KU Leuven

Wetenschappelijk medewerker ‘Kenniscentrum voor Coöperatief Ondernemen’

2024-08-10 (Europe/Brussels)
Baan opslaan

Over de werkgever

KU Leuven is an autonomous university. It was founded in 1425. It was born of and has grown within the Catholic tradition.

De pagina van de werkgever bekijken

Het Kenniscentrum voor Coöperatief Ondernemen (KCO) is ingebed in het Departement Work & Organisation Studies binnen de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen – Campus Leuven. We verrichten wetenschappelijk onderzoek naar coöperaties, bieden verschillende onderwijsactiviteiten aan rond coöperatief ondernemen en bouwen verder ons netwerk uit met het coöperatieve werkveld. De functie is ingebed in de activiteiten van het KCO (Kenniscentrum voor Coöperatief Ondernemen), onder leiding van Prof. Luc Sels (leerstoelhouder KCO) en Prof. Frédéric Dufays (academische coördinator KCO), met dagelijkse begeleiding door Stefanie Friedel (valorisatiecoördinator KCO). Het KCO team, onze geassocieerde onderzoekers en partners uit de praktijk hebben een breed academisch en professioneel netwerk, zowel in België als internationaal, waarop jij als nieuwe wetenschappelijke medewerker kan voortbouwen.
Website van de eenheid

Functie

We werven jou aan als voltijds (of 80%) wetenschappelijk medewerker, waarbij je academisch onderzoek zal verrichten naar coöperatieve ondernemingen, meer bepaald kortstondige wetenschappelijke opdrachten van coöperaties in de praktijk en vanuit onze partnerorganisaties binnen het coöperatieve werkveld in België.

Je onderzoeksopdrachten kunnen bijgevolg uiteenlopend zijn, aangezien ze recht uit de coöperatieve praktijk komen! Voorbeelden zijn de professionalisering van het bestuur, het bevorderen van ledenbetrokkenheid en -participatie, ontwikkeling van opschaalstrategieën, het bevorderen van de bekendheid en legitimiteit van de coöperatieve sector, nieuwe en hybride vormen van coöperaties,…

Je steunt onze valorisatiecoördinator in haar taken onder, o.a. de organisatie van evenementen, het vertalen van kennis in bruikbare tools voor de praktijk en/of leermateriaal.

Profiel

  • Je hebt een masterdiploma in het brede domein van sociale of economische wetenschappen. 
  • Je hebt praktische ervaring met, en/of een goed zicht op recente tendensen in wetenschappelijk onderzoek naar (sociaal) ondernemerschap en/of coöperaties, of bent bereid om deze kennis op korte termijn te verwerven.
  • Je bent analytisch sterk en staat intellectueel open voor een multidisciplinaire onderzoeksomgeving.
  • Je hebt affiniteit met diepgaande onderzoeksmethoden, voornamelijk kwantitatief onderzoek, en staat open voor kwalitatieve onderzoeksmethoden. 
  • Je toont actief belangstelling voor de beleidsrelevantie en de valorisatie van het onderzoek.
  • Je hebt sterke mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden in het Nederlands. Goede passieve en actieve kennis van het Engels en/of het Frans is een handige troef.
  • Het belangrijkste is dat je een teamplayer bent en dat je ons enthousiasme voor wetenschappelijk onderzoek mét maatschappelijke relevantie deelt!

Aanbod

  • Wij bieden een voltijds (of 80%) contract aan voor een junior wetenschappelijk medewerker, met flexibele startdatum - bij voorkeur vanaf 1 september 2024. De aanstelling is minimum voor 1 jaar en wordt mits positieve evaluatie en verwerving van bijkomende financiële middelen verdergezet. 
  • Thuiswerk is mogelijk volgens team-afspraken.
  • Je loon wordt gerekend volgens barema 43. 
  • Je hebt ook recht op diverse voordelen door KU Leuven aangeboden (b.v. hospitalisatieverzekering)

Interesse?

Meer informatie is te verkrijgen bij prof. dr. Frédéric Dufays, tel.: +32 16 37 30 52, mail: frederic.dufays@kuleuven.be of mevrouw Stefanie Friedel, tel.: +32 16 33 08 99, mail: stefanie.friedel@kuleuven.be.

KU Leuven wil een inclusieve, respectvolle en sociaal veilige gemeenschap zijn. Wij omarmen diversiteit tussen individuen en groepen als een meerwaarde. Open dialoog en verschillen in perspectief zijn noodzakelijk in een ambitieuze onderzoeks- en onderwijsomgeving. In ons streven naar gelijke kansen erkennen wij de gevolgen van historische ongelijkheden. Wij aanvaarden geen enkele vorm van discriminatie op basis van, onder meer, geslacht, genderidentiteit en -expressie, seksuele oriëntatie, leeftijd, etnische of nationale afkomst, huidskleur, levensbeschouwelijke overtuiging, neurodivergentie, arbeidshandicap, gezondheid, of socio-economische status. Bij vragen over toegankelijkheid of aangeboden ondersteuning helpen we je graag op dit e-mailadres.

Informatie over de vacature

Functienaam
Wetenschappelijk medewerker ‘Kenniscentrum voor Coöperatief Ondernemen’
Werkgever
Locatie
Oude Markt 13 Leuven, België
Gepubliceerd
2024-06-20
Uiterste sollicitatiedatum
2024-08-10 23:59 (Europe/Brussels)
2024-08-10 23:59 (CET)
Soort functie
Baan opslaan

Meer vacatures bij deze werkgever

Over de werkgever

KU Leuven is an autonomous university. It was founded in 1425. It was born of and has grown within the Catholic tradition.

De pagina van de werkgever bekijken