Bepaal mee de toekomst - Universiteit Antwerpen
De Universiteit Antwerpen is een dynamische, toekomstgerichte universiteit. We bieden vernieuwend academisch onderwijs aan meer dan 20000 studenten, verrichten baanbrekend wetenschappelijk onderzoek en spelen een belangrijke dienstverlenende rol in de maatschappij. We zijn een van de grootste, meest internationale en innovatieve werkgevers van de regio. Met meer dan 6000 medewerkers uit 100 verschillende landen bouwen we dagelijks aan de wereld van morgen. Door wetenschappelijk toponderzoek verleggen we grenzen en geven we de richting aan. De richting van de toekomst. En die kan jij mee bepalen.
Het Departement Geschiedenis van de Faculteit Letteren en Wijsbegeerte zoekt een voltijdse (100%) onderzoeker geschiedenis van de twintigste-eeuwse Nederlandse welvaartstaat.
Functie
- Je werkt actief mee aan de voorbereiding van wetenschappelijk onderzoek over de ontwikkeling van de Nederlandse welvaartstaat in de twintigste eeuw. Je eindproduct is een nota over de geschiedenis van de Nederlandse sociale zekerheid.
- Je stelt een overzicht samen van de voornaamste ontwikkelingen in de geschiedenis van de Nederlandse welvaartstaat door het bijeenbrengen van de relevante wetgevingsbesluiten en praktijken in de Nederlandse samenleving.
- Je brengt statistisch materiaal bij elkaar dat gebruikt kan worden voor kwantitatief onderzoek naar de ontwikkeling van de welvaartstaat.
- Je ondersteunt het onderzoeksteam met bijkomende taken zoals het organiseren van interne en externe seminars, data-invoer, controle en bronneninventarisatie en -digitalisatie.
- Je rapporteert op regelmatige basis over onderzoeksvooruitgang aan de coördinatoren van het project.
- Je neemt deel aan de activiteiten die georganiseerd worden door de onderzoeksgroep waarvan je deel zal uitmaken (The Social History of Finance).
Profiel
- Je behaalde een masterdiploma Geschiedenis of je behaalt het diploma uiterlijk op het moment van aanstelling. Of je behaalde een bachelordiploma in Geschiedenis en een masterdiploma in de sociale wetenschappen met relevante (onderzoeks)vaardigheden of kennis.
- Je kan uitstekende studieresultaten voorleggen, in het bijzonder voor onderzoeksgerelateerde vakken zoals de masterthesis en heuristiekvakken.
- Je onderzoekskwaliteiten sluiten aan bij het facultaire en universitaire onderzoeksbeleid.
- Je kan zowel in groep werken, als eigen initiatief tonen.
- Je hebt goede communicatieve vaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling. Je spreekt, leest en schrijft vlot Nederlands en Engels.
- Je gaat kwaliteitsgericht, integer, creatief en samenwerkingsgericht te werk. Je hebt gevoel voor detail en werkt nauwkeurig.
- Je hebt ervaring met het werken in archieven, zowel fysieke als digitale.
- Interesse in of ervaring met onderzoek naar de geschiedenis van de welvaartstaat en kwantitatieve methoden is een pluspunt.
Aanbod
- We bieden een contract als onderzoeker voor een periode van ten minste zes maanden voltijds. Deeltijds werken over een langere periode, alsook een verlenging van het contract zijn bespreekbaar. Mogelijkheden om onderzoek verder te zetten na de aanstelling zijn bespreekbaar en zullen beoordeeld worden op basis van de kwaliteit van het werk.
- De voorziene startdatum is 1 januari 2025 of zo spoedig mogelijk nadien.
- Je brutomaandwedde wordt berekend volgens het barema van assistent in de loonschalen voor het Bijzonder Academisch Personeel.
- Je krijgt ecocheques, internet-connectiviteitsvergoeding, een groepsverzekering, een verzekering gewaarborgd inkomen, en een fietsvergoeding of volledige terugbetaling van je woon-werkverkeer met het openbaar vervoer.
- Je werkt grotendeels op de Stadscampus en in Nederlandse archieven, in een dynamische en stimulerende werkomgeving en draagt bij aan state-of-the art onderzoek.
- We bieden je de kans om onderzoeks- en datavaardigheden verder te ontwikkelen.
- Lees hier meer over werken bij de Universiteit Antwerpen.
Solliciteren?
- Je kan tot en met 10 oktober 2024 voor deze vacature solliciteren via het online sollicitatieplatform van de Universiteit Antwerpen. Klik op de knop ‘Solliciteren’ en vervolledig het online sollicitatieformulier. Voeg volgende bijlages toe:
- Een motivatiebrief
- Een CV
- Je masterthesis (en/of bachelorthesis indien relevant)
- De selectiecommissie bekijkt zo snel mogelijk na de sollicitatiedeadline alle sollicitaties. Zodra er een beslissing genomen is, brengen we je op de hoogte. Als je na de preselectie nog steeds in aanmerking komt, word je geïnformeerd over de eventuele volgende stap(pen) in de selectieprocedure. Selectiegesprekken zullen plaatsvinden in de week van 14 of 21 oktober 2024.
- Bij vragen over het online sollicitatieformulier kan je de Frequently Asked Questions raadplegen of mailen naar jobs@uantwerpen.be. Bij inhoudelijke vragen over de functie kan je contact opnemen met dr. Sarah Kuypers (sarah.kuypers@uantwerpen.be) of prof. dr. Oscar Gelderblom (oscar.gelderblom@uantwerpen.be).
De Europese Commissie bekroonde het HR-beleid van de Universiteit Antwerpen met de ‘HR Excellence in Research Award’. We zijn een duurzame, gezinsvriendelijke organisatie die maximaal in de groei van medewerkers investeert. We stimuleren diversiteit en hechten veel belang aan een inclusieve werkomgeving met gelijke kansen - ongeacht gender, functiebeperking, afkomst, levensbeschouwing, seksuele oriëntatie of leeftijd. Wij moedigen mensen met een diverse achtergrond en diverse eigenschappen aan om te solliciteren.