KU Leuven

Onderwijsassistent psychologie en pedagogische wetenschappen (Kortrijk)

2024-06-26 (Europe/Brussels)
Baan opslaan

Over de werkgever

KU Leuven is an autonomous university. It was founded in 1425. It was born of and has grown within the Catholic tradition.

De pagina van de werkgever bekijken

Aan de faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen van de KU Leuven Campus Kulak Kortrijk zoeken we een voltijdse onderwijsassistent voor de ondersteuning van de opleiding, de faculteit, het onderwijsteam en onze studenten.

PPW@Kulak is de Kortrijkse afdeling van de faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen van KU Leuven. Het is de werkplek voor 4 residerende professoren en een team van ongeveer 40 onderzoekers en medewerkers.

De faculteit verzorgt in Kortrijk een bacheloropleiding onderwijskunde, die een brede gedragswetenschappelijke vorming biedt met focus op menselijk gedrag, opvoeding, onderwijs en vorming. Door deze brede vorming garandeert deze driejarige opleiding een naadloze toegang tot alle afstudeerrichtingen binnen de Leuvense opleidingen master in de psychologie en master in de pedagogische wetenschappen. Daarnaast organiseert de faculteit ook enkele zijtrajecten en een voortraject.

Functie

De medewerker zal (in nauwe samenwerking met collega’s) instaan voor de ondersteuning van ons onderwijs aan de faculteit. Dit houdt onder meer volgende opdrachten in:

  • Je geeft verder vorm aan de opleiding (bijv. uitwerken en opvolgen van programmawijzigingen).

  • Je bent mee verantwoordelijk voor het uitwerken en implementeren van onderwijsinitiatieven (bijv. ontwerpen en uitrollen van opleidingsplannen).

  • Je ondersteunt docenten bij het zoeken naar geschikte werkvormen of een adequate onderwijsaanpak en helpt hen bij de praktische ondersteuning van het onderwijs (o.m. met betrekking tot educatieve technologie).

  • Je draagt bij aan het bewaken van de kwaliteit van de opleiding (vb. organiseren van studentenbevragingen) en zoekt mee naar optimalisaties.

  • Je neemt initiatief in het informeren van (potentiële) studenten (bijv. brochures ontwikkelen, informeren op studie-informatiedagen).

  • Je onderhoudt contacten met partnerinstellingen en het werkveld

  • Je bent een aanspreekpunt voor de studenten en begeleidt hen in hun studieloopbaan o.a. via groepsworkshops en persoonlijke gesprekken.

  • Je organiseert en coördineert extracurriculaire activiteiten (studiereis, startersdagen, onderzoeksnamiddag,..).

  • Je  neemt zelf een actieve rol op als assistent voor verschillende opleidingsonderdelen: vb. voorbereiden en verzorgen van werkcolleges; begeleiden, beoordelen en feedback bij opdrachten, ...

Profiel

  • Je behaalde een master in gedragswetenschappen (psychologie, pedagogische wetenschappen of aanverwante richtingen) en je doorliep een mooie studieloopbaan.
  • Je hebt uitstekende sociale, communicatieve en coachende vaardigheden.
  • Je neemt graag initiatief en je kan goed organiseren.
  • Je bent bereid om zelfstandig te werken, alsook in nauwe samenwerking met de programmadirecteur, de collega-onderwijsmedewerkers op de campus en binnen de faculteit psychologie en pedagogische wetenschappen in Leuven.
  • Je hebt een constructief-kritische ingesteldheid en bent bereid je nieuwe processen en procedures eigen te maken.
  • Voor het begeleiden van werkcolleges en opdrachten binnen enkele methodologische opleidingsonderdelen is voldoende kennis over gedragswetenschappelijke onderzoeksmethoden en statistiek een pluspunt.

Aanbod

Wij voorzien een voltijdse aanstelling als praktijkassistent voor de duur van 1 jaar, verlengbaar tot 5 jaar mits positieve evaluatie. Aan deze functie is een salaris in barema 43 gekoppeld. Wij zorgen voor een aangename werkomgeving in een enthousiast team, mogelijkheden tot professionalisering en een gevarieerde jobinhoud.

Interesse?

Meer informatie is te verkrijgen bij prof. dr. Fien Depaepe, tel.: +32 56 24 60 75, mail: fien.depaepe@kuleuven.be of mevrouw Marlou Mespreuve, tel.: +32 56 24 60 98, mail: marlou.mespreuve@kuleuven.be.

De sollicitatiegesprekken voor deze vacature zullen doorgaan op donderdag 4 juli op onze campus in Kortrijk. Geselecteerde kandidaten zullen op vrijdag 28 juni telefonisch gecontacteerd worden om een concreet tijdstip vast te leggen.

KU Leuven wil een inclusieve, respectvolle en sociaal veilige gemeenschap zijn. Wij omarmen diversiteit tussen individuen en groepen als een meerwaarde. Open dialoog en verschillen in perspectief zijn noodzakelijk in een ambitieuze onderzoeks- en onderwijsomgeving. In ons streven naar gelijke kansen erkennen wij de gevolgen van historische ongelijkheden. Wij aanvaarden geen enkele vorm van discriminatie op basis van, onder meer, geslacht, genderidentiteit en -expressie, seksuele oriëntatie, leeftijd, etnische of nationale afkomst, huidskleur, levensbeschouwelijke overtuiging, neurodivergentie, arbeidshandicap, gezondheid, of socio-economische status. Bij vragen over toegankelijkheid of aangeboden ondersteuning helpen we je graag op dit e-mailadres.

Informatie over de vacature

Functienaam
Onderwijsassistent psychologie en pedagogische wetenschappen (Kortrijk)
Werkgever
Locatie
Oude Markt 13 Leuven, België
Gepubliceerd
2024-04-25
Uiterste sollicitatiedatum
2024-06-26 23:59 (Europe/Brussels)
2024-06-26 23:59 (CET)
Soort functie
Baan opslaan

Meer vacatures bij deze werkgever

Over de werkgever

KU Leuven is an autonomous university. It was founded in 1425. It was born of and has grown within the Catholic tradition.

De pagina van de werkgever bekijken

Dit vind je misschien ook interessant