Seleziona la regione che meglio si adatta alla tua posizione o alle tue preferenze.
Questa impostazione controlla la lingua dell'interfaccia utente, inclusi i pulsanti, i menu e tutto il testo del sito. Seleziona la tua lingua preferita per la migliore esperienza di navigazione.
Seleziona le lingue per gli annunci di lavoro che desideri vedere. Questa impostazione determina quali annunci di lavoro ti verranno mostrati.
De energiesystemen van de varende, vliegende en rijdende eenheden, én van de kampementen van defensie ontwikkelen zeer snel. Dit wordt ingegeven door de noodzaak om zuiniger om te gaan met energie, door de strategische voordelen die dit biedt in het managen van onze signaturen, en doordat onze energiesystemen robuuster kunnen worden gemaakt. De komende tien jaar neemt defensie dan ook steeds meer systemen in gebruik met geavanceerde elektrische energiesystemen, en het onderwijs moet aangepast worden om onze collega’s in staat te stellen met deze systemen te werken.
Voor deze functie zoeken we een collega met een ruime ervaring in onderwijs en onderzoek op het gebied van elektrotechniek / elektrische energiesystemen. Je hebt onderzoeksprojecten geïnitieerd en afgerond. Verder heb je onderwijs op universitair niveau ontwikkeld en gegeven. Je beschikt over een – bij voorkeur internationaal – netwerk die we kunnen inzetten om het onderwijs te verbeteren en onderzoeksprojecten op te zetten.
We verwachten van je dat je de verantwoordelijkheid neemt over een substantieel deel van ons onderwijsprogramma. Je bent gedreven om onze collega’s telkens het best passende onderwijs te geven zodat ze optimaal geprepareerd zijn voor hun werk in het veld. Je gaat het veld in om de behoeften van onze collega’s in kaart te brengen en je gebruikt je contacten in de wetenschappelijke wereld en de industrie om technologische veranderingen in kaart te brengen en om onderzoeks-, en ontwikkelingsvoorstellen te ontwikkelen. Deze elementen vormen de basis van voorstellen die je met de hoogleraar ontwikkeld tot aanpassingen, verbeteringen of aanvullingen van ons onderwijs.
Daarnaast vertegenwoordig je onze groep binnen één of meer project-, of stuurgroepen binnen defensie.
Wie ben jij?
Vanaf 2025 ontvangen defensiemedewerkers voortaan het vakantiegeld en de eindejaarsuitkering niet meer als afzonderlijke uitkeringen, maar bouwen ze dit maandelijks op via het Individueel Keuze Budget (IKB). Het IKB voor defensiemedewerkers bedraagt in totaal 16,33 procent van het salaris.
Met het IKB kunnen defensiemedewerkers zelf beslissen wanneer, waaraan en hoeveel budget zij besteden aan tijd, geld of fiscale faciliteiten. Dit kan tot maximaal het maandelijks opgebouwde budget. Het IKB kan gebruikt worden voor:
Defensie verwacht de mogelijkheden van het IKB in de toekomst verder uit te breiden.
Wat ga je doen?
Als Universitair (Hoofd-)docent bij de sectie Militair technologische Wetenschappen (MTW) van de Faculteit Militaire Wetenschappen (FMW) ben je de technisch wetenschappelijke partner van onze officieren en burger collega’s bij defensie. Dit doe je door het geven van onderwijs binnen onze bachelor-, en masteropleidingen, en het vaktechnisch opleiden van onze collega’s. Sommige collega’s doen een promotie traject: jij bent diens coach en begeleider. De techniek ontwikkelt snel, dus je bent constant bezig om samen met partners als TNO, MARIN, NLR en de Technische Universiteiten kennis te ontwikkelen die onze collega’s nodig hebben.
Je hebt daarin een unieke positie: je kent de vragen die in het veld leven en vertaalt die naar onderzoeks-, en ontwikkelingsvragen. Je werkt mee aan het beantwoorden van die vragen en brengt de kennis terug ons onderwijs en het veld in. Kennis uit het veld gebruik je in het bachelor-, en master onderwijs. Onderwijs is ons kernproduct, maar onderzoek en ontwikkeling zijn noodzakelijk om onze collega’s de best mogelijke opleiding te geven.
Je werkt in een team van hoogwaardige en zeer gemotiveerde collega’s. Door de recente ontwikkelingen moet defensie sterk uitbreiden en we zijn daarom op zoek naar uitbreiding op een aantal sleutel technologieën om aan de vraag naar extra opleidingen en onderzoeken te kunnen voldoen.
We verwachten dat je een deel van de onderwijstaken met betrekking tot je expertisegebied overneemt. Daarnaast krijg je taken bij algemene vakken en projectonderwijs, waar je groepen studenten begeleidt en één van de grote vakken coördineert.
Binnen de capaciteitsgroep krijg je bestuurlijke taken. Afhankelijk van je ervaring kunnen dit taken zijn binnen één van de onderwijscommissies, examencommissies of – als je meer ervaring hebt – onderwijsbesturen. Je krijgt coachende taken als mentor van groepen studenten.
Onderzoek speelt een steeds belangrijkere rol binnen onze groep. Wij doen onderzoek voor en met onze defensie collega’s. We werken samen met onderzoeks-, en ontwikkelingsgroepen binnen defensie, in samenwerking met kennisinstellingen als TNO, NLR en MARIN, en met Nederlandse universiteiten. De jonge collega’s worden door de meer ervaren collega’s gecoacht en geïntroduceerd zodat zij hun eigen onderzoek kunnen opbouwen. De meer ervaren collega’s hebben hun eigen netwerk en onderzoek. We verwachten wel dat je je onderzoek steeds meer gaat richten op voor defensie relevante vraagstukken. Dit doe je in overleg met je hoogleraar.
Welke expertises zoeken wij?
Wij zijn op zoek naar 7 nieuwe collega’s met expertise op de volgende gebieden
Wij zijn wereldwijd inzetbaar voor vrede en veiligheid. Een diversiteit in denkwijzen, perspectieven en kwaliteiten draagt bij aan het behalen van onze missie: “Beschermen wat ons dierbaar is.” Hiervoor zijn we nadrukkelijk op zoek naar nieuwe collega’s die bijdragen aan de diversiteit binnen Defensie.
Defensie zet zich ook in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet Banenafspraak vallen. Sta jij geregistreerd in het doelgroepenregister, dan nodigen we ook jou uit om te reageren!
Je sollicitatiebescheiden worden uiterlijk drie maanden na afronding van de selectieprocedure vernietigd. Deze termijn is langer dan de standaard-termijn die de Algemene Verordening Gegevensbescherming voorschrijft. Deze langere termijn is nodig voor het geval er door een interne kandidaat een bezwaar- en/of beroepsprocedure wordt gestart.
Conform de interne procedures worden als eerste medewerkers met een dienstverband bij het Ministerie van defensie in beschouwing genomen. Wanneer blijkt dat er geen geschikte interne kandidaat geselecteerd kan worden, worden externe belangstellenden in beschouwing genomen.
Waar ga je werken?
Je gaat werken bij de vakgroep MTW die haar thuisbasis heeft in Den Helder, op het Koninklijk Instituut voor de Marine - Het Nieuwe Diep 8. Onderwerpen waar wij ons mee bezig houden zijn o.a. onbemande systemen, cyber security, area denial, navigatie en energiesystemen.
Het personeel van deze vakgroep bestaat uit zowel militairen als civiele wetenschappers, variërend van hoogleraar tot promovendus.
Afhankelijk van jouw rol in het onderwijs en bij verschillende onderzoeksprojecten werk je niet alleen op locatie in Den Helder: we geven ook les op de Kromhout Kazerne in Utrecht en voor het onderzoek ben je vaak op een andere locatie van defensie of bij de kennisinstellingen of universiteiten.
Onze Internetpagina: www.faculteitmilitairewetenschappen.nl
Wat maakt jouw werkplek uniek?
De vakgroep MTW is een interessante, diverse en dynamische werkplek binnen Defensie. Het onderwijs dat wij geven wordt continu verbeterd door het wetenschappelijk onderzoek en de technologische ontwikkelingen waar we aan bijdragen terwijl dat onderzoek ook direct de militaire praktijk ondersteunt. We luisteren naar onze collega’s in het veld en vertalen hun vragen naar onderzoeks-, en ontwikkelingsprojecten. De resultaten van ons onderzoek laten we terugkomen in ons onderwijs, zodat onze collega’s nieuwe technologieën optimaal kunnen gebruiken.
Dat doen we natuurlijk niet alleen: we werken nauw samen met de gerenommeerde kennisinstellingen in Nederland en met relevante universiteiten.
Met jouw werkzaamheden draag je hier direct aan bij. Je bent voortdurend op zoek naar ontwikkeling en mogelijkheden om de kwaliteit van ons onderwijs te verbeteren. Je werkt hierbij nauw samen met collega’s binnen de vakgroep, binnen defensie, en bij onze wetenschappelijke partners.
De werkzaamheden worden uitgevoerd binnen de Nederlandse Defensie Academie (NLDA) welke beheersmatig is ondergebracht bij het Defensie Ondersteuningscommando (DOSCO). De NLDA omvat de Faculteit Militaire Wetenschappen (FMW), Koninklijk Instituut voor de Marine (KIM), Koninklijke Militaire Academie (KMA), het Instituut Defensie Leergangen (IDL), Expertise Centrum Leiderschap Defensie (ECLD), Talencentrum Defensie (TCD), het Nederlands Instituut Militaire Historie (NIMH) en een staf.
De NLDA heeft tot doel om de best mogelijke (aspirant)officieren en studenten op te leiden, gereed voor het conflict van morgen. NLDA levert hiervoor opleidingen, trainingen en ondersteuning op het gebied van initiële- en loopbaanopleidingen voor officieren, leiderschapstrainingen en taal/tolk/ vertaaldiensten defensiebreed. De werkzaamheden worden verricht binnen de Faculteit Militaire Wetenschappen (FMW) van de Nederlandse Defensie Academie (NLDA). De doelstelling van de FMW is het verzorgen van de wetenschappelijke bacheloropleidingen Krijgswetenschappen, Militaire Bedrijfswetenschappen en Militaire Systemen & Technologie als onderdeel van de initiële officiersopleiding, en van de wetenschappelijke masteropleiding Military Strategic Studies. De faculteit verzorgt daarnaast onderwijs voor de andere onderdelen van de NLDA; namelijk KIM, KMA, IDL en ECLD. De faculteit voert wetenschappelijk onderzoek met militaire relevantie uit ter onderbouwing van het wetenschappelijk onderwijs. De expertise van de faculteit wordt ook voor andere onderdelen van Defensie en organisaties ingezet.
De FMW wordt geleid door het faculteitsbestuur, dat wordt voorgezeten door de decaan en dat daarnaast twee leden kent, een portefeuillehouder onderzoek en een portefeuillehouder onderwijs. De FMW omvat 3 capaciteitsgroepen die worden geleid door een hoogleraar. De capaciteitsgroepen zijn: Krijgswetenschappen (KW), Militaire Bedrijfswetenschappen (MBW) en Militaire Technische Wetenschappen (MTW). Vanuit deze capaciteitsgroepen wordt de kwaliteit van het onderwijs en onderzoek bewaakt en het onderwijs en onderzoek voorbereid en uitgevoerd.
Het onderzoek van de FMW is belegd binnen 3 Research Centres. Binnen deze groepen vindt niet alleen onderzoek plaats, maar worden ook symposia en andere onderzoeksgerelateerde evenementen georganiseerd.
We are the Ministry of Defence. We are indispensable in a world of turmoil. We protect all that we as a nation cherish
Visita la pagina del datore di lavoro