KU Leuven

Praktijkassistent Sustainable Urban Bioscience Engineering

2024-10-25 (Europe/Brussels)
Baan opslaan

Over de werkgever

KU Leuven is an autonomous university. It was founded in 1425. It was born of and has grown within the Catholic tradition.

De pagina van de werkgever bekijken

De Afdeling Bos, Natuur en Landschap streeft naar een optimaal beheer van ecosysteemdiensten in natuurlijke en door de mens beïnvloede landschappen. Onze academische onderzoeks- en onderwijsprogramma’s richten zich op de karakterisering van biodiversiteit, structuur en functioneren van landgebruiksystemen, op een beter begrip van de gevolgen van menselijke beheerinterventies in deze systemen en op het ontwerp van natuur-gebaseerde ingenieursoplossingen. We hebben een uitgebreide expertise inzake onderzoek, modellering en beheer van sociaal-ecologische systemen, en maken gebruik van een breed scala aan sensoren, methoden en instrumenten.
Website van de eenheid

Functie

Wereldwijd brengt toenemende verstedelijking vele milieuproblemen met zich mee: het gebruik van hulpbronnen, de productie van afval, de kwaliteit van lucht en water, de vraag naar energie, de effecten van klimaatverandering, gezondheidsproblemen, enzovoort. De complexiteit van deze stedelijke milieuproblemen is aanzienlijk. Om ze aan te pakken, hebben we expertise nodig uit verschillende disciplines, met de nadruk op duurzaamheid en (eco)technologische innovatie. De Universiteit Antwerpen, de Universiteit Gent en de KU Leuven bieden gezamenlijk deze unieke Master of Bioscience Engineering: Sustainable Urban Bioscience Engineering aan. Door middel van een multidisciplinaire aanpak trainen we toekomstige ingenieurs door hen vaardigheden en attitudes aan te leren om complexe stedelijke milieukwesties aan te pakken en duurzame (eco)technologische oplossingen te bieden vanuit een internationaal perspectief.
Als praktijkassistent zal je het curriculum van deze master mee vorm geven en ontwikkelen, zal je praktijkonderwijs (computer practica, excursies, etc.) verzorgen en studenten begeleiden bij hun thesisonderzoek. 

Profiel

Je hebt een masterdiploma in de bio-ingenieurswetenschappen: landbeheer of Agro- & Ecosystems Engineering.
Je hebt minstens 3 jaar ervaring met het doceren van praktijklessen en het begeleiden van masterstudenten (incl. thesissen). 
Je hebt grondige kennis van stedelijke ecologie en ervaring met het verwerken van data rond stedelijke hitte, ruimtelijke statistiek en impact van omgeving op menselijke gezondheid. 
Je hebt uitgebreide hands-on ervaring met GIS en het verwerken van remote sensing-gegevens en bijbehorende softwarepakketten.
Je hebt excellente studieresultaten behaald en hebt goede schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden in het Engels.

Aanbod

We zijn op zoek naar een praktijkassistent die mee de schouders wil zetten onder de nieuwe masteropleiding bio-ingenieurswetenschappen: Sustainable Urban Bioscience Engineering. De functie is beschikbaar bij de afdeling Bos, Natuur & Landschap, departement Aard- en Omgevingswetenschappen (KU Leuven). We bieden een contract aan van bepaalde duur voor de periode van 1 november 2024 t/m 31 oktober 2025, in barema 43. Dit contract is verlengbaar met 9 maanden t/m 31/08/2026.

Meer informatie

Departement Aard- en Omgevingswetenschappen

Interesse?

Meer informatie is te verkrijgen bij prof. dr. ir. Ben Somers, tel.: +32 16 37 91 01, mail: ben.somers@kuleuven.be.

KU Leuven wil een inclusieve, respectvolle en sociaal veilige gemeenschap zijn. Wij omarmen diversiteit tussen individuen en groepen als een meerwaarde. Open dialoog en verschillen in perspectief zijn noodzakelijk in een ambitieuze onderzoeks- en onderwijsomgeving. In ons streven naar gelijke kansen erkennen wij de gevolgen van historische ongelijkheden. Wij aanvaarden geen enkele vorm van discriminatie op basis van, onder meer, geslacht, genderidentiteit en -expressie, seksuele oriëntatie, leeftijd, etnische of nationale afkomst, huidskleur, levensbeschouwelijke overtuiging, neurodivergentie, arbeidshandicap, gezondheid, of socio-economische status. Bij vragen over toegankelijkheid of aangeboden ondersteuning helpen we je graag op dit e-mailadres.

Informatie over de vacature

Functienaam
Praktijkassistent Sustainable Urban Bioscience Engineering
Werkgever
Locatie
Oude Markt 13 Leuven, België
Gepubliceerd
2024-10-11
Uiterste sollicitatiedatum
2024-10-25 23:59 (Europe/Brussels)
2024-10-25 23:59 (CET)
Soort functie
Baan opslaan

Meer vacatures bij deze werkgever

Over de werkgever

KU Leuven is an autonomous university. It was founded in 1425. It was born of and has grown within the Catholic tradition.

De pagina van de werkgever bekijken

Dit vind je misschien ook interessant