Universiteit Hasselt

Praktijkassistent Bouwfysica - oefeningen

2024-08-20 (Europe/Brussels)
Baan opslaan

Achtergrond

In de aangeboden academische opleidingen architectuur en interieurarchitectuur van de faculteit ARK staan creativiteit, communicatie en onderzoek centraal. Via realistische projecten leren studenten onder intensieve begeleiding geleidelijk originele oplossingen te bedenken en uit te werken voor vragen binnen een maatschappelijke en ruimtelijke context. Via oefening en multidisciplinaire begeleiding ontwikkelt de student stelselmatig een persoonlijke stijl en visie. In de academische opleidingen architectuur en interieurarchitectuur worden studenten opgeleid die breed inzetbaar zijn, excellent kunnen ontwerpen vanuit een onderzoekende houding, en over een dosis managementcapaciteiten beschikken. 

Functie-inhoud

Je zorgt voor de begeleiding van studenten op het vlak van Bouwfysica binnen de opleidingsonderdelen “Bouwfysica en installaties 2 - deel Klimaatbewust bouwen” en “Bouwfysica en installaties 3 - deel Vocht” in 2 en 3 bachelor architectuur en “Comfort en Energie 1” en “Comfort en Energie 2” in 1 en 2 bachelor interieurarchitectuur. Binnen deze opleidingsonderdelen bestaat de onderwijsopdracht uit het geven van oefenzittingen over warmtetransport (U-waardeberekening, warmtebalans), vochttransport (relatieve vochtigheid, dampdiffusie, condensatie), ventilatie-ontwerp, daglichtbeoordeling op een manier die past binnen het curriculum van de bachelor in architectuur en interieurarchitectuur. 
Je bent verantwoordelijk voor het voorbereiden, uitvoeren, evalueren en bijsturen van de oefenzittingen bouwfysica op basis van het opleidingsconcept en het curriculum, in samenwerking en in nauw overleg met de coördinerend verantwoordelijke en docenten die de hoorcolleges van de opleidingsonderdelen verzorgen. Je draagt in team bij tot de uitwerking en uitvoering van het opleidingsconcept en – curriculum, de realisatie van het opleidingsprofiel, de realisatie van de specifieke doelstellingen van de opleiding en de uitwerking en uitvoering van het onderzoeksplan van de opleiding. De  oefenzittingen vinden plaats in het 2e semester van academiejaar 2024-2025.

Profiel

 • Je bent master in de architectuur, in de ingenieurswetenschappen richting architectuur of bouwkunde of in de industriële ingenieurswetenschappen, richting bouwkunde.
 • Je bent een vakinhoudelijk expert in het domein van bouwfysica en technische installaties. Aantoonbare beroepservaring in het domein is een pluspunt.
 • Je beschikt over goede pedagogische en didactische kwaliteiten via ervaring of studie en bent in staat om de inhoud te onderwijzen op maat van de doelgroep. Onderwijservaring in het hoger onderwijs, een aggregaat of getuigschrift van pedagogische bekwaamheid of een diploma van een educatieve masteropleiding strekt tot aanbeveling.
 • Je toont een sterke interesse in het ontwerpen van bouwfysische en installatietechnische aspecten van duurzame woningen.
 • Je kan goed in teamverband werken en beschikt over goede relationele en communicatieve vaardigheden.
 • Je bent vaardig met diverse ICT-toepassingen (teleleeromgeving, e-portfolio,…).
 • Je hebt een goede kennis van het Nederlands.
 • Je bent in staat om de opdrachten en taken te plannen en je beschikt over probleemoplossend denkvermogen. Ook kan je resultaatgericht werken en coachen op basis van een grondige probleemanalyse.
 • Je bent creatief en durft initiatief te nemen o.a. met het oog op onderwijsvernieuwing en voortdurende verbetering in het algemeen.
 • Je bent in staat om professionele relaties te ontwikkelen en deze aan te wenden tot wederzijds voordeel.
 • Het Nederlands is de bestuurstaal van de Universiteit Hasselt. Indien je bij aanstelling het Nederlands niet voldoende beheerst (ERK-niveau B2), dan verwachten we dat je het vereiste niveau bereikt uiterlijk 5 jaar na aanstelling of uiterlijk op het moment van benoeming (gebruikelijk na een stageperiode van 3 jaar voor ZAP). We bieden je hiervoor de nodige taalondersteuning. Als je een onderwijsopdracht opneemt als coördinerend verantwoordelijke of als cotitularis, dien je de onderwijstaal te beheersen op ERK-niveau C1. Ook hiervoor bieden wij je de nodige taalondersteuning.

Aanbod
Je wordt aangesteld en verloond als Praktijkassistent.
Aanstelling voor 10% in het tijdelijk kader van 16.10.2024 tot 15.09.2025 (academiejaar 2024 - 2025). Mits positieve evaluatie is een verlenging mogelijk. Deze onderwijsopdracht kan gecombineerd worden met de onderwijsopdracht van de vacature voor Praktijkassistent Draagstructuur: oefeningen (10%)(vacature 234/32/062).

Selectieprocedure
Je kan enkel online solliciteren en dit tot en met 20 augustus 2024.
De selectieprocedure bestaat uit een voorselectie op sollicitatiedossier, een interview en een proefles / presentatie.
De selectiegesprekken gaan door op 05.09.2024.

Meer info
Prof. dr. ir. arch. Griet VERBEECK, +32-11-269380, griet.verbeeck@uhasselt.be

Voor vragen over de selectieprocedure, mail je naar jobs@uhasselt.be.

Informatie over de vacature

Functienaam
Praktijkassistent Bouwfysica - oefeningen
Locatie
Martelarenlaan 42 Hasselt, België
Gepubliceerd
2024-05-15
Uiterste sollicitatiedatum
2024-08-20 23:59 (Europe/Brussels)
2024-08-20 23:59 (CET)
Soort functie
Baan opslaan

Meer vacatures bij deze werkgever

Over de werkgever

UHasselt wil mensen en kennis inzetten om samen met anderen maatschappelijke uitdagingen aan te gaan. We zijn stevig verankerd in de regio, maar ri...

De pagina van de werkgever bekijken

Dit vind je misschien ook interessant

...
Control Systems: The Key to Our Automated Future? Max Planck Institute for Software Systems (MPI-SWS) Leestijd: 5 min
...
Lighting the Way in the Search for Distant Exoplanets SRON - Netherlands Institute for Space Research Leestijd: 4 min
...
3D Printing for Better Healthcare Medical University of Vienna Leestijd: 4 min
Meer stories