KU Leuven

Doctoraatsbursaal in Business Economics - Audit and Governance

2024-10-15 (Europe/Brussels)
Baan opslaan

Over de werkgever

KU Leuven is an autonomous university. It was founded in 1425. It was born of and has grown within the Catholic tradition.

De pagina van de werkgever bekijken

Wij zijn de onderzoekseenheden Accounting, Financiën en Verzekeringen aan de KU Leuven. Onze medewerkers streven naar kwalitatief hoogstaand onderzoek en onderwijs op het gebied van audit, (management) accounting, tax, banking, investment en actuariële wetenschappen.

Project

Het empirische governance/audit-project zal het effect onderzoeken van de verschillende interne en externe governance-instrumenten (bijv. de raad van bestuur en de auditor) op de effectiviteit van de raad van bestuur, de prestaties en het wangedrag.

Profiel

Om direct tot het doctoraatsprogramma te worden toegelaten, moeten studenten uiterlijk in september 2024 een masterdiploma, met onderscheiding, in (toegepaste) economie, econometrie, financiën of bedrijfskunde hebben behaald.
Succesvolle kandidaten moeten beschikken over uitstekende kwalificaties op bachelor- en masterniveau.
De kandidaat moet de Engelse taal goed genoeg beheersen om effectief met collega's te kunnen communiceren.

Aanbod

We bieden een fulltime positie als doctoraatsbursaal , bestaande uit een periode van 12 maanden, die - bij een positieve evaluatie - wordt verlengd tot maximaal 4 jaar.
Het geïndividualiseerde doctoraatsprogramma stelt de doctoraatsstudent in staat om vier jaar fulltime onderzoek te doen. Het programma leidt uiteindelijk tot een doctoraat en bereidt de student voor op een academische carrière aan een topuniversiteit of een carrière als onderzoeker in een beleidsinstelling.
Meer informatie over het programma, inclusief toelatingseisen en plaatsingsoverzichten, is te vinden op https://feb.kuleuven.be/research/PhD/businesseconomics/Business.
Het departement Accounting, Finance & Insurance biedt een dynamische, stimulerende en aangename werkomgeving. De student kan zijn vaardigheden verder ontwikkelen door middel van Ph.D. cursussen, seminars en internationale conferenties.
Het contract kan ingaan vanaf 10 februari 2025.

Interesse?

Meer informatie is te verkrijgen bij prof. dr. Ann Gaeremynck, mail: ann.gaeremynck@kuleuven.be.

KU Leuven wil een inclusieve, respectvolle en sociaal veilige gemeenschap zijn. Wij omarmen diversiteit tussen individuen en groepen als een meerwaarde. Open dialoog en verschillen in perspectief zijn noodzakelijk in een ambitieuze onderzoeks- en onderwijsomgeving. In ons streven naar gelijke kansen erkennen wij de gevolgen van historische ongelijkheden. Wij aanvaarden geen enkele vorm van discriminatie op basis van, onder meer, geslacht, genderidentiteit en -expressie, seksuele oriëntatie, leeftijd, etnische of nationale afkomst, huidskleur, levensbeschouwelijke overtuiging, neurodivergentie, arbeidshandicap, gezondheid, of socio-economische status. Bij vragen over toegankelijkheid of aangeboden ondersteuning helpen we je graag op dit e-mailadres.

Informatie over de vacature

Functienaam
Doctoraatsbursaal in Business Economics - Audit and Governance
Werkgever
Locatie
Oude Markt 13 Leuven, België
Gepubliceerd
2024-09-27
Uiterste sollicitatiedatum
2024-10-15 23:59 (Europe/Brussels)
2024-10-15 23:59 (CET)
Soort functie
PhD
Baan opslaan

Meer vacatures bij deze werkgever

Over de werkgever

KU Leuven is an autonomous university. It was founded in 1425. It was born of and has grown within the Catholic tradition.

De pagina van de werkgever bekijken