Kies je regio

Selecteer de regio die het beste past bij je locatie of voorkeuren.

Kies je sitetaal

Deze instelling regelt de taal van de gebruikersinterface, inclusief knoppen, menu's en alle tekst op de site. Selecteer je voorkeurstaal voor de beste browse-ervaring.

Kies de talen voor vacatures

Selecteer de talen voor vacatures die je wilt zien. Deze instelling bepaalt welke vacatures aan jou worden getoond.

KU Leuven

PhD-positie: Omkeerbaarheid van dispersie- en emulsiestructuur en functionaliteit bij drogen / herdispersie

2024-12-14 (Europe/Brussels)
Baan opslaan

Over de werkgever

KU Leuven is an autonomous university. It was founded in 1425. It was born of and has grown within the Catholic tradition.

De pagina van de werkgever bekijken

Het doel van de divisie Soft Matter, Rheology and Technology (SMaRT) is het bevorderen en uitvoeren van onderzoek naar zachte materie en de reologie van complexe vloeistoffen op een fundamenteel niveau, evenals hun toepassing op technische processen, inclusief voor voedselmaterialen. Ons onderzoek is gericht op het ontwerpen van methodologieën voor intelligent proces- of product(formulering)ontwerp met behulp van zogenaamde "complexe vloeistoffen" of "zachte materie", inclusief voor voedingsmaterialen die worden beschouwd met een zachte materiebenadering. Het doel van de SMaRT-sectie is dus om de fundamentele afhankelijkheid van de moleculaire en microstructuur van dergelijke systemen en hun complexe verschijnselen te bestuderen.
Om onze doelstellingen te bereiken beschikt de divisie SMaRT over een state-of-the-art reologische infrastructuur: deze omvat traditionele (zowel rotatie- als capillaire) reometers. We beschikken ook over een reeks instrumenten om de grensvlakreologie en de dynamiek van structuren op een grensvlak te meten. Er is een breed scala aan opstellingen beschikbaar om de door stroming geïnduceerde microstructuur te karakteriseren, waaronder microscopische technieken, lichtverstrooiing en reo-optische methoden. Ze zullen worden aangevuld met instrumenten om de dynamische structuur van schuimen diepgaand te bestuderen.

Overzicht:
• Hoofdpromotoren (KUL): Prof. Deniz Z. Gunes (promotor), Prof. Erin Koos (copromotor) – Soft Matter, Rheology and Technology Laboratory (SMaRT), KU Leuven.
• Begeleiding van detacheringen: Dr. Laurence Ramos (CNRS, Frankrijk), Dr. Paul Smith (Cargill, België)
Website van de eenheid

Project

Dit project zal worden gehost binnen het EU Horizon Doctoral Network-project Edible Soft Matter (ESM). De algemene doelstelling van dit project is het trainen en ontwikkelen van de inzetbaarheid van een nieuwe generatie jonge onderzoekers, toezichthouders, consultants en projectleiders door hen een unieke expertise te bieden op het gebied van ontwerp, productie en kwaliteitsbeoordeling van innovatieve plantaardige voedingsproducten.

Met dit specifieke doctoraatsaanbod willen we de omkeerbaarheid van plantaardige dispersies en emulsies, structuur en functionaliteit na drogen/herdispersie bestuderen. Dit zal worden gedaan door de impact van sleutelparameters (droogsnelheid, temperatuur) op de structurele omkeerbaarheid bij drogen, herbevochtiging en herdispersie, en de betrokken mechanismen (bijv. coalescentie), te karakteriseren voor een referentieplantaardige eiwitdispersie (bijv. soja) en eiwitgestabiliseerde eiwitten. emulsie. Een cruciaal colloïdaal aspect van de kwestie van de omkeerbaarheid is het vermogen van de eiwitdispersie om een ​​gel te vormen na drogen en opnieuw dispergeren in water.  Dezelfde vraag rijst met betrekking tot het vermogen ervan om een ​​schuim te stabiliseren. Een van de centrale onderzoeksroutes zal zijn het bestuderen van de invloed van de gewichtsfractie van een oplosbaar molecuul met een laag molecuulgewicht op de omkeerbaarheid van de structuur en het functionaliteitsherstel na drogen/herdispergeren. Er bestaan ​​basistechnieken in de divisie (zie verder hieronder), maar verdere techniekontwikkeling zal nodig zijn.

Verwachte resultaten:  
• Beschrijving van sleutelparameters en mechanismen die leiden tot onomkeerbare structurele veranderingen in het drogen van eiwitdispersies en emulsies. 
• Procesontwerpregels voor het behouden van de eiwitfunctionaliteit versus gelvorming, en het minimaliseren van de antischuimvorming van de opnieuw gedispergeerde emulsie. 
• Formulerings-/procesontwerpregels waarbij gebruik wordt gemaakt van kleine moleculen om de eiwit- en emulsiefunctionaliteiten te behouden.
Relevante literatuur: a) Morphology development in single drop drying for native and aggregated whey protein dispersions. Coll. Surf. A, 578, 123549 (2020) doi.org/10.1016/j.colsurfa.2019.06.015 b) Using an added liquid to suppress drying defects in hard particle coatings. J. Coll. Int. Sci. 582 B, 1231 (2021), DOI: 10.1016/j.jcis.2020.08.055
Meer over het ESM-project: het is georganiseerd in zeven werkpakketten (WP), waaronder vier op onderzoek gebaseerde WP's en drie transversale WP's die respectievelijk gewijd zijn aan de opleiding van promovendi (WP5), communicatie, verspreiding en exploitatie van de projectresultaten (WP6) en tot Projectmanagement en coördinatie (WP7). Het op onderzoek gebaseerde WP ontrafelt fundamentele wetenschappelijke vragen om de essentiële voedselgerelateerde onderzoeksdoelstellingen aan te pakken: plantaardige ingrediënten (WP1), Assemblies en interacties (WP2), Multiscale Structurering (WP3) en Towards Innovative Manufactured Foods (WP4). De wetenschappelijke doelstellingen van het project zullen worden bereikt door de implementatie van 18 individuele onderzoeksprojecten (IRP).

Profiel

Wij zijn op zoek naar een zeer gemotiveerde kandidaat met een Masterdiploma in Chemische Technologie / Materiaalwetenschappen / Natuurkunde / Voedingsmiddelentechniek / Fysische chemie / Zachte materie / Voedselchemie
- Je hebt basiskennis en mogelijk enige praktijkervaring op minstens één van de volgende gebieden: reologie, natuurkunde, colloïden, zachte materiaalkunde, voedseldispersies
- Je beschikt over uitstekende analytische vaardigheden en de smaak om de diepte in te gaan van wetenschappelijke vragen
- Je bent graag creatief en volgt op een rigoureuze manier originele onderzoekstrajecten.
- Je bent in staat om je voortgang accuraat en tijdig te rapporteren.
- Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en spreekt vloeiend Engels in woord en geschrift.
- Je staat open voor samenwerking met de andere teamleden en houdt van interdisciplinair werken
Geschiktheidsregel: Alle aangeworven onderzoekers moeten promovendus zijn, d.w.z. niet al in het bezit zijn van een doctoraat op de datum van aanwerving en transnationale mobiliteit ondernemen (zie de mobiliteitsregel hieronder). Onderzoekers die hun proefschrift met succes hebben verdedigd maar nog niet formeel zijn gepromoveerd, komen niet in aanmerking.
Mobiliteitsregel: onderzoekers mogen in de 36 maanden onmiddellijk voorafgaand aan hun aanwervingsdatum niet langer dan 12 maanden in België hebben gewoond of hun hoofdactiviteit (werk, studie, enz.) hebben uitgeoefend. Verplichte dienstplicht, korte verblijven zoals vakanties en de tijd die wordt doorgebracht in het kader van een procedure voor het verkrijgen van de vluchtelingenstatus krachtens het Verdrag van Genève worden niet in aanmerking genomen.

Aanbod

- Voltijdse PhD-positie voor vier jaar met een competitief salaris en extra voordelen zoals een ziektekostenverzekering, toegang tot universitaire sportfaciliteiten, enz.
- Internationale werkomgeving en mogelijkheid om je werk te presenteren op internationale conferenties
- Je onderzoek wordt ingebed in een wereldberoemde onderzoeksgroep bestaande uit 6 faculteitsleden die actief zijn op het gebied van reologie, technologie en voedingswetenschappen van zachte materie
- Een state-of-the-art experimentele infrastructuur
- Een voltijds dienstverband voor vier jaar, met tussentijdse evaluatie na één jaar.
- Om je te ondersteunen tijdens je doctoraat en je voor te bereiden op de rest van je carrière, neem je deel aan de doctoraatsopleiding van de Arenberg Doctoraatsschool (Doctoraatsopleiding – Arenberg Doctoraatsschool (kuleuven.be)).
Type aanwerving: Voltijds exclusief arbeidscontract inclusief volledige sociale zekerheidsdekking
Voorziene startdatum: 1 maart 2025
Duur: 48 maanden
Uren per week: 38 uur
Geschat bruto maandsalaris: 4000 Eur (eerste jaar) tot 4400 Eur (4e jaar).  De toegepaste salarisschaal is 43, vanaf trede 0. https://admin.kuleuven.be/personeel/english/salary/salaryscales/ap/e-ap-43.pdf

https://cit.kuleuven.be/smart/people/00109273

Interesse?

Deadline voor aanmelding: 5 december 2024
• Een actueel CV, waarin werkervaring, onderzoeks- en academische prestaties worden beschreven
• Een begeleidende brief waarin de motivatie van de kandidaat voor de fellowship wordt uiteengezet 
• Minimaal twee referentiebrieven van een (voormalig) promotor, hoogleraar of manager met contactgegevens en contactgegevens van de referenties.
• Gescande kopie van het diploma (meestal het masterdiploma) dat de kandidaat formeel recht geeft op een doctoraat. Als de diploma nog niet is behaald, zal de aanvrager ervoor moeten zorgen dat de datum van afstuderen eerder ligt dan de startdatum van de ESR contract. 
• Afschrift van de records (rangschikking en cijfers van de aanvrager) voor zowel het bachelordiploma als het masterdiploma. Indien de aanvrager dit niet heeft verkregen 
nog geen masterdiploma hebben behaald, moet een kopie van de meest actuele mastercijfers worden verstrekt 
• Een kopie van een identiteitsbewijs
De applicatie staat online. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met prof. Deniz Gunes, deniz.gunes@kuleuven.be.

KU Leuven wil een inclusieve, respectvolle en sociaal veilige gemeenschap zijn. Wij omarmen diversiteit tussen individuen en groepen als een meerwaarde. Open dialoog en verschillen in perspectief zijn noodzakelijk in een ambitieuze onderzoeks- en onderwijsomgeving. In ons streven naar gelijke kansen erkennen wij de gevolgen van historische ongelijkheden. Wij aanvaarden geen enkele vorm van discriminatie op basis van, onder meer, geslacht, genderidentiteit en -expressie, seksuele oriëntatie, leeftijd, etnische of nationale afkomst, huidskleur, levensbeschouwelijke overtuiging, neurodivergentie, arbeidshandicap, gezondheid, of socio-economische status. Bij vragen over toegankelijkheid of aangeboden ondersteuning helpen we je graag op dit e-mailadres.

Informatie over de vacature

Functienaam
PhD-positie: Omkeerbaarheid van dispersie- en emulsiestructuur en functionaliteit bij drogen / herdispersie
Werkgever
Locatie
Oude Markt 13 Leuven, België
Gepubliceerd
2024-11-05
Uiterste sollicitatiedatum
2024-12-14 23:59 (Europe/Brussels)
2024-12-14 23:59 (CET)
Soort functie
PhD
Baan opslaan

Meer vacatures bij deze werkgever

Vacatures weergeven in Engels, Duits, Frans, Nederlands Instellingen wijzigen

Over de werkgever

KU Leuven is an autonomous university. It was founded in 1425. It was born of and has grown within the Catholic tradition.

De pagina van de werkgever bekijken