University of Antwerp

Zelfstandig academisch personeel familiaal vermogensrecht

2024-05-06 (Europe/Brussels)
Baan opslaan

Bepaal mee de toekomst – Universiteit Antwerpen

De Universiteit Antwerpen is een dynamische, toekomstgerichte Europese universiteit. We bieden vernieuwend academisch onderwijs aan meer dan 20 000 studenten, verrichten baanbrekend wetenschappelijk onderzoek en spelen een belangrijke dienstverlenende rol in de maatschappij. We zijn een van de grootste, meest internationale en innovatieve werkgevers van de regio. Met meer dan 6 000 medewerkers uit 100 verschillende landen bouwen we dagelijks aan de wereld van morgen. Door wetenschappelijk toponderzoek verleggen we grenzen en geven we de richting aan. De richting van de toekomst. En die kan jij mee bepalen.

De Faculteit Rechten heeft de volgende deeltijdse (10%) vacature:

zelfstandig academisch personeel in het domein van het familiaal vermogensrecht

Functie

Je maakt deel uit van het Zelfstandig Academisch Personeel (ZAP) en je draagt verhoudingsgewijs tot je aanstellingspercentage bij aan de kerntaken onderwijs en dienstverlening van de Universiteit Antwerpen. Ook organiserende en leidinggevende taken kunnen tot je opdracht behoren.

Onderwijs

  • Je verstrekt kwalitatief hoogstaand onderwijs in het domein van het familiaal vermogensrecht.
  • Je doceert het volgende opleidingsonderdeel:
    • ‘Grondige studie Familiaal vermogensrecht’ (master, 2de semester, 9 studiepunten, 45 contacturen)
  • Je werkt mee aan de ontwikkeling van activerende, studentgecentreerde en competentiegerichte opleidingsonderdelen en studieprogramma’s.
  • Je begeleidt studenten bij masterproeven.

Dienstverlening

  • Je neemt interne en externe opdrachten van wetenschappelijke en maatschappelijke dienstverlening op. Je neemt onder meer deel aan studentenwerving, raden en commissies, populariserende wetenschapscommunicatie, ….

Profiel

  • Je behaalde een doctoraat op proefschrift in de rechten.
  • Je legt een nota voor waarin je jouw visie op het te doceren opleidingsonderdeel uiteenzet.

De voorgaande voorwaarden zijn ontvankelijkheidsvoorwaarden.

  • Jouw onderwijscompetenties sluiten aan bij de onderwijsvisie van de Universiteit Antwerpen. Je bent gemotiveerd om je didactische vaardigheden verder te ontwikkelen via de aangeboden professionaliseringsmogelijkheden.
  • Je beheerst het Nederlands, d.i. de bestuurstaal en de onderwijstaal van het opleidingsonderdeel, op het ERK-niveau C1.
  • Je hebt bij voorkeur ervaring wat betreft onderwijs en onderzoek in het domein van het familiaal vermogensrecht.
  • Je toont leiderschapspotentieel en je geeft blijk van organisatievermogen.
  • Je gaat kwaliteitsgericht, integer, creatief en samenwerkingsgericht te werk.

Aanbod

  • We bieden een deeltijdse (10%) aanstelling als ZAP-lid voor een periode van 15 januari 2025 tot 14 september 2027. De graad van je aanstelling (docent, hoofddocent, hoogleraar of gewoon hoogleraar) bepalen we op basis van je professionele ervaring en academische kwalificaties.
  • Jouw brutomaandwedde wordt berekend volgens de barema’s voor het Zelfstandig Academisch Personeel en pro rata berekend op basis van het tewerkstellingspercentage. Bij een deeltijdse aanstelling wordt je salaris pro rata berekend op basis van het tewerkstellingspercentage. 
  • Je krijgt ecocheques en een fietsvergoeding of volledige terugbetaling van je woon-werkverkeer met het openbaar vervoer.
  • De voorziene startdatum is 15 januari 2025 of zo spoedig mogelijk nadien.
  • Je werkt grotendeels op de Stadscampus, in een dynamische en stimulerende werkomgeving.
  • Lees hier meer over werken bij de Universiteit Antwerpen en ontdek alle andere voordelen.

Solliciteren?

  • Je kan tot en met maandag 6 mei 2024 (CET) voor deze vacature solliciteren via het online sollicitatieplatform van de Universiteit Antwerpen. Sollicitaties die worden ingediend na deze deadline, zijn onontvankelijk. Klik op de knop ‘Solliciteren’, vervolledig het online sollicitatieformulier en voeg zeker de volgende bijlages toe:
  • De selectiecommissie zal zo snel mogelijk na de sollicitatiedeadline alle sollicitaties bekijken. Zodra er een beslissing genomen is, brengen we je op de hoogte en informeren we je over de volgende stappen in de selectieprocedure. We vragen alvast om met deze datum in je agenda rekening te houden: donderdag 6 juni 2024 (selectiegesprek).
  • Bij vragen over het online sollicitatieformulier kan je de Frequently Asked Questions raadplegen of mailen naar jobs@uantwerpen.be. Bij inhoudelijke vragen over de functie kan je contact opnemen met dr. Renate Barbaix, renate.barbaix@uantwerpen, tel. +32 3 265 54 97.

De Europese Commissie bekroonde het HR-beleid van de Universiteit Antwerpen met de ‘HR Excellence in Research Award’. We zijn een duurzame, gezinsvriendelijke organisatie die maximaal in de groei van medewerkers investeert. We stimuleren diversiteit en hechten veel belang aan een inclusieve werkomgeving met gelijke kansen - ongeacht gender, functiebeperking, afkomst, levensbeschouwing, seksuele oriëntatie of leeftijd. Wij moedigen mensen met een diverse achtergrond en diverse eigenschappen aan om te solliciteren. 

Informatie over de vacature

Functienaam
Zelfstandig academisch personeel familiaal vermogensrecht
Locatie
Prinsstraat 13 Antwerpen, België
Gepubliceerd
2024-03-29
Uiterste sollicitatiedatum
2024-05-06 23:59 (Europe/Brussels)
2024-05-06 23:59 (CET)
Vakgebied
Baan opslaan

Meer vacatures bij deze werkgever

Over de werkgever

The University of Antwerp is characterised by its high standards in education, internationally competitive research and entrepreneurial approach.

De pagina van de werkgever bekijken

Dit vind je misschien ook interessant

...
Bridging Adolescence and Society with Neuroscience Erasmus Universiteit Rotterdam Leestijd: 4 min
...
A Linguist’s View of the International Criminal Court University of Jyväskylä Leestijd: 4 min
...
Giving Back to the Leaders of Tomorrow Hochschule Reutlingen Leestijd: 4 min
Meer stories