Universiteit Hasselt

Docent (tenure track) / hoofddocent / hoogleraar Neurowetenschappen, multi-omics data analyse (60%-100%)

2024-11-04 (Europe/Brussels)
Baan opslaan

Achtergrond
De faculteit Geneeskunde en Levenswetenschappen draagt bij aan duurzame oplossingen voor gezondheidsgerelateerde vraagstukken in de civic Universiteit Hasselt. De faculteit zet in op excellentie in onderwijs en onderzoek en verbindt zich met de samenleving via een sterke samenwerking met haar partners.
Vanuit voortdurende aandacht voor kwaliteit en innovatie is de faculteit een voedingsbodem en magneet voor talent met een open blik op de samenleving, van regio tot wereld. 
Je wordt aan de Universiteit Hasselt lid van de faculteit geneeskunde en levenswetenschappen in de vakgroep Neurowetenschappen. Het onderzoek wordt verricht in het Biomedisch Onderzoeksinstituut (BIOMED)
Het Biomedisch Onderzoeksinstituut (BIOMED) van UHasselt voert multidisciplinair onderzoek van hoog niveau om vooruitgang in humane levenswetenschappen te stimuleren. Met behulp van high-end technologie wordt inzicht verkregen in drie expertisedomeinen: (neuro)immunologie, neurowetenschappen en cardiovasculaire aandoeningen. BIOMED wil nieuwe wetenschappelijke ontdekkingen vertalen in toepassingen die bijdragen aan een gezonde maatschappij, in lijn met de civic ambitie van UHasselt. 
De vakgroep Neuroscience zoekt een gemotiveerde docent/hoofddocent/hoogleraar (60%-100%) ter versterking van het onderwijs, onderzoek en dienstverlening met betrekking tot future proof data science en multi-omics analyse in het domein van de neurowetenschappen. We zoeken versterking van het neurowetenschappelijk onderzoek en data science, met sterke complementariteit met de bestaande onderzoekslijnen binnen de vakgroep Neuroscience en BIOMED. Tevens wordt gezocht naar complementariteit met het onderzoek binnen de universiteit, de faculteit, het instituut BIOMED en het onderzoekscentrum LCRC.

Onderwijsopdracht
In de faculteit Geneeskunde en Levenswetenschappen ben je mee verantwoordelijk voor data science, multi-omics en/of neurowetenschappelijk onderwijs. Dit omvat het doceren via o.a. hoorcolleges, onderwijsgroepen, werkzittingen en practica maar eveneens het opnemen van het (co)coördinatorschap van opleidingsonderdelen. Je wordt verwacht bij te dragen aan het invullen van huidige noden binnen UH onderwijs. Hierbij worden bijdragen en/of coördinatorschap voor enkele van volgende onderwijsopdrachten beoogd. De exacte invulling zal in samenspraak met de kandidaat bepaald worden (data science, research track (data-science / neuro), junior/senior internship, grant writing, keuzevak in masteropleiding BMW, ... als mogelijke voorbeelden).

Onderzoeksopdracht
Je bouwt een eigen onderzoeksprogramma binnen de neurowetenschappen uit naar de onderliggende mechanismen en behandeling van neurologische aandoeningen, gebruikmakend van future proof technologie inclusief multi-omics benaderingen Het onderzoek is complementair aan de huidige onderzoekslijnen van het onderzoeksinstituut BIOMED, met goede samenwerking met het klinische onderzoekscentrum LCRC. Het binnenbrengen van nieuwe onderzoekstechnologie die de onderzoeksspeerpunten van BIOMED kan versterken is een sterk pluspunt. Je bent tevens geïnteresseerd in onderzoekssamenwerking met de klinische partners van de faculteit.

Profiel

  • Je beschikt over een doctoraat op proefschrift in de (bio)medische wetenschappen, geneeskunde, biologie, bio-informatica, data-science, bio-ingenieur of farmacie (of gelijkwaardig).
  • Je hebt een excellente academische trackrecord met eerste en/of laatste auteurspublicaties in internationale hoogstaande wetenschappelijke tijdschriften in het domein van de neurowetenschappen en big data/data science/-omics.
  • Je hebt relevante postdoctorale onderzoekservaring, als lead-onderzoeker, in het specifieke onderzoeksdomein.
  • Je hebt een goed zicht op de nieuwste trends en ontwikkelingen in het specifieke onderzoeksdomein.
  • Je hebt aantoonbare ervaring, inzake het aanvragen van externe onderzoeksfinanciering.
  • Je hebt ervaring met het begeleiden van doctorandi, technici en/of masterstudenten. Je beschikt over de nodige kwaliteiten om leiding te geven aan een onderzoeksteam.
  • Je beschikt over de nodige kwaliteiten om te functioneren binnen een multidisciplinaire onderzoeksgroep.
  • Complementariteit met de bestaande onderzoeksexpertise binnen BIOMED en LCRC is een meerwaarde.
  • Je hebt een aantoonbaar uitgebreid (inter)nationaal onderzoeks/onderwijsnetwerk in de betrokken domeinen.
  • Ervaring met academisch onderwijs is een grote meerwaarde. Je doceert graag en brengt de lesinhouden enthousiast over aan je studenten.
  • Het Nederlands is de bestuurstaal van de Universiteit Hasselt. Indien je bij aanstelling het Nederlands niet voldoende beheerst (ERK-niveau B2), dan verwachten we dat je het vereiste niveau bereikt uiterlijk 5 jaar na aanstelling of uiterlijk op het moment van benoeming (gebruikelijk na een stageperiode van 3 jaar voor ZAP). We bieden je hiervoor de nodige taalondersteuning. Aangezien je een onderwijsopdracht opneemt als coördinerend verantwoordelijke dien je de onderwijstaal te beheersen op ERK-niveau C1. Ook hiervoor bieden wij je de nodige taalondersteuning.

Aanbod
Indien de kandidaat wordt aangesteld in de schaal van docent, zal de overeenkomst bestaan uit een tenure track van 5 jaar, met mogelijkheid tot benoeming als hoofddocent in het vast kader na gunstige evaluatie. Bij inschaling in de graad van hoofddocent of hoogleraar, zal een benoeming in het vast kader gebeuren na een stageperiode van 3 jaar. 

Selectieprocedure
Je kan enkel online solliciteren en dit tot en met 04 november 2024.
De selectieprocedure bestaat uit een voorselectie op sollicitatiedossier, een interview en een proefles / presentatie.

Meer info
Prof. dr. Ilse DEWACHTER, ilse.dewachter@uhasselt.be
Prof. dr. Bert BRONE, +32-11-269237, bert.brone@uhasselt.be

Voor vragen over de selectieprocedure, mail je naar jobs@uhasselt.be.

Informatie over de vacature

Functienaam
Docent (tenure track) / hoofddocent / hoogleraar Neurowetenschappen, multi-omics data analyse (60%-100%)
Locatie
Martelarenlaan 42 Hasselt, België
Gepubliceerd
2024-10-05
Uiterste sollicitatiedatum
2024-11-04 23:59 (Europe/Brussels)
2024-11-04 23:59 (CET)
Baan opslaan

Meer vacatures bij deze werkgever

Over de werkgever

UHasselt wil mensen en kennis inzetten om samen met anderen maatschappelijke uitdagingen aan te gaan. We zijn stevig verankerd in de regio, maar ri...

De pagina van de werkgever bekijken

Dit vind je misschien ook interessant

...
The Tiny Algae That Fuel The Marine Food Chain NIOZ Royal Netherlands Institute for Sea Research Leestijd: 4 min
...
More Plants on Our Plates: Transforming the Food System With Fermentation Free University of Bozen - Bolzano Leestijd: 4 min
...
5 Reasons to Pursue Your PhD at EMBL European Molecular Biology Laboratory (EMBL) Leestijd: 4 min
...
The genetic detectives discovering who we really are University of Turku Leestijd: 5 min
Meer stories