatie
Martelarenlaan 42 Hasselt, België
Gepubliceerd
2023-04-27
Uiterste sollicitatiedatum
2023-06-15 23:59 (Europe/Brussels)
2023-06-15 23:59 (CET)
Soort functie
PhD
Opslaan als favoriet

Meer vacatures bij deze werkgever

Over de werkgever

UHasselt wil mensen en kennis inzetten om samen met anderen maatschappelijke uitdagingen aan te gaan. We zijn stevig verankerd in de regio, maar ri...

De pagina van de werkgever bekijken

Dit vind je misschien ook interessant