...
Universiteit Hasselt

Doctor-assistent Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie - specialisatie Spiercelonderzoek

2022-01-07
Opslaan als favoriet E-mailalert

Achtergrond
De faculteit Revalidatiewetenschappen van de Universiteit Hasselt heeft in het kader van de uitbouw van een spierlabo een mandaat voor een doctor-assistent in het fundamenteel spiercelonderzoek vacant o.l.v. prof. Frank Vandenabeele.
De faculteit Revalidatiewetenschappen organiseert een onderwijsprogramma dat bestaat uit een 3 jarige academische bachelor een 2 jarige academische masteropleiding binnen de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie. Deze opleiding kent ca 850 studenten. De faculteit verzorgt ook onderwijs in de interuniversitair master Ergotherapeutische wetenschappen. REVAL ACADEMY organiseert interdisciplinaire bijscholingen gericht op professionals in de zorg en revalidatie. REVAL is een interdisciplinaire en translationele onderzoeksgroep die inzet op innovatief, interdisciplinair, persoon gecentreerd, en technologie ondersteund onderzoek omtrent detectie, preventie, en revalidatie in functie van de optimalisatie van het functioneren in het licht van mogelijke beperkingen. Binnen het perspectief van een “civic university” faciliteert RELAB (www.relab.eu) het aanbieden van evidence-based advies aan personen met functioneringsproblemen, evenals aan professionals in de zorgsector als aan bedrijven. Het onderwijs maakt momenteel een curriculumhervorming door en zet in op activerend onderwijs volgens het CanMEDS model.

Onderwijsopdracht

 • Je zal lesgeven in verschillende opleidingsonderdelen binnen het domein van de structurele en functionele anatomie van het bewegingsstelsel.
 • Je zal ingeschakeld worden in de begeleiding van masterproeven.
 • Als doctor-assistent ben je verantwoordelijk voor het begeleiden van werkzittingen (inclusief snijzaal) en responsiecolleges en de evaluatie van studenten in de bacheloropleiding.
 • Als middenkader assisteer je in de organisatie en uitwerking van de (vernieuwde) opleidingsonderdelen en stuur je hierbij onderwijscollega’s aan binnen de visie van de coördinerend verantwoordelijke.

Onderzoeksopdracht

 • Als doctor-assistent ontwikkel je een onderzoeksplan binnen de visie van de verantwoordelijke professor en zal je dit uitvoeren.
 • Je zal onderzoek verrichten binnen het domein van het fundamenteel spiercelonderzoek. Het specifieke thema kan gesitueerd zijn binnen de bestaande onderzoekslijnen en raakvlakken hebben met andere expertises binnen en buiten de onderzoeksgroep REVAL.
 • Als doctor-assistent begeleid je als middenkader de aanwezige doctoraatsstudenten in hun onderzoeksmethodologie en rapportage alsook studenten bij hun masterproef.
 • Van de doctor-assistent wordt verwacht dat hij/zij actief bijdraagt aan het verwerven van onderzoeksfinanciering.

Profiel

 • Je hebt een doctoraatsdiploma in de (bio)medische wetenschappen of revalidatiewetenschappen (of gelijkwaardig) of je zal dit behalen binnen de 6 maanden na de uiterste datum waarop voor deze vacature kan gesolliciteerd worden.
 • Je hanteert een gepaste, positieve, en vlotte communicatie. Academisch personeel met een onderwijsopdracht dient te voldoen aan de wettelijke taalvereisten voor de kennis van de doceertaal (ERK-niveau C1 Nederlands) en bestuurstaal (ERK-niveau B2 Nederlands). Indien nodig biedt de UHasselt concrete begeleidingsmaatregelen op maat om te helpen het vereiste taalniveau te bereiken.
 • Je hebt aantoonbare onderwijservaring op het niveau van hogeschool of universiteit.
 • Je bent gemotiveerd om mee te werken aan het continu vernieuwen van het onderwijs in functie van innovatief en actief lesgeven.
 • Je hebt een aantoonbare en kwalitatief hoogstaande wetenschappelijke output.
 • Je hebt een onderzoeksvisie en kan onafhankelijk werken. Je hebt bij voorkeur ervaring met het uitschrijven van een onderzoeksproject en/of mandaat.
 • Je hebt een internationale gerichtheid. Aantoonbare mobiliteit naar andere onderzoekscentra is een pluspunt. Ervaring in (inter)nationale gremia is een pluspunt.
 • Je hebt een aantoonbare expertise met fundamenteel onderzoek. Ervaring met kadaverstudies is een pluspunt.
 • Door het hanteren van een proactieve planning en organisatie garandeer je een vlotte voortgangscontrole van de aan jou toegewezen opdrachten. Je gaat flexibel om met wijzigende prioriteiten en het gevarieerde takenpakket doorheen het academiejaar.
 • Je kan in teamverband werken en draagt actief bij aan een positieve werksfeer. Je kan doctoraatsbursalen, junior onderzoekers en praktijkassistenten aansturen en begeleiden.
 • Je stelt je leergierig op inzake het volgen van regelmatige bijscholingen en tot het blijvend verder ontwikkelen van de onderwijsinhouden.

Aanbod
Je wordt aangesteld en verloond als doctor-assistent.
We bieden een voltijdse aanstelling voor 3 jaar.

Selectieprocedure
Je kan enkel online solliciteren en dit tot en met 07 januari 2022.
De selectieprocedure bestaat uit een voorselectie op sollicitatiedossier en een interview.
Eventueel aangevuld met een presentatie opdracht.

Meer info
Prof. dr. Frank VANDENABEELE, +32-11-269301, frank.vandenabeele@uhasselt.be
Prof. dr. Peter FEYS, +32-11-292123, peter.feys@uhasselt.be

Meer weten over werken aan de UHasselt? Kijk op www.uhasselt.be/jobs voor onder meer onze personeelsvoordelen.

Informatie over de vacature

Functienaam
Doctor-assistent Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie - specialisatie Spiercelonderzoek
Locatie
Martelarenlaan 42 Hasselt, België
Gepubliceerd
2021-11-09
Uiterste sollicitatiedatum
2022-01-07
Soort functie
Opslaan als favoriet E-mailalert

Meer vacatures bij deze werkgever

Over de werkgever

Academische en wetenschappelijke vrijheid, maatschappelijk engagement, aandacht voor ethische normen en zingeving zijn basisprincipes van het onder...

De pagina van de werkgever bekijken

Vergelijkbare vacatures

...
Become an IB Examiner for Swedish A: Literature International Baccalaureate® (IB) 1 week geleden
...
Solar Energy Assistant/Associate Professor University of Nizwa 10 maanden geleden
...
Assistant Professor in Marketing Wenzhou-Kean University 3 maanden geleden
...
Become an IB Examiner for Croatian A: Literature International Baccalaureate® (IB) 1 week geleden
...
Become an IB Examiner for Danish A: Literature International Baccalaureate® (IB) 1 week geleden
Meer vacatures

Relevante stories

...
The Power of Ultrafast Lasers Advanced Research Center for Nanolithography ARCNL Leestijd: 4 min
...
Going Nuclear to Save Time University of Jyväskylä Leestijd: 5 min
...
Towards a Green and Ethical Future University of Jyväskylä Leestijd: 4 min
...
Herbal Warfare: A Natural Weapon to Fight Parasites Free University of Bozen - Bolzano Leestijd: 4 min
Meer stories