University of Antwerp

Doctoraatsbursaal implementatie onderzoek in de Eerste Lijn

2024-05-28 (Europe/Brussels)
Baan opslaan

Bepaal mee de toekomst - Universiteit Antwerpen

De Universiteit Antwerpen is een dynamische, toekomstgerichte Europese universiteit. We bieden vernieuwend academisch onderwijs aan meer dan 20000 studenten, verrichten baanbrekend wetenschappelijk onderzoek en spelen een belangrijke dienstverlenende rol in de maatschappij. We zijn een van de grootste, meest internationale en innovatieve werkgevers van de regio. Met meer dan 6000 medewerkers uit 100 verschillende landen bouwen we dagelijks aan de wereld van morgen. Door wetenschappelijk toponderzoek verleggen we grenzen en geven we de richting aan. De richting van de toekomst. En die kan jij mee bepalen. 

Het Departement  Family Medicine and Population Health van de Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen zoekt een voltijdse (100%) doctoraatsbursaal voor implementatie onderzoek in de Eerste Lijn.

Functie

De Academie voor De Eerste Lijn is een leerstoel gefinancierd door het Fonds Daniel De Coninck, beheerd door de Koning Boudewijn Stichting, bestaande uit tien organisaties (4 universiteiten en 6 hogescholen). De academie is 5 jaar geleden opgericht en startte op 1/4/24 aan een nieuwe termijn van vijf jaar. Er zijn 4 onderzoekslijnen met de volgende thema’s: duurzame implementatie van waarde gedreven innovaties in de eerstelijn, mentale gezondheid en welzijn, toegankelijkheid van zorg voor moeilijk bereikbare doelgroepen en generieke eerstelijnscompetenties. Alle onderzoek binnen de Academie voor De Eerste Lijn gebeurt bewust in nauwe samenwerking met verschillende stakeholders in zorg en welzijn en zowel met burgers als professionals. Samenwerking tussen de onderzoekslijnen wordt gegarandeerd via een lerend netwerk en een strategic council. De externe stakeholders worden samengebracht in een societal board en een (internationale) wetenschappelijke board.

Binnen de onderzoekslijnen is er telkens een interuniversitair doctoraatstraject voorzien (1 voor elk van de vernoemde thema’s). Deze vacature gaat over onderzoekslijn 1: implementatie van waarde gedreven innovaties in de eerstelijn.

Het doctoraatstraject heeft als overkoepelend doel een model verder uit te bouwen voor duurzame implementatie van innovaties in de eerstelijnsgezondheidszorg.

  • Je werkt actief aan de voorbereiding en verdediging van een joint doctoraal proefschrift (UAntwerpen-UGent) in het domein van implementatie onderzoek in de eerstelijn o.l.v. prof dr Sibyl Anthierens (UAntwerpen) en prof dr Dominique Van de Velde (UGent)
  • Je publiceert wetenschappelijke artikelen die verband houden met het onderzoeksproject.
  • Je neemt een beperkt pakket van onderwijs- en onderzoeksondersteunende taken op voor de Vakgroep Family Medicine and Population Health.

Profiel

  • Je behaalde een masterdiploma in de (medisch) sociale wetenschappen, ruime sector van de gezondheidzorg  of welzijnszorg of je hebt relevante ervaring in het gebied van implementatie onderzoek.  Je behaalt het diploma uiterlijk op het moment van aanstelling op 1 oktober 2024.
  • Je kan uitstekende studieresultaten voorleggen.
  • Je onderwijscompetenties sluiten aan bij de onderwijsvisie van de Universiteit Antwerpen.
  • Je onderzoekskwaliteiten sluiten aan bij het facultaire en universitaire onderzoeksbeleid.
  • Je gaat kwaliteitsgericht, integer, creatief en samenwerkingsgericht te werk.
  • Je bent sterk geïnteresseerd in implementatie onderzoek.
  • Je beheerst perfect Nederlands (gezien de datacollectie in Vlaanderen) en hebt een goede beheersing van het Engels (publicaties en congresbezoeken in het Engels).
  • Ervaring in wetenschappelijk onderzoek is een meerwaarde.
  • Je hebt kennis van de 1 1eerstelijnszorg.

Aanbod

  • We bieden een doctoraatsbeurs voor een periode van maximaal 4 jaar.
  • De voorziene startdatum is 1 oktober 2024.
  • Je maandelijkse beurs wordt berekend volgens de beursbedragen voor doctoraatsbursalen in de barema’s voor het Bijzonder Academisch Personeel.
  • Je krijgt ecocheques, internet-connectiviteitsvergoeding, en een fietsvergoeding of volledige terugbetaling van je woon-werkverkeer met het openbaar vervoer.
  • Je werkt in onderling overleg grotendeels op Campus drie Eiken in Antwerpen, in een dynamische en stimulerende werkomgeving.
  • Lees hier meer over werken bij de Universiteit Antwerpen.

Solliciteren?

  • Je kan tot en met 29 mei 2024 voor deze vacature solliciteren via het online sollicitatieplatform van de Universiteit Antwerpen. Klik op de knop ‘Solliciteren’ en vervolledig het online sollicitatieformulier. Voeg volgende bijlages toe:
  • een motivatiebrief
  • Een document waaruit je schrijfvaardigheid blijkt (bv. jouw masterscriptie, een onderzoekspaper)
  • De selectiecommissie bekijkt zo snel mogelijk na de sollicitatiedeadline alle sollicitaties. Zodra er een beslissing genomen is, brengen we je op de hoogte. Als je na de preselectie nog steeds in aanmerking komt, word je geïnformeerd over de eventuele volgende stap(pen) in de selectieprocedure.
  • Bij vragen over het online sollicitatieformulier kan je de Frequently Asked Questions raadplegen of mailen naar jobs@uantwerpen.be. Bij inhoudelijke vragen over de functie kan je contact opnemen met prof dr Sibyl Anthierens (sibyl.anthierens@uantwerpen.be).

De Europese Commissie bekroonde het HR-beleid van de Universiteit Antwerpen met de ‘HR Excellence in Research Award’. We zijn een duurzame, gezinsvriendelijke organisatie die maximaal in de groei van medewerkers investeert. We stimuleren diversiteit en hechten veel belang aan een inclusieve werkomgeving met gelijke kansen - ongeacht gender, functiebeperking, afkomst, levensbeschouwing, seksuele oriëntatie of leeftijd. Wij moedigen mensen met een diverse achtergrond en diverse eigenschappen aan om te solliciteren.

Informatie over de vacature

Functienaam
Doctoraatsbursaal implementatie onderzoek in de Eerste Lijn
Locatie
Prinsstraat 13 Antwerpen, België
Gepubliceerd
2024-04-24
Uiterste sollicitatiedatum
2024-05-28 23:59 (Europe/Brussels)
2024-05-28 23:59 (CET)
Soort functie
PhD
Baan opslaan

Meer vacatures bij deze werkgever

Over de werkgever

The University of Antwerp is characterised by its high standards in education, internationally competitive research and entrepreneurial approach.

De pagina van de werkgever bekijken

Dit vind je misschien ook interessant

...
Deciphering the Gut’s Clues to Our Health University of Turku Leestijd: 5 min
...
3D Printing for Better Healthcare Medical University of Vienna Leestijd: 4 min
...
Promoting Exercise for Good Health Free University of Bozen - Bolzano Leestijd: 4 min
Meer stories