KU Leuven

Praktijkassistent (100%) incl. onderwijs, onderwijsprocessen en kwaliteitszorg

2024-10-21 (Europe/Brussels)
Baan opslaan

Over de werkgever

KU Leuven is an autonomous university. It was founded in 1425. It was born of and has grown within the Catholic tradition.

De pagina van de werkgever bekijken

De Faculteit Letteren maakt deel uit van de Groep Humane Wetenschappen. Ze verzorgt onderwijs aan ongeveer 4.500 studenten in verschillende opleidingen en dit op de KU Leuven campussen te Antwerpen, Brussel, Kortrijk en Leuven. Wij zijn op onze Leuvense campus op zoek naar een praktijkassistent (100%) met een gedeeld takenpakket dat zich richt op het facultaire beleid rond inclusief onderwijs en de ondersteuning van onderwijsprocessen en kwaliteitszorg.

Functie

  • Als lid van het onderwijslab van de Faculteit Letteren, aangestuurd door de stafmedewerker educatieve technologieën en de vicedecaan onderwijs, besteed je 50% van je tijd aan het conceptualiseren, ontwikkelen en implementeren van een beleid rond inclusief onderwijs (universal design for learning).
  • Je begeleidt docenten die nieuwe leermaterialen ontwikkelen of bestaande leermaterialen herwerken in functie van inclusief onderwijs.
  • Je ontwikkelt strategieën en tools om onderwijzend personeel te informeren over bestaande en nieuwe initiatieven en gereedschappen (zoals generatieve AI). Hiervoor gebruik je onder meer Toledo (het online leerplatform van KU Leuven) en de facultaire website.
  • Je ontwikkelt opleidingen en infosessies voor het onderwijzend personeel om hen didactische vaardigheden bij te brengen en hen het gebruik van digitale tools aan te leren.
  • Als lid van het jonge onderwijslab geef je dit team mee vorm. Je helpt het om een duidelijke plaats in de facultaire dienstverlening op te bouwen.
  • Als lid van het team stafmedewerkers onderwijs, aangestuurd door de vicedecaan onderwijs, besteed je 50% van je tijd aan beleidsmatige ondersteuning van de Facultaire Permanente Onderwijscommissie (FPOC) en één of meerdere (Permanente) Onderwijscommissies ((P)OC) van de faculteit.
  • Je begeleidt onderwijsprocessen in deze onderwijscommissies.
  • Je volgt de kwaliteitszorg in deze onderwijscommissies op.
  • Je ondersteunt de ruimere werking van deze onderwijscommissies.

Profiel

  • Je beschikt over een masterdiploma in het domein van de Letteren.
  • Je hebt affiniteit met de opleidingen van de Faculteit Letteren.
  • Je hebt een passie voor onderwijs en hebt een goede kennis van didactiek.
  • Je beschikt over uitstekende interpersoonlijke vaardigheden en kan zelfstandig werken. Je hebt zin voor initiatief en je bent creatief. Daarnaast stel je je proactief, stressbestendig en flexibel op.
  • Je geeft graag kennis door aan anderen.
  • Je bent vlot in de aanmaak van online materiaal zoals instructievideo’s en online toetsen.
  • Je hebt een uitstekende kennis van het Nederlands, zowel geschreven als gesproken.
  • Je hebt een goede kennis van academisch Engels.
  • Je beheerst de meest courante software en je kan je snel inwerken in nieuwe programma's.

Aanbod

Wij bieden een voltijdse tewerkstelling aan van bepaalde duur voor 1 jaar als praktijkassistent aan de Faculteit Letteren (Campus Leuven). De concrete start- en einddatum zijn vast te leggen in onderling overleg. De verloning gebeurt volgens het geijkte barema 43. Voor meer informatie, zie:  https://admin.kuleuven.be/personeel/wedde/graadbarema/ap/barema43.pdf 
In onze werkomgeving hechten we veel belang aan de ruimte voor initiatief en engagement, kansen om opleidingen te volgen, en een gezonde work-life balans (o.a. via telewerk).
Aan KU Leuven geniet je extralegale voordelen zoals bijkomende verlofdagen, gratis pendelen met het openbaar vervoer, een bedrijfsfiets en ecocheques.

Interesse?

Meer informatie is te verkrijgen bij prof. dr. Koenraad Brosens, vicedecaan onderwijsbeleid van de Faculteit Letteren (koen.brosens@kuleuven.be).

KU Leuven wil een inclusieve, respectvolle en sociaal veilige gemeenschap zijn. Wij omarmen diversiteit tussen individuen en groepen als een meerwaarde. Open dialoog en verschillen in perspectief zijn noodzakelijk in een ambitieuze onderzoeks- en onderwijsomgeving. In ons streven naar gelijke kansen erkennen wij de gevolgen van historische ongelijkheden. Wij aanvaarden geen enkele vorm van discriminatie op basis van, onder meer, geslacht, genderidentiteit en -expressie, seksuele oriëntatie, leeftijd, etnische of nationale afkomst, huidskleur, levensbeschouwelijke overtuiging, neurodivergentie, arbeidshandicap, gezondheid, of socio-economische status. Bij vragen over toegankelijkheid of aangeboden ondersteuning helpen we je graag op dit e-mailadres.

Informatie over de vacature

Functienaam
Praktijkassistent (100%) incl. onderwijs, onderwijsprocessen en kwaliteitszorg
Werkgever
Locatie
Oude Markt 13 Leuven, België
Gepubliceerd
2024-09-30
Uiterste sollicitatiedatum
2024-10-21 23:59 (Europe/Brussels)
2024-10-21 23:59 (CET)
Soort functie
Baan opslaan

Meer vacatures bij deze werkgever

Over de werkgever

KU Leuven is an autonomous university. It was founded in 1425. It was born of and has grown within the Catholic tradition.

De pagina van de werkgever bekijken

Dit vind je misschien ook interessant