Universiteit Hasselt

Doctoraatsbursaal Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie – specialisatie pediatrische revalidatie

2023-06-30
Opslaan als favoriet

Achtergrond
De faculteit Revalidatiewetenschappen van de Universiteit Hasselt organiseert een 3-jarige academische bachelor en een 2-jarige academische masteropleiding binnen de Revalidatiewetenschappen en kinesitherapie. De opleiding telt ongeveer 800 studenten. REVAL Rehabilitation Research, onderdeel van de faculteit Revalidatiewetenschappen, is een interdisciplinaire en translationele onderzoeksgroep die onderzoek uitvoert in het domein van musculoskeletale, neurologische, geriatrische en pediatrische revalidatie, biomechanica, gezondheidspsychologie, geestelijke gezondheidszorg en revalidatie van inwendige aandoeningen. Deze onderzoeksgroep telt ongeveer 60 doctoraatsbursalen. 
Voor het onderzoek "Effecten van intensieve balanstraining bij kinderen met Developmental Coordination Disorder (DCD): een gedrags- en neurologische benadering” zijn we op zoek naar een voltijdse doctoraatsbursaal.

Functie-inhoud

 • Je doet onderzoek binnen het domein van de pediatrische revalidatie, specifiek bij kinderen met Developmental Coordination Disorder (DCD). Je schrijft en publiceert wetenschappelijke artikels. Je neemt actief deel aan nationale en internationale congressen/meetings.
 • Bij schoolgaande kinderen vertoont 5% DCD waarbij motorische problemen vaak aanhouden in de adolescentie. Tot 87% van de kinderen met DCD heeft problemen met balanscontrole, en dit heeft invloed op het dagelijks functioneren, participatie en levenskwaliteit. Het doel van dit project is om de effecten van twee types intensieve balansinterventies te onderzoeken bij kinderen met DCD tussen 6 en 12 jaar, (1) een groepsinterventie in een kampmodel, en (2) een individuele interventie in de virtuele omgeving van de Gait Real-Time Analysis Interactive Laboratory (GRAIL). De effecten worden niet enkel gemeten op gedragsniveau (balanscontrole, grofmotorische vaardigheden), maar ook op hersenniveau (Functional Near-Infrared Spectroscopy, fNIRS).
 • Je staat ervoor open om praktijklessen of werkzittingen te geven en/of online leerinhouden te ontwikkelen binnen je expertise in de leerlijn pediatrische revalidatie in de bachelor- en masteropleiding Revalidatiewetenschappen aan Universiteit Hasselt. Indien nodig word je hierin ondersteund.
 • Je werkt volgens de richtlijnen van de Doctoral School of Health and Life Sciences van Universiteit Hasselt. De Doctoral School ondersteunt startende onderzoekers door training en coaching te organiseren, door doctoraatsbursalen te stimuleren en in staat te stellen hun professionele ontwikkeling en hun loopbaan in eigen handen te nemen, door hen bij elkaar te brengen en door hun internationale oriëntatie te versterken.

Profiel

 • Je hebt een masterdiploma in de Revalidatiewetenschappen en kinesitherapie, Bewegingswetenschappen, (of een gelijkwaardige richting).
  Laatstejaarsstudenten worden eveneens aangemoedigd om zich kandidaat te stellen.
 • Je hebt goede tot uitstekende academische resultaten behaald.
 • Je hebt sterke interesse in wetenschappelijk onderzoek binnen de pediatrische revalidatie.
 • Indien je ervaring hebt met de doelpopulatie of onderzoeksmethodologie is dat een pluspunt.
 • Je kan resultaatgericht en flexibel werken. Je formuleert uitdagende (maar haalbare) doelstellingen en zet je ten volle in om die te bereiken, of aan te passen indien nodig.
 • Je zorgt voor een efficiënte planning en organisatie van de aan jouw toegewezen taken.
 • Je beschikt over uitstekende communicatievaardigheden.
 • Je spreekt bij aanvang van het doctoraat reeds voldoende Nederlands en je hebt een goede kennis van het Engels, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Je bent collegiaal, je houdt ervan om in teamverband samen te werken en draagt actief bij aan een positieve werksfeer

Aanbod
Je wordt aangesteld en verloond als doctoraatsbursaal.
We bieden jou een contract van bepaalde duur als doctoraatsbursaal van 2 jaar, dat eenmaal verlengd wordt met twee jaar in het geval van een positieve evaluatie. UHasselt wenst een aangenaam werkklimaat te creëren voor haar medewerkers door middel van flexibele werkuren, een mooie work-life balance en een open en dynamische teamcultuur waar ondernemende medewerkers gestimuleerd worden. In het kader van levenslang leren ondersteunt UHasselt de opleidingskansen bij haar medewerkers. We bieden je ook de mogelijkheid aan om te telewerken.

Selectieprocedure
Je kan enkel online solliciteren en dit tot en met 30 juni 2023.
De selectieprocedure bestaat uit een voorselectie op sollicitatiedossier en een interview.
De selectieprocedure wordt eventueel aangevuld met een presentatie of opdracht.

Meer info
Prof. dr. Katrijn KLINGELS, +32-11-269394, katrijn.klingels@uhasselt.be
Prof. dr. Evi VERBECQUE, evi.verbecque@uhasselt.be
Prof. dr. Pieter MEYNS, +32-11-269395, pieter.meyns@uhasselt.be
Prof. dr. Eugene RAMECKERS, eugene.rameckers@uhasselt.be

Meer weten over werken aan de UHasselt? Kijk op www.uhasselt.be/jobs voor onder meer onze personeelsvoordelen.

Informatie over de vacature

Functienaam
Doctoraatsbursaal Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie – specialisatie pediatrische revalidatie
Locatie
Martelarenlaan 42 Hasselt, België
Gepubliceerd
2023-03-13
Uiterste sollicitatiedatum
2023-06-30 23:59
Soort functie
PhD
Opslaan als favoriet

Meer vacatures bij deze werkgever

Over de werkgever

UHasselt wil mensen en kennis inzetten om samen met anderen maatschappelijke uitdagingen aan te gaan. We zijn stevig verankerd in de regio, maar ri...

De pagina van de werkgever bekijken

Dit vind je misschien ook interessant