Universiteit Hasselt

Docent / hoofddocent Omgevingsrecht

2024-08-12 (Europe/Brussels)
Baan opslaan

Achtergrond
Vanuit een juridische insteek impact hebben op de switch naar een meer duurzame en veerkrachtige samenleving, in de regio en ver daarbuiten, daar gaan we voor.
Om dit te realiseren bundelen we ons onderzoek in de onderzoeksgroep CORe (Centrum voor Overheid en Recht). We focussen in belangrijke mate op de verhoudingen tussen burgers en de overheid met bijzondere aandacht voor veerkracht en duurzaamheid. We kiezen voor hoogstaand onderzoek in geselecteerde kerndomeinen en geloven in de meerwaarde van multidisciplinariteit. Meer informatie over onze onderzoeksactiviteiten en ons team, met een 15-tal professoren, een 40-tal doctorandi en een enthousiaste ondersteunende staf, kan je vinden op website van CORe.
Naast hoogstaand onderzoek, vinden we uiteraard ook kwaliteitsvol en innovatief onderwijs erg belangrijk. In een academische bachelor- en masteropleiding Rechten leiden we, in samenwerking met KU Leuven en Maastricht University, studenten op tot creatieve en probleemoplossende juristen. Dit doen we via opdracht- en probleemgestuurd onderwijs en steeds met een open blik op de samenleving.
Zowel onze werkplekken als lesruimtes kan je vinden op de stadscampus van UHasselt, in de gerenoveerde Oude Gevangenis nabij het Dusartplein. Deze site is zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer.
 

Onderwijsopdracht
Je neemt belangrijke onderwijstaken op binnen de faculteit Rechten en andere faculteiten van UHasselt. Het gaat hierbij over gespecialiseerde opleidingsonderdelen in de sfeer van het Omgevingsrecht in het Nederlands en in het Engels. Daarnaast kunnen ook algemeen inleidende Nederlandstalige rechtsvakken en practica tot de onderwijsopdracht behoren. Ook de begeleiding van bachelor en/of masterscripties maakt deel uit van je onderwijsopdracht.

Onderzoeksopdracht
Je verricht onderzoek op hoogstaand niveau in de sfeer van het Omgevingsrecht binnen het Centrum voor Overheid en Recht (www.uhasselt.be/core). Je neemt naast eigen onderzoekstaken ook coördinerende taken op binnen het wetenschappelijk onderzoek. In dit kader trek je onderzoeksfondsen aan en begeleid je doctoraatsonderzoeken.

Profiel

  • Je behaalde een doctoraat op proefschrift in de rechten.
  • Je bent een uitstekend creatief onderzoeker met hoogstaand wetenschappelijk onderzoek, gestaafd door recente publicaties en hebt ervaring met interdisciplinair onderzoek.
  • Je hebt de ervaring of het potentieel om onderzoek te leiden en doctoraten te begeleiden.
  • Je hebt de ervaring of het potentieel om onderzoeksfondsen te werven en onderzoeksprojecten uit te voeren.
  • Je beschikt over de nodige didactische vaardigheden om gedegen academisch onderwijs te kunnen verzorgen.
  • Je hebt ervaring met opdrachtgestuurd/probleemgestuurd onderwijs (OGO/PGO) en/of bent bereid je hierin te professionaliseren.
  • Je beschikt over de nodige organisatorische kwaliteiten en communicatieve eigenschappen.
  • Je functioneert goed in teamverband en bent flexibel.
  • Het Nederlands is de bestuurstaal van de Universiteit Hasselt. Indien je bij aanstelling het Nederlands niet voldoende beheerst (ERK-niveau B2), dan verwachten we dat je het vereiste niveau bereikt uiterlijk 5 jaar na aanstelling of uiterlijk op het moment van benoeming (gebruikelijk na een stageperiode van 3 jaar voor ZAP). We bieden je hiervoor de nodige taalondersteuning. Aangezien je een onderwijsopdracht opneemt als coördinerend verantwoordelijke dien je de onderwijstaal te beheersen op ERK-niveau C1. Ook hiervoor bieden wij je de nodige taalondersteuning.

Aanbod

We bieden u een deeltijdse aanstelling in de graad van docent/hoofddocent, in tijdelijk dienstverband voor de duur van een jaar (verlengbaar na gunstige evaluatie). Het aanstellingspercentage is 80 procent (maar eventueel kan de functie ook worden opgenomen voor 70 procent).

Startdatum (richtdatum): 16.10.2024

Selectieprocedure
Je kan enkel online solliciteren en dit tot en met 12 augustus 2024.
De selectieprocedure bestaat uit een voorselectie op sollicitatiedossier, een interview en een proefles / presentatie.
De selectiegesprekken vinden plaats op 21.08.2024.

Meer info
Prof. dr. Carole BILLIET, +32-11-268785, carole.billiet@uhasselt.be

Voor vragen over de selectieprocedure, mail je naar jobs@uhasselt.be.

Informatie over de vacature

Functienaam
Docent / hoofddocent Omgevingsrecht
Locatie
Martelarenlaan 42 Hasselt, België
Gepubliceerd
2024-04-29
Uiterste sollicitatiedatum
2024-08-12 23:59 (Europe/Brussels)
2024-08-12 23:59 (CET)
Soort functie
Vakgebied
Baan opslaan

Meer vacatures bij deze werkgever

Over de werkgever

UHasselt wil mensen en kennis inzetten om samen met anderen maatschappelijke uitdagingen aan te gaan. We zijn stevig verankerd in de regio, maar ri...

De pagina van de werkgever bekijken

Dit vind je misschien ook interessant

...
Bridging Adolescence and Society with Neuroscience Erasmus Universiteit Rotterdam Leestijd: 4 min
...
A Linguist’s View of the International Criminal Court University of Jyväskylä Leestijd: 4 min
...
Giving Back to the Leaders of Tomorrow Hochschule Reutlingen Leestijd: 4 min
Meer stories