KU Leuven

Praktijkassistent Bachelor Bio-ingenieurswetenschappen (80%)

2024-04-30 (Europe/Brussels)
Baan opslaan

Over de werkgever

KU Leuven is an autonomous university. It was founded in 1425. It was born of and has grown within the Catholic tradition.

De pagina van de werkgever bekijken

In de Groep Wetenschap en Technologie van KU Leuven, Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen is er binnen de Expertisecel Onderwijsverstrekking en Ondersteuning (ECOVO) een deeltijdse vacature (80%) voor assisterend academisch personeel (AAP) voor de functie van praktijkassistent. De functie betreft voornamelijk het verzorgen van practica en oefeningen voor de bacheloropleiding in de bio-ingenieurswetenschappen.

De Expertisecel Onderwijsverstrekking en -ondersteuning bestaat uit een team van onderwijsverzorgers, praktijkassistenten en laboratoriumtechnologen. De expertisecel staat in voor het verzorgen van de practica en oefenzittingen voor een aantal opleidingsonderdelen georganiseerd door de Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen in de eerste en tweede fase, evenals van enkele opleidingsonderdelen van de derde fase van haar bacheloropleiding.

Als onderdeel van de facultaire onderwijsondersteuning en in samenwerking met de Beleidscel Onderwijs, Internationalisering en Externe Relaties van de faculteit werkt ECOVO actief en creatief mee aan vakinhoudelijke en onderwijskundige innovatie, biedt ze ondersteuning aan studenten en werkt ze mee aan de PR-initiatieven van de faculteit. Meer informatie over de dienst ECOVO vind je op https:// www.biw.kuleuven.be/studeren/ondersteuning/ecovo.

Voor de ondersteuning van deze practica/oefeningen zoeken we een deeltijdse praktijkassistent (80%) die in overleg met betrokken docenten en in samenwerking met andere praktijkassistenten een aantal practica/oefeningen ontwerpt en geeft en bovendien meewerkt aan de uitwerking van nieuwe werkvormen in het onderwijs.
Website van de eenheid

Functie

  • Je geeft practica/oefeningen voor groepen van studenten in de bacheloropleiding bio-ingenieurswetenschappen;
  • Je zorgt voor de voorbereiding, evaluatie en feedback bij deze practica en oefeningen;
  • Je overlegt met en rapporteert aan de docenten die betrokken zijn bij deze practica en oefeningen;
  • Je werkt actief mee aan de onderwijsondersteuning en specifieke onderwijsvernieuwing in de faculteit in het kader van begeleide zelfstudie, Toledo, e-toetsen, "group peer assessment" en "self assessment". Deze taken zijn meer geconcentreerd buiten de 26 lesweken van het academiejaar;
  • Je werkt mee aan de PR-initiatieven van de faculteit, waaronder bv. rekrutering van studenten, en wetenschapscommunicatie in het algemeen. 
  • Mogelijk neem je na inwerking ook ombudstaken op in het ombudsteam.

Profiel

  • Je behaalde een diploma van master in de bio-ingenieurswetenschappen;
  • Je bent multidisciplinair: je bent in staat om de diverse vakken uit de bacheloropleiding te ondersteunen;
  • Doorgroeien tot een gedreven lesgever voor bachelorstudenten past bij jouw ambities;
  • Enige ervaring met het begeesteren van studenten is een troef;
  • Je bent communicatief, beheerst de Nederlandse taal zeer goed en kan duidelijk informatie overbrengen aan een grote groep studenten;
  • Je bent sociaal en flexibel, je kan goed met studenten en collega's samenwerken;
  • Je bent leergiering en bereid om innovatief te zijn in jouw onderwijsopdracht;
  • Je bent vertrouwd met MS Office en hebt ervaring met statistische software;
  • Ervaring met een leerplatform zoals Toledo is een pluspunt.

Aanbod

In deze job in de Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen maak je deel uit van KU Leuven, een universiteit waarin 13.000 collega's samen onderwijs en onderzoek op topniveau mogelijk maken. Hierbij hoort een boeiende werkomgeving die kansen biedt om je ervaring op te bouwen en je vaardigheden te ontwikkelen. Daarnaast worden diverse initiatieven genomen, lokaal en centraal, om het welzijn en de tevredenheid van collega's in deze werkomgeving te verzekeren.

We bieden een deeltijdse tewerkstelling van 80% aan als praktijkassistent (AAP), in barema 43, voor een periode van 1 jaar met de mogelijkheid om deze, na positieve evaluatie, te verlengen tot een totale periode van 5 jaar.
De startdatum, bij voorkeur begin september 2024, wordt in onderling overleg bepaald.

Interesse?

Meer informatie is te verkrijgen bij dr. ir. Els Moyson, diensthoofd Expertisecel Onderwijsverstrekking en -Ondersteuning (+32 16 32 15 83, els.moyson@kuleuven.be), dr. ir. Ine Rombouts (+32 16 32 17 60, ine.rombouts@kuleuven.be) of dr. Hilde Bemelmans (+32 16 32 19 11, hilde.bemelmans@kuleuven.be).

KU Leuven wil een inclusieve, respectvolle en sociaal veilige gemeenschap zijn. Wij omarmen diversiteit tussen individuen en groepen als een meerwaarde. Open dialoog en verschillen in perspectief zijn noodzakelijk in een ambitieuze onderzoeks- en onderwijsomgeving. In ons streven naar gelijke kansen erkennen wij de gevolgen van historische ongelijkheden. Wij aanvaarden geen enkele vorm van discriminatie op basis van, onder meer, geslacht, genderidentiteit en -expressie, seksuele oriëntatie, leeftijd, etnische of nationale afkomst, huidskleur, levensbeschouwelijke overtuiging, neurodivergentie, arbeidshandicap, gezondheid, of socio-economische status. Bij vragen over toegankelijkheid of aangeboden ondersteuning helpen we je graag op dit e-mailadres.

Informatie over de vacature

Functienaam
Praktijkassistent Bachelor Bio-ingenieurswetenschappen (80%)
Werkgever
Locatie
Oude Markt 13 Leuven, België
Gepubliceerd
2024-03-18
Uiterste sollicitatiedatum
2024-04-30 23:59 (Europe/Brussels)
2024-04-30 23:59 (CET)
Soort functie
Vakgebied
Baan opslaan

Meer vacatures bij deze werkgever

Over de werkgever

KU Leuven is an autonomous university. It was founded in 1425. It was born of and has grown within the Catholic tradition.

De pagina van de werkgever bekijken

Dit vind je misschien ook interessant