Universiteit Hasselt

Business developer / valorisatie adviseur PXL

2024-04-29 (Europe/Brussels)
Baan opslaan

Achtergrond
Je versterkt het valorisatieteam van Hogeschool PXL en de UHasselt om specifiek voor Hogeschool PXL de valorisatiegerichte activiteiten binnen haar onderzoek te versterken en uit te breiden. De PXL onderzoeksdomeinen zijn sterk uiteenlopend: het onderwijs, de gezondheidszorg, de media, de welzijnssector, de industrie, de natuur, de IT-sector, de culturele sector (www.pxl.be/onderzoek). Jij zal binnen elk van deze domeinen op pad gaan met onderzoekers en bedrijven om valorisatietrajecten (van a tot z) op te zetten.
Je werkt hierbij nauw samen met zowel de onderzoekers en directie van Hogeschool PXL, als met de collega business developers en de Tech Transfer Office binnen de UHasselt.
Het onderzoek en de wetenschappelijke dienstverlening van Hogeschool PXL en de UHasselt is een motor voor innovatie in de regio. We professionaliseren mensen en organisaties uit het brede werkveld met innovatief, relevant en kwaliteitsvol onderzoek en wetenschappelijke dienstverlening. Hiervoor werken we samen met andere onderzoeksinstellingen, maar in het bijzonder ook met en voor bedrijven in de regio en daarbuiten.

Functie-inhoud
Ben jij op zoek naar een functie waar je ondernemersgeest, marktkennis en technologisch inzicht kan combineren? Stel je dan kandidaat voor onze vacature van valorisatie adviseur/business developer. Wat houdt dit in?

  • Je draagt het belang van valorisatie uit bij de PXL-onderzoekers. Je pikt interessante onderzoeksresultaten al van in een vroeg stadium op. Vanuit je ervaring zet je het valorisatietraject en de bijhorende acties uit ism de onderzoekers en het onderzoekshoofd.
  • Bij een valorisatieproject komen ook juridische aspecten kijken die van cruciaal belang zijn voor latere valorisatie (o.a. contracten, intellectuele eigendom). Je hebt voeling en interesse om dergelijke zaken tijdig te detecteren, hierin een basiskennis op te bouwen en zelf toe te passen, en op het juiste moment eventueel een externe jurist in te schakelen.
  • Jij brengt de valorisatieprojecten telkens een stap verder als projectcoördinator tijdens de verschillende stadia van de ontwikkeling tot o.a. succesvolle dienstverlening, licenties of spin-offs.
  • Samen met het PXL team innovatie en valorisatie, organiseer je sessies rond o.a. strategiebepaling, het testen van business ideeën en strategie planning tools.
  • Je gaat op zoek naar partnerbedrijven voor valorisatieprojecten door deel te nemen aan netwerkevents, (inter)nationale seminars en beurzen.
  • Je werkt mee aan projectaanvragen binnen de relevante (Vlaamse of Europese) financieringskanalen in het kader van valorisatie.

Profiel

  • Je beschikt over een masterdiploma met minstens 5 jaar relevante ervaring in business development en/of toegepast wetenschappelijk onderzoek aan een kennisinstelling of een bedrijf (of gelijkwaardig) of je bezit een doctoraatsdiploma in een relevant onderzoeksdomein voor PXL
  • Je hebt ervaring en/of interesse in o.a. de juridische en business aspecten bij innovatieve samenwerking, projectmanagement en het uitzetten van een (valorisatie-)strategie.
  • Je zet je (netwerking)skills graag in voor het opzetten van (nieuwe) samenwerkingsverbanden.
  • Je bent enthousiast en toont overtuigingskracht om samen met ons een omgeving te creëren waarin ondernemerschap wordt aangemoedigd en ontwikkeld.
  • Je spreekt en schrijft helder en vlot in het Nederlands en Engels.
  • Ervaring met concrete valorisatieprojecten (zoals spin-offs en licenties) en het schrijven van valorisatie gerichte aanvragen is een pluspunt.

Aanbod
Je wordt aangesteld en verloond als Business developer.
We bieden een voltijdse arbeidsovereenkomst van onbepaalde duur. Een deeltijdse tewerkstelling tot min. 80% is bespreekbaar. UHasselt en Hogeschool PXL wensen een aangenaam werkklimaat te creëren voor haar medewerkers door middel van flexibele werkuren, mogelijkheid tot telewerken, een mooie work-life balance en een open en dynamische teamcultuur waar ondernemende medewerkers gestimuleerd worden. In het kader van levenslang leren ondersteunen UHasselt en Hogeschool PXL de opleidingskansen bij haar medewerkers. Deze vacature wordt gefinancierd door het Industrieel onderzoeksfonds (IOF) waarin valorisatie van onderzoek en technologie van zowel de UHasselt als Hogeschool PXL centraal staat. Jouw werkplek bevindt zich voornamelijk bij Hogeschool PXL, maar uiteraard ben je ook vaak aanwezig op de campussen van UHasselt. Deze opdracht kan niet als freelance of consultant op contractbasis worden uitgeoefend.

Selectieprocedure
Je kan enkel online solliciteren en dit tot en met 29 april 2024.
De selectieprocedure bestaat uit een voorselectie op sollicitatiedossier, een kennismakingsinterview, een diepte-interview (met opdracht) en een assessment. Indien nodig, kan na de voorselectie nog een selectieproef worden afgenomen.

Meer info
ir. Elke PIESSENS, +32-11-268166, elke.piessens@uhasselt.be
Dhr Wouter HUSTINX, , wouter.hustinx@pxl.be

Voor vragen over de selectieprocedure, mail je naar jobs@uhasselt.be.

Informatie over de vacature

Functienaam
Business developer / valorisatie adviseur PXL
Locatie
Martelarenlaan 42 Hasselt, België
Gepubliceerd
2024-03-01
Uiterste sollicitatiedatum
2024-04-29 23:59 (Europe/Brussels)
2024-04-29 23:59 (CET)
Soort functie
Baan opslaan

Meer vacatures bij deze werkgever

Over de werkgever

UHasselt wil mensen en kennis inzetten om samen met anderen maatschappelijke uitdagingen aan te gaan. We zijn stevig verankerd in de regio, maar ri...

De pagina van de werkgever bekijken

Dit vind je misschien ook interessant

...
Towards a Green and Ethical Future University of Jyväskylä Leestijd: 4 min
...
Making Connections in the Heart of Europe Universiteit Maastricht (UM) Leestijd: 4 min
...
Giving Back to the Leaders of Tomorrow Hochschule Reutlingen Leestijd: 4 min
Meer stories