Universiteit Hasselt

Innovatiemanager / Business developer Data Science Institute

2024-11-04 (Europe/Brussels)
Baan opslaan

Achtergrond

Het Data Science Institute (DSI) van UHasselt verenigt toonaangevend wetenschappelijk onderzoek, onderwijs en industriële samenwerking op zowel regionaal als internationaal niveau. Ons doel is om de maatschappij klaar te stomen voor een data-gedreven toekomst, met een focus op fundamenteel én toegepast onderzoek binnen alle facetten van de data science cyclus.

Met onze strategie zetten we wetenschappelijke kennis om in oplossingen voor actuele vraagstukken, zoals:

  • Efficiënt databeheer en bevragen van databanken

  • Het integreren van verschillende databronnen

  • Vermijden van bias in big data

  • Modelleren van hoogdimensionele, longitudinale, of andere complexe data

  • Optimaliseren van software en AI-systemen

We zijn actief in sectoren zoals volksgezondheid (bijvoorbeeld modellering van infectieziekten en klinische studies), levenswetenschappen, industrie 4.0, milieu, landbouw en voedselveiligheid. Als Innovatiemanager / Business Developer kom je terecht in een dynamisch en multidisciplinair team dat zich inzet voor baanbrekende innovaties en een sterke impact in de praktijk.

Functie-inhoud

Wil jij een sleutelrol spelen in het vertalen van baanbrekend onderzoek naar marktgerichte oplossingen? Heb je passie voor data science en een talent voor business development? Het Data Science Institute (DSI) van de Universiteit Hasselt zoekt een gedreven Innovatiemanager / Business Developer om onze valorisatiecapaciteit te versterken.

In het snel veranderende landschap van data science ontstaan er voortdurend nieuwe mogelijkheden om onderzoeksresultaten naar buiten te brengen. Als Innovatiemanager / Business Developer speel je een cruciale rol in het omzetten van deze kansen naar concrete samenwerkingen en innovaties. Je bent de schakel tussen onderzoek binnen DSI en de buitenwereld, en helpt onderzoekers hun resultaten om te zetten in waardevolle toepassingen. 

Jouw verantwoordelijkheden:

  • Blijf op de hoogte van DSI-onderzoek: Je volgt de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen binnen het DSI om nieuwe valorisatie- en businesskansen te identificeren.

  • Inzicht in industrie en innovatie: Je ontwikkelt strategische inzichten in de industrie en het innovatiebeleid, met focus op data science, open science, softwareontwikkeling en bescherming van intellectuele eigendom (IP).

  • Aanspreekpunt voor valorisatie: Je begeleidt onderzoekers bij het ontwikkelen van hun ideeën naar marktklaar product of dienst, zoals octrooien, licenties, spin-offs of dienstverlening.

  • Netwerkuitbouw: Je identificeert en onderhoudt relaties met nieuwe en bestaande partners in diverse sectoren zoals industrie, academie en overheden. Je neemt actief deel aan evenementen, vakbeurzen en netwerkevenementen om de zichtbaarheid van DSI te vergroten.

  • Begrip voor partnernoden: Je begrijpt de data science-behoeften van externe partners en vertaalt deze naar diensten of samenwerkingen die DSI kan aanbieden. Je werkt nauw samen met de dienstverleningsunit en de financiële manager om offertes en contractvoorstellen uit te werken.

  • Beheer van IP: Je beheert het IP-portfolio van DSI, inclusief open source licenties, en ondersteunt onderzoekers bij het kiezen van geschikte OSS-licenties.

  • Valorisatieprojecten indienen: Je helpt bij het opstellen en indienen van valorisatieprojecten bij diverse fondsen zoals FWO-SBO, VLAIO en EU-programma’s.

  • Onderhandelingen: Je ondersteunt de onderhandelingen over IP en andere contractuele voorwaarden met externe partners.

  • Samenwerking binnen UHasselt: Je werkt nauw samen met de huidige Innovatiemanager, DSI-directeurs, onderzoekers, en verschillende UHasselt-diensten zoals Tech Transfer en Onderzoekscoördinatie.

Wij zoeken een Innovatiemanager die zowel sterk is in strategisch denken als in het bouwen van relaties en het uitvoeren van business development. Je hebt een achtergrond in wetenschap of industrie en voelt je thuis in een omgeving waar onderzoek en innovatie samenkomen.



Profiel

  • Academische achtergrond of ervaring: Een doctoraatsdiploma in wiskunde, data science, ingenieurswetenschappen, informatica, levenswetenschappen of minimaal 5 jaar ervaring in wetenschappelijk of strategisch onderzoek of gelijkwaardige ervaring binnen de industrie.
  • Passie voor valorisatie: Je bent gedreven om onderzoeksresultaten naar de markt te brengen en weet anderen te enthousiasmeren voor valorisatieprocessen.

  • Netwerkvaardigheden: Je hebt ervaring met het opbouwen en onderhouden van samenwerkingen en je hebt affiniteit met het bedrijfsleven.

  • Ervaring met valorisatie (pluspunt): Ervaring in toegepaste data science, AI, IP-exploitatie (licenties, spin-offs, startups) of valorisatiegerichte aanvragen is een plus.

  • Organisatorisch talent: Je bent sterk in projectmanagement en behoudt altijd een duidelijk overzicht, met een gestructureerde aanpak.

  • Lerende houding: Je hebt een sterke interesse in de bescherming en exploitatie van IP, vooral met betrekking tot software, en bent bereid om voortdurend bij te leren.

  • Communicatief sterk: Je communiceert vlot en helder in het Engels (schriftelijk en mondeling). Beheersing van het Nederlands is een plus, of je bent bereid om het te leren.

Aanbod
Je wordt aangesteld en verloond als Innovatiemanager / Business developer.
We bieden een voltijds contract van onbepaalde duur aan. UHasselt wenst een aangenaam werkklimaat te creëren voor haar medewerkers door middel van flexibele werkuren, een mooie work-lifebalance en een open en dynamische teamcultuur waar ondernemende medewerkers gestimuleerd worden. In het kader van levenslang leren ondersteunt UHasselt de opleidingskansen bij haar medewerkers. We bieden je ook de mogelijkheid aan om te telewerken (max. 2 dagen per week). Deze vacature wordt gefinancierd door het Industrieel onderzoeksfonds (IOF) van de UHasselt waarin valorisatie van eigen onderzoek en technologie centraal staat.

Selectieprocedure
Je kan enkel online solliciteren en dit tot en met 04 november 2024.
De selectieprocedure bestaat uit een voorselectie op sollicitatiedossier, een kennismakingsinterview, een diepte-interview (met opdracht) en een assessment. Indien nodig, kan na de voorselectie nog een selectieproef worden afgenomen.

Meer info
Prof. dr. Niel HENS, +32-11-268232, niel.hens@uhasselt.be

Voor vragen over de selectieprocedure, mail je naar jobs@uhasselt.be.

Informatie over de vacature

Functienaam
Innovatiemanager / Business developer Data Science Institute
Locatie
Martelarenlaan 42 Hasselt, België
Gepubliceerd
2024-10-11
Uiterste sollicitatiedatum
2024-11-04 23:59 (Europe/Brussels)
2024-11-04 23:59 (CET)
Soort functie
Baan opslaan

Meer vacatures bij deze werkgever

Over de werkgever

UHasselt wil mensen en kennis inzetten om samen met anderen maatschappelijke uitdagingen aan te gaan. We zijn stevig verankerd in de regio, maar ri...

De pagina van de werkgever bekijken

Dit vind je misschien ook interessant

...
Deciphering the Gut’s Clues to Our Health University of Turku Leestijd: 5 min
...
Understanding Users to Optimise 3D Experiences Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) Leestijd: 5 min
...
Control Systems: The Key to Our Automated Future? Max Planck Institute for Software Systems (MPI-SWS) Leestijd: 5 min
Meer stories