Universiteit Hasselt

Doctoraatsbursaal Personenrecht

2024-05-01 (Europe/Brussels)
Baan opslaan

Achtergrond
Vanuit een juridische insteek impact hebben op de switch naar een meer duurzame en veerkrachtige samenleving, in de regio en ver daarbuiten, daar gaan we voor. Om dit te realiseren bundelen we ons onderzoek in de onderzoeksgroep CORe (Centrum voor Overheid en Recht). We focussen in belangrijke mate op de verhoudingen tussen burgers en de overheid met bijzondere aandacht voor veerkracht en duurzaamheid. We kiezen voor hoogstaand onderzoek in geselecteerde kerndomeinen en geloven in de meerwaarde van multidisciplinariteit. Meer informatie over onze onderzoeksactiviteiten en ons team, met een 15-tal professoren, een 40-tal doctorandi en een enthousiaste ondersteunende staf, kan je vinden op website van CORe.
Dit onderzoek wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking met de onderzoeksgroep Persoon en Vermogen van UAntwerpen.
Naast hoogstaand onderzoek, vinden we uiteraard ook kwaliteitsvol en innovatief onderwijs erg belangrijk. In een academische bachelor- en masteropleiding Rechten leiden we, in samenwerking met KU Leuven en Maastricht University, studenten op tot creatieve en probleemoplossende juristen. Dit doen we via opdracht- en probleemgestuurd onderwijs en steeds met een open blik op de samenleving.
Zowel onze werkplekken als lesruimtes kan je vinden op de stadscampus van UHasselt, in de gerenoveerde Oude Gevangenis nabij het Dusartplein. Deze site is zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer.

Functie-inhoud
Onderzoeksopdracht
Je voert een Engelstalig doctoraatsonderzoek naar de “Burgerrechtelijke bescherming en autonomie van volwassenen met een handicap: het juiste evenwicht”. Meer bepaald onderzoek je daarin hoe de Belgische wetgeving (beter) in overeenstemming kan worden gebracht met de uitgangspunten van het VN-Gehandicaptenverdrag, bijvoorbeeld door de handelingsonbekwaamheid als concept te verlaten. Dit onderzoek kadert binnen een project dat wordt gefinancierd door het Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek – Vlaanderen en dat als joint PhD wordt uitgevoerd binnen het Centrum voor Overheid en Recht van de UHasselt (www.uhasselt.be/core) en de onderzoeksgroep Persoon en Vermogen van UAntwerpen (https://www.uantwerpen.be/nl/onderzoeksgroep/persoon-en-vermogen/).
Je publiceert in gereviewde (inter)nationale wetenschappelijke boeken en tijdschriften en neemt actief deel aan (inter)nationale wetenschappelijke bijeenkomsten binnen jouw onderzoeksdomein. Je staat tevens open voor buitenlandse onderzoeksverblijven.
Onderwijsopdracht
Als doctoraatsstudent word je beperkt ingeschakeld in het rechtenonderwijs, meer bepaald als tutor voor de begeleiding van onderwijsgroepen aan de UHasselt. Je zal tevens enkele scripties (bachelor of master) moeten begeleiden aan de UHasselt.

Profiel

  • Master in de rechten (of gelijkwaardig)
    Laatstejaarsstudenten worden eveneens aangemoedigd om zich kandidaat te stellen.
  • Je behaalde zeer goede tot uitstekende studieresultaten.
  • Je hebt aantoonbare ervaring of aantoonbare sterke belangstelling in onderzoek in de materie van het personenrecht.
  • Je bent sterk gemotiveerd in het uitvoeren van onderzoek.
  • Je beschikt over uitstekende communicatievaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling.
  • Je functioneert sterk in teamverband en bent snel in staat om contacten te leggen met andere experten binnen je onderzoeksdomein.
  • Je bent bereid onderwijsprofessionalisering te volgen.
  • Zeer goede kennis van het Engels is vereist. Voor buitenlandse kandidaten is kennis van het Nederlands en/of het Frans een troef.

Aanbod
Je wordt aangesteld en verloond als Doctoraatsbursaal.
Doctoraatsbeurs voor 2 jaar (éénmaal verlengbaar met twee jaar mits positieve tussentijdse evaluatie). Gewenste startdatum is 1 september 2024.

Selectieprocedure
Je kan enkel online solliciteren en dit tot en met 01 mei 2024.
De selectieprocedure bestaat uit een voorselectie op sollicitatiedossier en een interview.
Je voegt bij je sollicitatiedossier een geschreven werk (masterthesis, bachelorthesis, een artikel gepubliceerd in een rechtswetenschappelijk tijdschrift, juridisch essay, ...) in het Nederlands, Frans of Engels.

Meer info
Prof. dr. Tim WUYTS, +32-11-268669, tim.wuyts@uhasselt.be

Voor vragen over de selectieprocedure, mail je naar jobs@uhasselt.be.

Informatie over de vacature

Functienaam
Doctoraatsbursaal Personenrecht
Locatie
Martelarenlaan 42 Hasselt, België
Gepubliceerd
2024-02-29
Uiterste sollicitatiedatum
2024-05-01 23:59 (Europe/Brussels)
2024-05-01 23:59 (CET)
Soort functie
PhD
Baan opslaan

Meer vacatures bij deze werkgever

Over de werkgever

UHasselt wil mensen en kennis inzetten om samen met anderen maatschappelijke uitdagingen aan te gaan. We zijn stevig verankerd in de regio, maar ri...

De pagina van de werkgever bekijken

Dit vind je misschien ook interessant

...
Bridging Adolescence and Society with Neuroscience Erasmus Universiteit Rotterdam Leestijd: 4 min
...
A Linguist’s View of the International Criminal Court University of Jyväskylä Leestijd: 4 min
...
Giving Back to the Leaders of Tomorrow Hochschule Reutlingen Leestijd: 4 min
Meer stories