KU Leuven

Doctor-assistent automatisering en robotica

2024-07-09 (Europe/Brussels)
Baan opslaan

Over de werkgever

KU Leuven is an autonomous university. It was founded in 1425. It was born of and has grown within the Catholic tradition.

De pagina van de werkgever bekijken

De Faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen organiseert op Campus Geel Masteropleidingen in de Biowetenschappen en in de Industriële Wetenschappen. Deze opleidingen zijn gekarakteriseerd door een combinatie van een stevige wetenschappelijke fundering en een sterke toepassings- en praktijkgerichtheid.
De eenheid ‘onderzoek en onderwijs elektromechanica campus Geel’ voert binnen het departement Werktuigkunde onderzoek uit in de domeinen van biomechanisch ontwerp en analyse van medische hulpmiddelen, dynamisch gedrag van niet-lineaire mechanische systemen en thermische energiesystemen. In deze eenheid zijn we voor campus Geel op zoek naar versterking, specifiek in het domein van automatisering en robotica voor ondersteuning en verdere ontwikkeling van onderzoeksactiviteiten met focus op precisietoepassingen en de acquisitie van nieuwe onderzoeksinfrastructuur hieromtrent.
Naast deze onderzoeksopdracht zal je ook ingeschakeld worden in onderwijsopdrachten in de domeinen van mechanisch ontwerp, automatisering, digital twin en robotica voor het verzorgen van een aantal hoorcolleges, oefenzittingen en practica in de opleidingen bachelor in de industriële wetenschappen met afstudeerrichting elektromechanica en master in de industriële wetenschappen: elektromechanica.

Functie

  •  
  • Vanuit een gedegen kennis en inzicht in mechanisch ontwerp, automatisering, digital twin en robotica spitst je onderzoek zich toe op het ontwerp van mechanische oplossingen voor precisietoepassingen in bijvoorbeeld de farmaceutische, agrarische of biomedische industrie. 
  • Je zorgt mee voor de acquisitie van nieuwe onderzoeksinfrastructuur, bijvoorbeeld door het bewerkstelligen van investeringen vanuit de industrie.
  • Je blijft op de hoogte van de state-of-the-art in je vakdomein(en) via contacten met het werkveld en de wetenschappelijke wereld  en door het (mee) vormgeven van concrete projecten. Je onderhoudt bovenstaande contacten en bouwt ze verder uit met aandacht voor potentiële projectpartners.
  • Je werkt nieuwe projectideeën uit tot projectaanvragen. Je coördineert mee onderzoeksprojecten en dienstverleningsaanvragen en staat mee in voor de goede uitvoering, het opvolgen van de planning, het aansturen van projectmedewerkers, het overleggen met de diverse belanghebbenden en de verslaggeving naar opdrachtgever(s).
  • Je valideert bekomen onderzoeksresultaten door publicaties in internationale en vaktijdschriften en presentaties op congressen, workshops en netwerkevents.
  • Je verzorgt een kennistransfer naar onderwijs en werkveld via het organiseren van presentaties, lezingen, studiedagen en het organiseren van gerichte opleidingen en activiteiten en vertegenwoordigt de onderzoeksgroep op workshops en evenementen.
  • Naast je onderzoekstaken heb je een onderwijsopdracht (max 50 % van de totale opdracht) in de opleidingen bachelor in de industriële wetenschappen en master in de industriële wetenschappen: elektromechanica op Campus Geel. Deze onderwijsopdracht is gesitueerd rond mechanisch ontwerp, automatisering, digital twin en robotica. 
  • Je werkt collegiaal samen met docenten en onderzoekers van de opleiding elektromechanica op Campus Geel.
  • Je werkt mee aan PR- en rekruteringsactiviteiten (Dag van de Wetenschap, infodagen, etc).
  • Je staat mee in voor het begeleiden van studenten tijdens hun masterproef.

Profiel

  • Je bent in het bezit van een diploma master in de industriële wetenschappen: elektromechanica of aanverwant en je beschikt over een diploma doctor in de industriële ingenieurswetenschappen of aanverwant.
  • Je hebt kennis en onderzoekservaring in het domein van mechanisch ontwerp, automatisering, digital twin en robotica.
  • Je bent gepassioneerd door onderzoek, technologische innovaties en ontwikkelingen en de toepassing ervan in een industriële context.
  • Je bent analytisch, resultaatgericht, klant- en marktgericht.
  • Je kan zelfstandig en proactief werken, hebt zin voor orde en je bent accuraat en stressbestendig.
  • Je bent een enthousiaste, ondernemende teamspeler met inventieve ideeën die zoekt naar verbeteringen, experimenteert met nieuwe concepten en problemen oplost op een creatieve en heldere wijze.
  • Je beschikt over communicatieve vaardigheden en bent vlot in het Nederlands en het Engels, overeenkomstig de taalvereisten die van kracht zijn voor het hoger onderwijs in Vlaanderen.
  • Je hebt ervaring in het academisch hoger onderwijs.

Aanbod

Het aanbod omvat een job als postdoc (barema 44) met veel uitdaging en afwisseling. De aanstelling is 100% voor een periode van 3 jaar, eenmalig te verlengen.

Interesse?

Meer informatie is te verkrijgen bij prof. dr. Luc Labey, tel.: +32 16 37 26 30, mail: luc.labey@kuleuven.be of prof. dr. ir. Geert Van Ham, tel.: +32 14 72 13 04, mail: geert.vanham@kuleuven.be.

KU Leuven wil een inclusieve, respectvolle en sociaal veilige gemeenschap zijn. Wij omarmen diversiteit tussen individuen en groepen als een meerwaarde. Open dialoog en verschillen in perspectief zijn noodzakelijk in een ambitieuze onderzoeks- en onderwijsomgeving. In ons streven naar gelijke kansen erkennen wij de gevolgen van historische ongelijkheden. Wij aanvaarden geen enkele vorm van discriminatie op basis van, onder meer, geslacht, genderidentiteit en -expressie, seksuele oriëntatie, leeftijd, etnische of nationale afkomst, huidskleur, levensbeschouwelijke overtuiging, neurodivergentie, arbeidshandicap, gezondheid, of socio-economische status. Bij vragen over toegankelijkheid of aangeboden ondersteuning helpen we je graag op dit e-mailadres.

Informatie over de vacature

Functienaam
Doctor-assistent automatisering en robotica
Werkgever
Locatie
Oude Markt 13 Leuven, België
Gepubliceerd
2024-06-25
Uiterste sollicitatiedatum
2024-07-09 23:59 (Europe/Brussels)
2024-07-09 23:59 (CET)
Soort functie
Baan opslaan

Meer vacatures bij deze werkgever

Over de werkgever

KU Leuven is an autonomous university. It was founded in 1425. It was born of and has grown within the Catholic tradition.

De pagina van de werkgever bekijken

Dit vind je misschien ook interessant