KU Leuven

Onderzoeker in het domein van gezondheidscommunicatie – mediawijsheid

2024-10-04 (Europe/Brussels)
Baan opslaan

Over de werkgever

KU Leuven is an autonomous university. It was founded in 1425. It was born of and has grown within the Catholic tradition.

De pagina van de werkgever bekijken

Binnen KU Leuven is het lab voor mediapsychologie (voormalige school voor massacommunicatieresearch) gerenommeerd om haar onderzoek naar media-effecten. In het lab wordt doorgedreven onderzoek verricht naar de manieren waarop media een positieve en negatieve impact kunnen hebben op individuen en de samenleving. Thema’s die de afgelopen jaren het voorwerp van onderzoek uitmaakten zijn onder meer, alcohol- en druggebruik, seksualiteit en seksisme, mentaal welzijn, lichaamsbeeld, duurzaamheid en slaap.
Binnen deze context voert Prof. Beullens onderzoek naar de opportuniteiten en risico’s van digitale media, mediapsychologie en gezondheidscommunicatie. Ze is daarvoor op zoek naar een onderzoeker die zal ingeschakeld worden in de laatste fase van een onderzoeksproject voor Kom op tegen Kanker.

Website van de eenheid

Functie

De onderzoeker zal aangesteld worden op een onderzoeksproject gefinancierd door Kom op tegen Kanker (zie: https://soc.kuleuven.be/smc/smokefree).In het project werd een effectieve preventiecampagne ontwikkeld om te voorkomen dat jongeren van het tweede en derde middelbaar starten met roken en vapen. Specifiek werd daarbij ingezet op sociale mediageletterdheid. Alle data werden in de loop van 2023 verzameld in Vlaamse scholen (https://soc.kuleuven.be/smc/smokefree/study_record_isrctn79597008_2024-05-21-1.pdf) . We zijn nu op zoek naar een onderzoeker die de valorizatie van dit project verder kan opnemen op verschillende manieren:

  • Rapporteren van (kwantitatieve en kwalitatieve) resultaten in wetenschappelijke artikels
  • Schrijven van rapport voor financierder
  • Disseminatie en verdere valorizatie van de resultaten naar en samen met de maatschappelijke stakeholders betrokken in het project
  • Algemeen projectmanagement en opvolging

 

Profiel

Wij zijn op zoek naar een kandidaat:

  • Met sterke schrijfvaardigheden, zowel voor academisch als niet-academisch publiek
  • Met zin om zich in te zetten voor de wetenschapscommunicatie van dit uiterst interessante project
  • Met uitstekende data-analysevaardigheden (Spss, R, Nvivo, …)
  • Bereid om te werken met de gegevens die in dit project zijn verzameld
  • In staat om zowel zelfstandig als in teamverband te werken. Kandidaten moeten over de nodige sociale vaardigheden beschikken om vruchtbare samenwerkingen met collega's en maatschappelijke stakeholders te garanderen
  • Met sterke organisatorische en managementvaardigheden
  • Bereid om een verscheidenheid aan taken (bvb. schrijven van wetenschappelijke artikels, wetenschapscommunicatie, projectmanagement, contact met stakeholders, organisatie meetings,…) op zich te nemen, zowel voor het project als binnen de onderzoekseenheid
  • Uitstekende kennis van zowel het Engels als het Nederlands (zowel mondeling als schriftelijk) is een absolute vereiste (gelieve niet te solliciteren als u niet aan dit criterium voldoet)
  • De sollicitanten hebben een master of PhD in communicatiewetenschappen of aanverwante vakgebieden (bijv. psychologie).

Aanbod

Wij bieden een voltijdse aanstelling voor 1 jaar (als wetenschappelijk medewerker of postdoc, afhankelijk van ervaring en diploma). De startdatum is bij voorkeur zo snel mogelijk. Loon en voorwaarden zijn in lijn met de salarisschalen van KU Leuven en competitief naar internationale standaarden.

 

Meer informatie

protocol study

Interesse?

Geïnteresseerde kandidaten wordt gevraagd om voor 4 oktober een uitgebreid CV en motivatiebrief in te dienen. Gelieve ook de details van je diploma toe te voegen die info geven over de vakken die je volgde en de scores die je hierop behaalde. Voor vragen in verband met deze positie kan contact opnemen met Prof. Dr. Kathleen Beullens (Kathleen.Beullens@kuleuven.be)

Meer informatie is te verkrijgen bij prof. dr. Kathleen Beullens, tel.: +32 16 32 32 19, mail: kathleen.beullens@kuleuven.be.

KU Leuven wil een inclusieve, respectvolle en sociaal veilige gemeenschap zijn. Wij omarmen diversiteit tussen individuen en groepen als een meerwaarde. Open dialoog en verschillen in perspectief zijn noodzakelijk in een ambitieuze onderzoeks- en onderwijsomgeving. In ons streven naar gelijke kansen erkennen wij de gevolgen van historische ongelijkheden. Wij aanvaarden geen enkele vorm van discriminatie op basis van, onder meer, geslacht, genderidentiteit en -expressie, seksuele oriëntatie, leeftijd, etnische of nationale afkomst, huidskleur, levensbeschouwelijke overtuiging, neurodivergentie, arbeidshandicap, gezondheid, of socio-economische status. Bij vragen over toegankelijkheid of aangeboden ondersteuning helpen we je graag op dit e-mailadres.

Informatie over de vacature

Functienaam
Onderzoeker in het domein van gezondheidscommunicatie – mediawijsheid
Werkgever
Locatie
Oude Markt 13 Leuven, België
Gepubliceerd
2024-09-13
Uiterste sollicitatiedatum
2024-10-04 23:59 (Europe/Brussels)
2024-10-04 23:59 (CET)
Soort functie
Baan opslaan

Meer vacatures bij deze werkgever

Over de werkgever

KU Leuven is an autonomous university. It was founded in 1425. It was born of and has grown within the Catholic tradition.

De pagina van de werkgever bekijken

Dit vind je misschien ook interessant