KU Leuven

ZAP VACATURE TOEGEPASTE WISKUNDE - WISKUNDIGE NATUURKUNDE (KUL CAMPUS KULAK)

2024-05-03 (Europe/Brussels)
Baan opslaan

Over de werkgever

KU Leuven is an autonomous university. It was founded in 1425. It was born of and has grown within the Catholic tradition.

De pagina van de werkgever bekijken

In de Groep W&T, Campus Kulak Kortrijk (Faculteit Wetenschappen, Departement Wiskunde), is er een voltijdse betrekking vacant in het zelfstandig academisch personeel. De opdrachten bij deze vacature vinden hoofdzakelijk te Kortrijk plaats en vergen er een zeer actieve aanwezigheid. We zoeken internationaal georiënteerde kandidaten met een excellent onderzoeksdossier en met onderwijscompetentie in de toegepaste wiskunde. Zowel junior als senior profielen komen in aanmerking voor de aangeboden functie. Junior profielen worden aangeworven als tenure track docent met een evaluatie na 5 jaar (“assistant professor”). Senior kandidaten starten hetzij als hoofddocent, hoogleraar of gewoon hoogleraar afhankelijk van de aantoonbare kwalificaties en academische ervaring.
De Groep W&T, Campus Kulak Kortrijk staat in voor de vorming van Bachelors in de Wetenschappen, met doorstroomopties naar de farmaceutische wetenschappen, de ingenieurs- en de bio-ingenieurswetenschappen. Het is hierdoor een erg multidisciplinaire omgeving, zowel voor wat betreft onderwijs als onderzoek. Het wiskundig onderzoek op de campus situeert zich in de onderzoeksgroepen Algebraïsche Topologie en Groepentheorie (zuivere wiskunde) en Wiskundige Natuurkunde (modellering en simulatie van fysische fenomenen & signaalanalyse). Als lid van het zelfstandig academisch personeel van W&T, Campus Kulak Kortrijk, behoort u tot het Departement Wiskunde en de Faculteit Wetenschappen, Groep W&T, KU Leuven. De bestuurstaal aan KU Leuven is het Nederlands.
Website van de eenheid

Opdracht

Onderzoek

Er wordt verwacht dat u onderzoek zal verrichten in de toegepaste wiskunde en/of wiskunde met natuurkundige inslag dat complementair is en versterking geeft aan bestaande onderzoeksinitiatieven op de Campus Kulak en dat past in het Departement Wiskunde.  Complementariteit met het onderzoeksgebied Wiskundige Natuurkunde (modellering en numerieke simulatie van fysische fenomenen en technische toepassingen bijvoorbeeld via digital twins) is een pluspunt.  U staat open en neemt initiatief voor samenwerking met andere onderzoekers zowel te Kortrijk als op andere campussen van KU Leuven.  De ontwikkeling van een onderzoeksprogramma houdt onder meer in dat u in staat bent competitieve onderzoeksfinanciering te verwerven, nationale en internationale samenwerkingsverbanden uit te bouwen, doctoraatsonderzoek te begeleiden en te publiceren in internationaal hoogstaande tijdschriften in uw onderzoeksdomein.

Onderwijs

Uw onderwijsopdracht zal bestaan uit verschillende wiskundevakken op Campus Kulak Kortrijk, in de opleidingen van de Groep W&T of er verzorgd door die groep.  Zowel basisonderwijs wiskunde en wiskundige natuurkunde (voor een diversiteit aan eerste en tweede bachelor opleidingen) als meer verdiepende opleidingsonderdelen van de Bachelor Wiskunde kunnen tot deze opdracht behoren. Aangezien de onderwijstaal voor eerste Bacheloropleidingen aan KU Leuven het Nederlands is vereisen de onderwijsopdrachten een onmiddellijke en grondige kennis van het Nederlands. De onderwijstaken kunnen in de loop der jaren aangepast worden in functie van de evolutie van het opleidingsaanbod te Kortrijk, en maken progressief een belangrijk aandeel van uw opdracht uit.  Het onderwijsprofiel van KU Leuven Kulak vereist dat u interesse heeft voor onderwijsvernieuwing en onderwijskwaliteit. 

Dienstverlening

U hebt oog voor regionale, nationale en internationale samenwerking.  U vertegenwoordigt W&T Campus Kortrijk, uw departement, faculteit en groep in de regio en fungeert waar zinvol als contactpersoon tussen de universiteit en lokale instanties.  U bent betrokken bij één of meerdere extra curriculaire taken zoals b.v. wetenschapscommunicatie, levenslang leren, maatschappelijk debat. 

Profiel

U heeft een doctoraat in de Wetenschappen: Wiskunde, een doctoraat in de Ingenieurswetenschappen (e.g. Wiskundige Ingenieurstechnieken), of een opleiding van evenwaardig niveau met onderzoekservaring in de wiskundige natuurkunde of toegepaste wiskunde. U kunt uw onderzoeksexpertise staven met publicaties in hoogstaande internationale tijdschriften.

U kan een eigen onderzoeksplan voorleggen dat een meerwaarde biedt voor de nationale en internationale uitstraling van Kulak, met specificatie van relevante samenwerkingen met andere partners binnen en buiten de universiteit.

U heeft aantoonbare kwaliteiten voor het verzorgen van academisch onderwijs in het Nederlands. Aangezien de geselecteerde kandidaat snel moet kunnen worden ingezet voor diverse lesopdrachten in het Nederlands, dient hij/zij reeds op het moment van de aanwerving het Nederlands te beheersen op ERK-niveau C1. Vooraleer u een lesopdracht in het Engels doceert, wordt u de gelegenheid geboden om de daartoe vereiste kennis van het Engels te verwerven.

U heeft een eigen visie en een duidelijk toekomstperspectief op academisch onderwijs en onderwijsorganisatie.

U beschikt over organisatorische vaardigheden en u bent collegiaal ingesteld.  U bezit leidinggevende capaciteiten in een universitaire context.  U engageert zich voor dienstverlenende taken die horen bij het uitdragen van het eigen onderzoek en onderwijs en dat van W&T, Campus Kortrijk naar aspirant studenten en de regio.

Aanbod

Wij bieden een voltijdse tewerkstelling in een interdisciplinaire en intellectueel uitdagende, maar kleinschalige omgeving. KU Leuven Kulak is onderdeel van een onderzoeks-intensieve, internationaal georiënteerde universiteit die zowel fundamenteel als toegepast wetenschappelijk onderzoek uitvoert en streeft naar internationale excellentie.

Afhankelijk van uw kwalificaties en academische ervaring wordt u aangesteld of krijgt u een vaste aanstelling in één van de statuten van het senior academisch personeel: assistent-professor, hoofddocent, hoogleraar of gewoon hoogleraar. In principe worden junior-onderzoekers aangesteld als assistent-professor (tenure track docent) voor een periode van 5 jaar. Na deze periode en mits een positieve evaluatie worden ze definitief aangesteld als hoofddocent.

De opdracht gaat in vanaf 1 september 2024.

Interesse?

Meer informatie over de inhoud van de functie is te verkrijgen bij prof. dr. Koen Van Den Abeele, campusvoorzitter groep W&T Kulak, KU Leuven Campus Kortrijk, tel.: +32 56 24 62 56, mail: koen.vandenabeele@kuleuven.be of prof. dr. Rony Keppens, departementsvoorzitter Wiskunde, KU Leuven Campus Heverlee, tel.: +32 16 32 70 01, mail: rony.keppens@kuleuven.be. Indien u problemen ondervindt bij het elektronisch solliciteren, kan u mailen naar solliciteren@kuleuven.be.

De interviews voor kandidaten op de shortlist zullen plaatsvinden op 27 mei 2024, op de KU Leuven Campus Kulak, Kortrijk, België. Het interview zal voorafgegaan worden door een proefles in het Nederlands.
Voeg aan uw sollicitatie volgende documenten toe in het Engels:
• een motivatiebrief
• een biosketch
• een volledig CV
• een onderzoeksplan met aandacht op de uitbouw van een onderzoekslijn en –team, met specificatie van relevante samenwerkingen met andere onderzoekers te Kortrijk en met kadering van de inpassing ervan in het Departement Wiskunde (max 2 pagina’s)
• een eigen verwoording van uw visie en toekomstperspectief op academisch onderwijs en onderwijsorganisatie (max 2 pagina’s)
• aantoonbare verduidelijking van uw organisatorische vaardigheden, leidinggevende capaciteiten/potentieel en dienstverlening in een universitaire context (max 2 pagina’s). 
• bewijs van bekwaamheid in het Nederlands (C1-niveau voor Nederlands is vereist voor het lesgeven)

KU Leuven wil een inclusieve, respectvolle en sociaal veilige gemeenschap zijn. Wij omarmen diversiteit tussen individuen en groepen als een meerwaarde. Open dialoog en verschillen in perspectief zijn noodzakelijk in een ambitieuze onderzoeks- en onderwijsomgeving. In ons streven naar gelijke kansen erkennen wij de gevolgen van historische ongelijkheden. Wij aanvaarden geen enkele vorm van discriminatie op basis van, onder meer, geslacht, genderidentiteit en -expressie, seksuele oriëntatie, leeftijd, etnische of nationale afkomst, huidskleur, levensbeschouwelijke overtuiging, neurodivergentie, arbeidshandicap, gezondheid, of socio-economische status. Bij vragen over toegankelijkheid of aangeboden ondersteuning helpen we je graag op dit e-mailadres.

Informatie over de vacature

Functienaam
ZAP VACATURE TOEGEPASTE WISKUNDE - WISKUNDIGE NATUURKUNDE (KUL CAMPUS KULAK)
Werkgever
Locatie
Oude Markt 13 Leuven, België
Gepubliceerd
2024-03-29
Uiterste sollicitatiedatum
2024-05-03 23:59 (Europe/Brussels)
2024-05-03 23:59 (CET)
Baan opslaan

Meer vacatures bij deze werkgever