KU Leuven

Wetenschappelijk medewerker

2024-08-10 (Europe/Brussels)
Baan opslaan

Over de werkgever

KU Leuven is an autonomous university. It was founded in 1425. It was born of and has grown within the Catholic tradition.

De pagina van de werkgever bekijken

Het Centrum voor Taal en Onderwijs (CTO, KU Leuven) verenigt een 25-tal onderzoekers en projectmedewerkers en enkele administratieve medewerkers rond één missie: taal inzetten als motor voor gelijke kansen voor iedereen, een leven lang. Concreet voeren we onderzoek uit rond onze vier kernthema's taalverwerving, geletterdheid, (brede) evaluatie en taalbeleid. Daarnaast zetten we sterk in op valorisatie van onze onderzoeksresultaten: we bieden professionaliseringstrajecten aan voor (leraren)teams, zowel binnen als buiten het onderwijs, en we ontwikkelen didactische materialen en evaluatietools. Meer info vind je op www.cteno.be.
Website van de eenheid

Functie

We zoeken een wetenschappelijk medewerker voor:
  • Het uitwerken en geven van praktijkgerichte vormingen/coaching waarbij je onderzoeksbevindingen met betrekking tot bovenstaande thema’s vlot kan vertalen voor het regulier onderwijs (kleuter, lager en secundair onderwijs). 

en

  • Het begeleiden van veranderingsprocessen rond taalbeleid op scholen

en/of

  • Het uitvoeren van onderzoeksprojecten ter ondersteuning van vormingsprojecten.

Profiel

  • Je bent vertrouwd met thema’s zoals taalbeleid, taalkrachtig onderwijs, begrijpend luisteren/lezen, anderstalige nieuwkomers, (data)geletterdheid… en je hebt zin om je op korte tijd verder in te werken in deze thema’s;
  • Je bent in staat om onderzoeksbevindingen te vertalen in praktijkgerichte vormingen en coachingssessies die leraren(teams) kunnen inspireren om nog taalkrachtiger te werk te gaan;
  • Naast uitstekende presentatie- en redactionele vaardigheden beschik je ook over sterke plannings- en communicatievaardigheden om de projecten en de daarbij horende samenwerking met partners in het veld in goede banen te leiden; 
  • Je beschikt minimaal over een masterdiploma (taal- en letterkunde, pedagogie, psychologie, sociologie...). Voor geïnteresseerde leraren kunnen we bekijken of een aanstelling via detachering mogelijk is.

Aanbod

  • Een deel- of voltijdse aanstelling vanaf 01/09/2024 tot en met 31/08/2025, met optie tot verlenging.
  • Een gemotiveerd en geëngageerd team van ervaren vormer-ondersteuners en wetenschappelijke medewerkers om mee samen te werken.

Interesse?

Solliciteer voor 10 augustus met CV en motivatiebrief. Geef heel concreet aan wat jouw vertrouwdheid met de genoemde thema’s is, wat je ervaring is (en binnen welk onderwijsniveau) en welke taken jou het meeste aantrekken (onderzoek en/of vorming) en waarom. Gesprekken worden ingepland in de tweede helft van augustus. Wij kijken ernaar uit om kennis te maken!

Meer informatie is te verkrijgen bij mevrouw Pandora Versteden, tel.: +32 16 37 26 02, mail: pandora.versteden@kuleuven.be of mevrouw Mariet Schiepers, tel.: +32 16 37 76 09, mail: mariet.schiepers@kuleuven.be.

KU Leuven wil een inclusieve, respectvolle en sociaal veilige gemeenschap zijn. Wij omarmen diversiteit tussen individuen en groepen als een meerwaarde. Open dialoog en verschillen in perspectief zijn noodzakelijk in een ambitieuze onderzoeks- en onderwijsomgeving. In ons streven naar gelijke kansen erkennen wij de gevolgen van historische ongelijkheden. Wij aanvaarden geen enkele vorm van discriminatie op basis van, onder meer, geslacht, genderidentiteit en -expressie, seksuele oriëntatie, leeftijd, etnische of nationale afkomst, huidskleur, levensbeschouwelijke overtuiging, neurodivergentie, arbeidshandicap, gezondheid, of socio-economische status. Bij vragen over toegankelijkheid of aangeboden ondersteuning helpen we je graag op dit e-mailadres.

Informatie over de vacature

Functienaam
Wetenschappelijk medewerker
Werkgever
Locatie
Oude Markt 13 Leuven, België
Gepubliceerd
2024-06-19
Uiterste sollicitatiedatum
2024-08-10 23:59 (Europe/Brussels)
2024-08-10 23:59 (CET)
Soort functie
Baan opslaan

Meer vacatures bij deze werkgever

Over de werkgever

KU Leuven is an autonomous university. It was founded in 1425. It was born of and has grown within the Catholic tradition.

De pagina van de werkgever bekijken

Dit vind je misschien ook interessant