Vrije Universiteit Brussel

Praktijkassistent Farmaco-economie

Unspecified
Baan opslaan

1 - Werken bij de VUB

De Vrije Universiteit Brussel staat al meer dan 50 jaar voor vrijheid, gelijk(waardig)heid en verbondenheid, en dat leeft sterk op onze campussen bij zowel studenten als personeel.

Bij de VUB vind je een diverse verzameling aan persoonlijkheden: innovators pur sang, maar vooral mensen die 100% hun authentieke zelf zijn. Met zo’n 4.000 medewerkers zijn we de grootste Nederlandstalige werkgever, in de privésector, in Brussel; een internationale stad waarmee we ons maar al te graag verbinden en waar(rond) onze 4 campussen gelegen zijn. 

Voeg daarbij ons beginsel van vrij onderzoek - waarin zelfreflectie, een kritische houding en een open, creatieve geest rond wetenschappelijke en maatschappelijke vraagstukken centraal staan - en je hebt een universiteit die fundamenteel grensverleggend en pionierend is op het vlak van onderwijs en onderzoek. Kortom: de VUB ten voeten uit

De VUB is bovendien lid van EUTOPIA, een alliantie van gelijkgestemde Europese universiteiten, allen klaar om zichzelf opnieuw uit te vinden. 

2 - Functie

Momenteel zijn we voor het Assisterend Academisch Personeel van de Faculteit Geneeskunde en Farmacie, vakgroep Gezondheidswetenschappen, op zoek naar een praktijkassistent.

Meer concreet zal je takenpakket er als volgt uitzien:

Onderwijsdomein:

Farmaco-economie

Onderwijsopdracht:

 • Je zal instaan voor de organisatie van de werkcolleges Farmaco-economie bij de verschillende afstudeerrichtingen in de opleiding Farmaceutische Wetenschappen:
  • Farmaco-economie, Master Farmaceutische zorg, 3 ECTS;
  • Topics Farmaceutische Zorg, Master Farmaceutische zorg, uitdovend programma, 3ECTS;
  • Farmaco-economie, Master Geneesmiddelontwikkeling (zonder apotheekstage), 3ECTS;
  • Farmaco-economie, Master Geneesmiddelontwikkeling (met apotheekstage), 4ECTS.
 • Je zal ondersteuning verlenen bij het ontwikkelen van studiemateriaal;
 • Je zal een actieve rol spelen in de ontwikkeling, implementatie en evaluatie van innovatieve onderwijsvormen bij het onderwijs;
 • Je zal assistentie verlenen bij studenten met hun masterproef in het domein van de farmaco-economie.

Overige taken:

Je zal lid zijn van de Faculteit Geneeskunde en Farmacie en er wordt van jou verwacht bij te dragen tot het maatschappelijk dienstbetoon, uitstralings- en rekruteringsactiviteiten.

Voor deze functie zal onze Brussels Health Campus (Jette) je thuisbasis worden. 

3 - Profiel

Wat verwachten wij van jou?

Je bent houder van een Master in Management en Beleid in de Gezondheidszorg, of (Sociale) Gezondheidswetenschappen, of (Toegepaste) Economische Wetenschappen of Farmaceutische Wetenschappen of je kan gelijkwaardige ervaring in farmaco-economie voorleggen.

 • Je hebt goede kennis van het Nederlands en het Engels en dit zowel mondeling als geschreven;
 • Je hebt goede kennis van elektronische communicatiemiddelen en computerprogramma’s (in het bijzonder Excel);
 • Je hebt ervaring in ontwikkeling en gebruik van interactieve tools (Excel en Canvas) ter ondersteuning bij de werkcolleges en oefeningen.
   

Specifieke kennis:

 • Je hebt aantoonbare ervaring in farmaco-/gezondheidseconomie;
 • Aantoonbare ervaring in kritische evaluaties van gezondheidseconomische studies is een pluspunt;
 • Onderwijservaring in het domein van de gezondheidseconomie is een pluspunt.
 • Je onderschrijft de onderwijsvisie van de universiteit, waarvan de integrale tekst te raadplegen is op de website van de universiteit.
 • Taalvereisten: 

Een lid van het academisch personeel dat belast wordt met een onderwijsopdracht moet ook kunnen aantonen dat de onderwijstaal gekend is op ERK-niveau C1 door een kwalificatiegetuigschrift of door een adequaat diploma. De VUB voorziet tevens cursussen in onder andere academisch Engels.

De bestuurstaal van de VUB is het Nederlands. Bij onvoldoende kennis van het Nederlands zal de VUB een integratietraject voorzien. Na maximaal 5 jaar dient een lid van het academisch personeel aan te tonen dat de bestuurstaal op adequate wijze gekend is (ERK-niveau B2).

Raadpleeg de volledige taalregeling op https://jobs.vub.be/content/Taalregeling/ voor een volledig overzicht. 

Getuigschriften waaruit kennis van de taal blijkt, kunnen reeds toegevoegd worden bij de kandidatuur. 

VUB wil een weerspiegeling zijn van de maatschappij waar ieders talent wordt gewaardeerd, ongeacht het gender, geslacht, leeftijd, religie, huidskleur, migratieachtergrond, functiebeperking en de neurodiversiteit.

4 - Aanbod

Word jij onze nieuwe collega?

Dan bieden we je een aanstelling aan met een omvang van 0.2 VTE, voor de duur van 2 jaar (eventueel hernieuwbaar, mits positieve evaluatie van de werkzaamheden), met voorziene startdatum 01-10-2024.

In functie van je competenties en eerdere relevante werkervaring, ontvang je een salaris gekoppeld aan een van de barema’s die door de overheid worden vastgelegd. 

Bij de VUB garanderen we een open, betrokken en diverse werkplek en bieden we je kansen om je carrière (verder) uit te bouwen.

Daarnaast geniet je van voordelen als:

 • Uitgebreide thuiswerkmogelijkheden, een telewerkvergoeding van 50 euro per maand OF een internetvergoeding van 20 euro per maand; 
 • Een open informele werkomgeving met aandacht voor je work-life balance, een uitzonderlijke verlofregeling met 35 verlofdagen (bij voltijdse tewerkstelling), sluiting tussen Kerstmis en Nieuwjaar, en 3 extra verlofdagen; 
 • Een kosteloze hospitalisatieverzekering
 • Maximale terugbetaling van woon-werkverkeer met het openbaar vervoer en/of een fietsvergoeding; 
 • Gevarieerde maaltijden in onze campusrestaurants aan een aantrekkelijk tarief; 
 • Voordelige sportmogelijkheden, een gamma aan kortingen via Benefits@Work (in allerlei winkels, op vluchten, in tankstations, pretparken...) en Ecocheques
 • Kinderdagverblijf vlak bij de campus, korting op vakantiekampen
 • De ruimte om je job-inhoud mee te vormen en voortdurend bij te leren via onze VUB-leerplatformen en opleidingen; 
 • En tot slot: toffe collega's met een gezonde drive.

5 - Geïnteresseerd?

 Spreekt deze functie je aan?

Stel je dan kandidaat, ten laatste op 02-04-2024, via jobs.vub.be, en laad volgende documenten op: 

 • je motivatiebrief; 
 • je curriculum vitae, met inbegrip van jouw academisch dossier; 
 • je diploma’s (niet van toepassing voor VUB-alumni).

Heb je vragen over deze functie? Contacteer dan Koen Putman via Koen.Putman@vub.be of 02 477 47 40. 

Wil je graag weten hoe het is om te werken bij de VUB? Ga dan naar jobs.vub.be, en ontdek alles over o.a. onze campussen, voordelen, strategische doelen en collega’s.

Wil je meer info over EUTOPIA? Ga dan naar eutopia-university.eu, en kom meer te weten over ons Europees netwerk van universiteiten. 

Informatie over de vacature

Functienaam
Praktijkassistent Farmaco-economie
Locatie
Boulevard de la Plaine 2 Brussel, België
Gepubliceerd
2024-03-14
Uiterste sollicitatiedatum
Unspecified
Soort functie
Baan opslaan

Meer vacatures bij deze werkgever

Over de werkgever

De Vrije Universiteit Brussel is ontstaan uit de Franstalige Université Libre de Bruxelles (ULB) die in 1834 door de Brusselse advocaat van Vlaamse...

De pagina van de werkgever bekijken

Dit vind je misschien ook interessant